21. oktober 2012

Intensstrikking for å rekke høstfargene

002

Jeg merker at strikkeblogginga påvirker meg.

Denne gangen har jeg strikket som gal på en jakke for å få den ferdig til å kunne posere med i høstfarger, og så falt omtrent alle bladene av trærne, og jeg ble mer og mer irritert over at kulissene mine forsvant. Helgelandskysten var utrolig fargesterk i år, og jeg har gledet meg til å ta bilde av en koksgrå jakke mot alle fargene. Men naturen jobbet imot meg, all gulfargen blåste bort en av høstdagene. Da fikk parken som ennå var grønn, være bakgrunn.

024
Helt siden jeg strikket en hals i blandingen med supersoft og tynn alpakka, har jeg hatt lyst på en jakke i samme blanding. Å blande fibertyper var helt utenkelig for meg før, men jeg er påvirket av strikkeverdenen rundt meg, og har oppdaget å blande alpakka og ull gir alpakkaplagg med mer hold i, og ulla litt mer pus.

Lang strikkejakka har jeg elsket siden studiedagene, da jeg bodde i kollektiv med en som hadde verdens fineste, svarte strikkejakke. Hver morgen forsvant den med den av oss som stod opp først. Det var motivasjon til å komme seg tidlig opp for å få kloa i jakka og uskyldig spørre om kvelden; åh? Hadde du tenkt bruke den jakka?

035

Og strukturstrikk har jeg helt dilla på for tiden. Så jakka måtte ha strukturstrikk, og gjerne være litt lang. Jeg fant tilslutt mønsteret i Sandnes Mix Dame 1210, på bakerste side, og byttet ut garnforslaget (sisu+ silk mohair) med DSA tynn alpakka og supersoft kjøpt hos Fandango i sommer.

Og jeg er ikke så glad i å sy i ermer, så jeg strikket raglanfelling istedet. Det gikk nesten bra, helt til jeg av en eller annen grunn hadde felt til jeg hadde fjorten masker igjen på hvert forstykke, og da strikket kantbåndet. De fjorten maskene stakk ut som små horn på kanten, så kantbåndet måtte rekkes opp (følelsen av å rekke opp et kantbånd på 326 maskers lengde og strikke på nytt er... eh.. kjedelig) og så forsette med raglanfellinga til ALLE forkantmaskene var spist opp av skråhalsfelling og raglanfelling. Da kunne jeg strikke kantbåndet igjen. Og alle hjerter frydet seg- for det var ingen rare horn på skulderbenet lenger.

115

Denne gangen ble det store trykknapper på jakka, og metallknapper sydd oppå trykknappen som dekor. Utrolig digg å ikke tenke på plassering av knapphull og alt det innebærer med mål og rett hull og sånt, men det tar tid å sy trykknapper. En trykknapp har som kjent to deler... og dekorknapp setter seg ikke fast på egen hånd. Så seks knapper ble til seks gange tre når de skulle festes.

017

Den lykkelige eier av ny jakke flæsjer innsiden av jakka. Evt blotter.

047 

Kort sagt; vil du ha lang jakke, så går det med 7 nøster med tynn alpakka (overraskende lite!) og 215 gram med Supersoft i fargen Slate Grey til en jakke i medium størrelse. Pinne fem går rimelig raskt.
Mønsteret fant jeg i Sandnes Mix Dame 1210, og jeg har felt til raglan når jeg kom til ermefellingene istedet for å sy i ermene. Jeg er lat.
Knappene er kjøpt på Ebay, og trykknappene på sybutikken.

De andre plaggene er forresten Camomille fra Amimono 2010, (mitt yndlingssjal!) og lua er Rikkelua, gratis på Ravelry. Rikke strikket jeg i babysilk, så den siger endel, så jeg fabler om å strikke en ny som holder fasongen litt mer. Men den skal være baggy, så det er ikke så krise.

  117

Ny jakke til vinteren! Jeg rakk det!

Takker ti Hr Monstermønster som tok bildene av Merete Monstermønster. Det er han som tar bildene de gangene jeg poserer på bloggen.

