8. mai 2016

Siris mørke side

IMG_5685

I årets hittil varmeste helg (bring it on, våren! Vi er klare for mer sånt!), da ble ulljakka mi ferdig. Sånn på trass. Det å sitte på verandaen med en svart ulljakke på fanget, svette og sy i elleve knapper, det er bare for speiselt dedikerte. Jeg har altså ofret litt for denne jakka. Ikke akkurat blod, svette og tårer, men en av tre er ikke så verst.

Litt pussig følelse å insistere på å skulle ta bilder av SVART.ULLJAKKE. I.VARMEN. Jeg bare nevner det sånn i forbifarten. Men jeg kan jo ikke ti stille om finjakka og blogge den sånn årstidsjustert. Vinteren kjem, som Hollywood forteller oss støtt og stadig for tiden.IMG_5756

Vi presenterer altså med glede; Siri. Jakka som jeg har tenkt på å strikke i lang tid, men fargedebatten i hodet tok fullstendig av, og juryen har vært ute flere ganger og bedt om tenkepauser og flere innspill. En gressgrønn variant kom også på pinnene, men det garnet var så rustikt og så nærme sauen, at jeg innså at jeg aldri kom til å bruke jakka.

Tilslutt hørte jeg på stemmen som sa at -du har jo savnet en svart ulljakke, hvorfor ikke gripe sjansen til å få litt mer svart strikk? Bestill garn mens juryen ennå funderer på dommen over den gressgrønne,  og strikk i vei, helt til du blir oppdaga.
 IMG_5879

Det skal sies; Siri er stas å strikke. Alle maskene flettes på bærestykket (men uten flettepinne), og du tar kjapt tegninga om masken skal til høyre eller venstre. Logisk= suksess i min bok. Anbefales på det varmeste. Jeg la inn litt forming i livet, jeg liker at strikkejakker markerer midjen litt pent.

Mønsteret er enkelt og elegant,  og en ensfarget jakke i skapet er noe som ikke får henge ofte i fred. (Forsåvidt skal ikke strikkeplagg henge.)


IMG_5698

Siri, my love. Jeg lover at du kommer til å få svingt deg. Bare ikke akkurat i sommervarme,


IMG_5878

Fin jakke fortjener også fineste knapper. Så mine glaserte kokosknapper fikk ben å gå på igjen. Disse har seilet opp som favoritter, lette å kneppe, vakker med glans, og veier null. Bare velstand.


IMG_5752

Gratulerer med ny jakke, Merete!
Takk! Jeg har strikket den selv.


Strikkefakta og tips:
Siri har jeg strikket i Filcolanas Peruvian Highland Wool, som er et ullgarn jeg liker godt, og har brukt mye. Kommer i mange flotte farger, feks svart. Jeg brukte pinne 3,5, kunne muligens strikket på pinne 4, for min ble ganske tett strikket.

520 gram gikk med til en str L, og jeg formet litt innsving i livet.

Sånn til neste gang; jeg skulle gjerne brukt litt tynnere garn (selv om dette stemmer bra med oppskriften), for diagrammet er lett å tilpasse en annen garntykkelse.Jakka kan godt strikkes rundt og klippes opp, istedet for frem og tilbake. Det fine med å strikke frem og tilbake, er at du får trent vrangmaskefobien din, og du slipper klippekantsårkanten.


IMG_5711

Fornøyd? JA!

12 kommentarer:

 1. Flotte Siri! Selvsagt må finjakken fotograferes, selv om solen skinner. :)  SvarSlett
 2. Så fin! Bra fargevalg og nydelige knapper. Fine bilder, også!
  Jeg også har snust på denne en stund, men vegra meg pga garntjukkelsen som ikke går til varme meg. Men når du sier det fint kan justeres, så....:)

  SvarSlett
 3. Så fin jakka ble! Svarte jaker kan jo brukes til alt, iallefall om man ikke svetter bort. Det kan jo hende du får brukt jakka snart sånn siden vi bor i Norge, man vet aldri når det plutselig snør igjen >.<

  SvarSlett
 4. Så flott og anvendelig den er, gratulerer!

  SvarSlett
 5. Ah jeg har igjen en arm på min Siri. Strikker i ett noget tynnere ullgarn enn deg - og har knæsj røde knapper, men min er også veldig mørk - ikke svart,men mørk, mørk grå. Genialt da, at ulljakken blir ferdig til sommern :) Fin ble den!

  SvarSlett
 6. Den er vel nok flot - også i sort

  SvarSlett
 7. Gratulerer med ferdig-Siri! Den ble knallfin! Takk for tipset om å tilpasse garntykkelse, da er det mulig det blir en Siri på meg også etterhvert. Jeg synes det er greit å strikke frem og tilbake, men det er mer belastende for håndledd og fingre, så kanskje greit å klippe om det blir en tynnere variant.

  (Og ikke for å legge en demper på finværsgleden, men det ser ut på Yr som temperaturen blir mer ulljakkevennlig igjen om litt, kanskje denne blir fin å varme seg i på 17. mai?)

  SvarSlett
 8. Nydelig. Flink du er☺ Noe over kompetansen min dessverre

  SvarSlett
 9. Super fin! En sort cardigan går man aldrig fejl af. Den er straks kommet på mon to do liste 😀

  SvarSlett
 10. Du kan veldig godt være ordentlig fornøyd med den, ja! Kjempefin! :)

  SvarSlett
 11. Syns den ble kjempefin i svart!!

  SvarSlett
 12. Jeg fant dette mønsteret på Ravelry, og fikk lyst til å strikke den! Takk for at du deler din versjon, den er flott :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.