11. september 2019

Klassebilde av genserne -statusmøte for ullplagg


Velkommen til Hvem skal ut? -et lettbent underholdningsprogram om være eller ikke være for Meretes ullgarderobe. Vi starter muntert med et klassebilde av hele gjengen, mest for å imponere, men også for å vise mangfoldet i gruppa. 
Vanligvis ligger hele gjengen samlet i klesskapet i gangen under prinsippet Alt øverst, noe som gjør det litt uoversiktlig. Og rasfarlig. Jeg vurderer å ha peilebrikke på nøkkelknippet. 

Å dra frem alle sammen er fint, både for å rydde, og for å gjøre status ved sesongskifte. Ullgenserne mine ligger i skapet i gangen hele året, men det er nå de får kjørt seg fremover. Sesongbytte er også en fin tid å finne ut om hvilke gensere som egentlig aldri blir brukt, eller om det er noe jeg må gjøre med dem for at de skal komme i sirkulasjon igjen. Fjerne nupper, eller skifte knapper, eller rett og slett ta ut av skapet, enten for at de skal på de evige jaktmarker, eller skal selges. Jeg gikk grundig til verks. og lette opp alle blogginnleggene om plaggene. Trykk på linkene om du finner et plagg du vil lese mer om. Og det er mange gode innlegg. Det er gensere fra starten av bloggen, helt frem til nå. 

Og jeg har blitt eldre, og klokere. Men sliter fremdeles med å treffe strikkefastheten. Fra venstre fra toppen: 
1 Alpakkagenser med høy hals fra 2007. Knapt vært brukt. Mistenker høy hals for å være grunnen til alt ondt her. 
Grå tweedjakke fra 2008. Eget mønster. Nupper så mye at jeg vurderer ljå. Kan brukes å dasse hjemme med. 
3. Hettegenser i Eskimo. Kan bare brukes i minus tjue grader. Heldigvis sjelden så kaldt. Nupper og nupper. 

4. Viften. (2009 og gravidmage) Synes den er knallfin den dag i dag. Nupper lite. Bruker ennå. 
5. Wisteria. Knallfin. Tettsittende. For tettsittende. For mye sjokolade siden jeg strikket denne. Men fletter er fint. 
6. Grå langjakke, Eng fra 2010. Trenger nye knapper, da porselensknappene har fått juling. Men nupper lite. Etter knappebytte kan den flytte inn i sirkulasjon igjen. 

7.  Starling i lilla, lite brukt fordi den nuppet idet jeg begynte bruke den, og skarp lilla passet med lite i skapet. Har også fått malingsflekk, imponerende nok tatt i betraktning lite bruk. Går snart til gjenvinning.
8.Lang kosejakke. Alpakka siger, men den er i bruk. Bare litt lenger enn planlagt.
9. Angoragenser i hvitt. Røyter så mye at jeg lurer på hva som holder genseren sammen. 

10. Oranje i svarthvitt. Holder seg flott, men kunne trengt nye knapper, siden jeg synes kofteknappene drar i jakka, og slasker til knappestolpene. Kunne trengt nye knappestolper, men det er ork.
11. Hverdagsjakka. Holder seg bra, passer til grå hverdager.
12.Søndagsjakka i Pickles Pure wool. Brukt nesten i hjel. Det er et godt tegn. Nupper lite, men er slitt i vrangborder og albuer. Kan nå brukes til å dasse hjemme med.

13. Loppa i tynn ull. Deilig jakke, skulle gjerne strikket den i litt tykkere garn, for denne faller ikke så pent når den er så lett.
14. Jakka Siri. Svart og struktur er fint, og umulig å ta bilde av. Brukes endel, men ønsker meg en tynnere versjon. 
15. Vepsejakka. My pride, my joy.

16. Fjærgenser fra Pickles. Må gjøre noe med halsen, for den er så offshoulder at den prøver stadig å kle av meg. Kul genser, men må få en justering. 
17. Featherweight cardigan. Er litt vid over skuldrene, så usikker på om den skal i selges-haugen. 
18.Grønn pusegenser. Lite i bruk, kanskje fordi den er lysegrønn?