38 kommentarer:

 1. Fiin! Jeg rekker med å nå høstfargene jeg også, heldigvis holder den litt lenger her på vestlandet..!

  SvarSlett
 2. Inspirerende!
  Jeg har forsåvidt en Vitamin D og en Featherweight på noen pinner et eller annet sted. Og jeg har garn til enda flere jakker, samt noen ideer i ravelrykøen, så ny jakke til vinteren burde ikke være utenfor rekkevidde :-)

  Fine bilder!

  SvarSlett
 3. Koksgrå er jammen fin med grønn bakgrunn også! Knakende fin strukturjakke :D

  SvarSlett
 4. Veldig fin jakke! Det er ikke ofte jeg har hatt tålmodighet til å strikke lange jakker til meg selv, men de to jeg har strikket har jeg vært superfornøyd med.

  SvarSlett
 5. Kjempefin strukturstrikka jakke, ser virkelig deilig ut - den blir du nok glad i!
  Fine parkbilder og mye fin strikk! Fin inspirasjon og veldig bra at du deler garnerfaringer!
  Spennende med å blande garntyper, jeg venner meg til det sakte men sikkert jeg også.....

  SvarSlett
 6. Knallfin jakke og kule knapper. Og den passer jo perfekt til Camille!!!!!!!

  SvarSlett
 7. Grønn eller oransje bakgrunn, jakka er superfin! En skikkelig anvendelig jakke, som du sikkert hadde blitt "lånt" i et hvilket som helst kollektiv eller av døtre i passende aldre. Her er interessen for mors strikkejakker ny av året og Aidez-jakka mi forsvinner stadig ut av huset. Uansett grattis med ny jakke! :)

  SvarSlett
 8. Uansett bakgrunn, en veldig flott jakke du har laget! Blir deilig til vinteren!:)

  SvarSlett
 9. Så deilig jakke.! Morsomt at det går så lite garn til en lang jakke, Godt tips å blande garn hvor resultatet ikke bare blir stor "skappel"!
  Lur ide også med trykkknapper, trenger jo ikke tenge på størrelsen på knappphullene og ikke minst plasseringen før man nesten er ferdig.
  Kos deg med deilig ny jakke:-)

  SvarSlett
 10. Jeg er helt enig med deg, høsten er en veldig fin årstid å ta bilder av strikketøy på. Har strikket på litt ekstra for å rekke å ta bilder av strikketøy sammen med flotte høstfarger. Fine bilder du viser fram i bloggen. Jakken din så veldig god og varm ut. Likte også at den var lang. Denne blir nok mye brukt.

  SvarSlett
 11. Flott jakke i kul kontrast - tross uflaks. Godt å ha neo å pakke seg inn i om vinteren ja. Hvor ofte fikk eieren av studentjakka brukt den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ganske ofte, særlig de dagene det var sene forelesninger. Jeg er ikke verdens beste til å stå opp om morran.

   Slett
  2. He he, eieren av studentjakka her :-) At jakka mi har inspirert til denne superfine nyskapingen tar jeg som en stor kompliment! No hard feelings, særlig ikke i nostalgisk høstlys ;-) Det var vel en periode jeg savna jakka til tider, men da var det jo bare å stå opp tidlig...

   Slett
  3. Stå opp tidlig var vi vel ikke så gode på noen av oss. Det var mistenkelig mer kamp om dine plagg enn mine, jeg husker ei gul jakke fra Olztyn eller Krakow som stadig fikk lufte seg og.

   Slett
 12. Kjempe fin jakke, med fin modell! Ser at jenta di er jammen lik på deg:)
  Det vart kjempe flott med raglandsfell, min favoritt.
  Vert så glad når eg ser du har eit nytt innlegg- du er ein flink bloggar!

  SvarSlett
 13. Den jakka så bare deilig ut!!! Gleder meg til jeg får knust "strikke plagg til meg selv"-sperren;)

  SvarSlett
 14. Bøyer meg i strikkestøvet! Helt nydelig jakke som passet deg ypperlig :)

  SvarSlett
 15. Å hvilken deilig jakke å krype inn i. Ser veldig deilig og myk ut :-)

  SvarSlett
 16. Knallfin jakke!!
  Merker jeg er litt misunnelig på dine kreasjoner nå, når jeg selv strikker riller til et sitteunderlag jentungen skal få!! :-)
  Digger strikkejakker selv, og er veldig glad i mine kjøpte...
  Ha en fin ukestart imorgen... Hjelp, bare 2 dager til FP5...men jeg har øvd og øvd, så jeg tror det går greit nå!!
  klem fra Mona :-)

  SvarSlett
 17. Flott jakke og farge! Kombinasjonen ull og alpakka har jeg nettopp oppdaget, litt seint ute der, men utrolig hvor deilig det blir.

  SvarSlett
 18. Åååå...den var jammen FIN!!! Vil ha! :)

  Ynskjer deg ei god ny veke...

  SvarSlett
 19. Å, for ei herleg haustjakke! Veldig fint med brei kant - for breiare enn originalen, vel?
  Eg er ikkje modig og tolmodig nok til eit så stort prosjekt som eiga strikkajakke enno.
  Men eg blir inspirert!

  Tospannet ull + alpakka = suksess her i huset: Eg har strikka to barnegenserar (Cobblestone) i same ullgarn, men der den eine også vart strikka med ein tynn alpakkatråd som følgje: Denne nuppar praktisk tala ikkje. Men den med berre ullgarn nuppar massevis!

  SvarSlett
 20. Den jakken var da nesten like lekker som modellen og bildene!

  Det der med å la strikkeblogginga overta styringa har jeg også erfart i perioder. Selv når jeg ikke blogger tar jeg meg i å gå og "ta bilder" med blikket og skrive innlegg i hodet. Men jeg er glad for at dine bilder og innlegg faktisk havner ut på nettet litt oftere enn mine.

  SvarSlett
 21. Ufda, hvor er den skøn og lækkersmækker. Jeg tror også jeg ville hugge den, hvis jeg kunne :) Men mon ikke du kan sove roligt, da lillepigen nok alligevel synes den jakke er vel stor endnu.

  SvarSlett
 22. Lekker jakke! Ull og alpakka er ein fantastisk blanding. Eg held på med vottar i både Sterk, Lima og Nepal og alle vert herleg mjuke og varme.

  Eg er forresten imponert over at du strikkar ferdig så mykje, og ikkje minst eit så stort plagg! Eg vert lei av strikketøyet mitt før eg har strikka halvveges, så då legg eg opp til noko nytt og så vert det gamle liggjande. Ergo har eg hundre halvferdige strikketøy over alt.

  SvarSlett
 23. Den jakka så skikkelig god ut! Og hvem trenger vakre høstfarger når modellen er så fin? :)

  SvarSlett
 24. Å for en perfekt høstjakke! Har aldri prøvd ull/alpakkablanding men tenkt på det ofte, at det burde bli veldig bra - det den ene kvaliteten ikke har har den andre liksom. Nå ble jeg skikkelig inspirert! Du tar deg virkelig godt ut i dine flotte strikkeplagg, selv uten gule løv i bakgrunnen!

  SvarSlett
 25. Finfine bilder selv om gulfargene uteble. Jeg er som alltid imponert! Jakka var berre lækker!!!

  SvarSlett
 26. I love all your work. Thanks for the ebay buttoms. I love stars, i have bought them¡¡ thanks a lot they are perfect for my next cardigan¡¡

  SvarSlett
 27. Herlig jakke! Og at du valgte raglan foran isatte armer forstår jeg godt. Mye raskere :) Enkelte steder har vi fortsatt noen flotte gule trær, men så har det ikke blåst noe særlig her på flere uker. De faller vel av i kveld eller i morgen da, for nå er det meldt vind og regn!

  SvarSlett
 28. Så lekker jakke og fine bilder! Fint med grønn bakgrunnsfarge og da ;)

  Og takk for tips om blanding av ull og alpakka, må testes! :)

  Fin uke til deg
  Klem

  SvarSlett
 29. Superpen jakke og nydelige bilder! Den vil verme deg godt i vinter!

  SvarSlett
 30. Så gøye bilder, hei hei til deg!! Flott jakke, du imponerer stadig med pinnene!!!!

  SvarSlett
 31. Deilig jakke.Dette er sånn en drømmejakke som alle kvinner ønsker å ha!
  Jeg kan skjønne det at du hadde lyst til å ta bilde med høstfargene rundt. Men bildene var fine:)!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.