19. Jakken Strå. Sist brukt i bryllup i sommer, så fin er den.
20. Wool&Honey- temmelig nystrikket. Deilig tykkelse! I mye bruk.
 21. Raumajakka som ble for liten, så for stor. Skal selges.

22. (synlig på det øverste bildet, en rød flettegenser med høy hals) klør. beholdes kun av nostalgi, for dette var pappa sin. 
23. (synlig på øverste bildet, jakke med syregrønne mansjetter) omslagsjakke = fint. For stor, og syregrønt er kræsj med alt. Skal til Fretex. 

Konklusjonen er at 10/23 plagg er i jevn bruk. Resten er en miks av at jeg trenger mer ullgensere til hverdags enn hyttetur, og at det heldigvis ikke er så kaldt at de aller tykkeste blir særlig brukt. 
Men da må jeg finne ut hvorfor de resterende er i sjelden bruk. For det trengs ikke ligge 23 gensere i skapet, hvis bare halvparten brukes fast. 
Da kan jeg vurdere om de må fikses på, om det er verdt å fiksea på, eller om de skal ut.
6 av plaggene trenger bytte knapper, date en nuppefjerner og fikses litt på (fjærgenseren, jeg ser på deg) 

Det fine er at jeg ser at det mangler flettegensere og litt mer pusete gensere.for det er alltid plass til noe til. Hvis de jeg ikke bruker går ut. 

Hvor mange gensere eller jakker har du? Og hvilke blir egentlig brukt? 

Kom igjen høsten, jeg er klar! Og varm! 


6 kommentarer:

 1. Morsomt å se! Jeg trykket på linken til Loppa for å se hva du hadde strikket den i, men akkurat den linken funket ikke …

  Tja, hvor mange har jeg egentlig? Bare sju (men jeg har ikke plass til flere heller) - de to
  nyeste er en Laxå i Pickles Pure Wool og en svart Audrey in Unst, og jeg har brukt dem mye. Har brukt Loppa mi en del, men brukes mest hjemme. Lady Marple er jeg veldig glad i, men den ble litt lite slitesterk i dobbel NZ lammeull, så har fått store hull på albuene - har kjøpt inn lapper, men nå har den begynt å rakne andre steder også, dessverre … Må nok kanskje strikke en til! Owls i Nepal brukte jeg som høstplagg, men det er noen kilo siden - den er litt tettsittende. Og Sommerkveldsgenser fra Nøstebarn i Holst Supersoft i rosa (Geranium) er fantastisk herlig, men har fått et par små hull (møll eller pelsbille tror jeg …). Til slutt, Peggy Sue i Drops Extra fine merino, den er fin, men jeg liker ikke garnet. Nesten ubrukt, så vurderer å selge den. Ellers har jeg fire jakke-UFO'er, skal få ferdig et par av dem snart tenker jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips om død link, fikset opp nå.

   Du har jo mye å velge i med alle de. Og det er jo et godt tegn på at de er brukt, når det går hull på albuene, det er egentlig et kompliment til plagget.

   Slett
  2. Linken til viften fungerer heller ikke!

   Slett
  3. Der ja! Fine Loppa.

   Jo, jeg er enig - har litt å velge i. Det er kanskje noe med det, når det blir veldig mye å velge mellom husker man ikke på å bruke alt? Lykke til med å gå gjennom plaggene. Og gleder meg til å se neste plagg på pinnene fra deg, veldig synd at ikke den flotte nye jakka passet …!

   Ja, det er et kompliment til plagget når det blir brukt i filler! Jeg har reparert/strikket nye vrangborder på ermene på både Loppa og Lady Marple. Skal fikse litt her og der jeg også nå, Sommerkveldsgenseren er også litt mye off-shoulder … Men det er jo sexy da ;)

   Slett
 2. Jeg har 12 - 14 jakker og gensere, må telle når jeg kommer hjem. 3 av dem har hull på albuene, strikke nye ermer eller bare kaste? Mye morsommere å strikke ny :) 3 - 4 av mine gensere/jakker er egentlig ikke i bruk. For store eller ute av fasong. De ligger nederst på hylla. Jeg bruker mye ull og er en gensersliter, heldigvis, hvis ikke hadde jeg fått strikket alt for lite!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.