1. oktober 2014

Loppe om høsten

IMG_6551

som sagt, jeg sprengstrikket for å komme i havn med Loppa til strikkedagene på sjølingstad, bare for å sånn tilfeldig ha på meg jakka når jeg møtte designeren av jakka, Ann, og resten av loppene. sånn bare for å få - oi, så gøy å se den i de fargene!

Sannelig fikk jeg ikke overtalt Ann til å ta bilder av jakka på Sjølingstad og, takk for hjelpen!

Untitled

Loppa er et greit mønster å leke med, jeg brukte borden oppe, men droppet loppene/lusene siden jeg ville se hvordan utrykket ble uten dem, og fordi jeg er en latmakk som som syntes det tok så lang tid å strikke luseomgangene.

Jakka blir varmere med lus, siden du fanger et luftlag i jakka, og tykkere jakker er varmere enn tynnere, men en tynn jakke er ikke å forakte det heller. Sånn i ettertid er jeg litt overrasket over at jeg strikket en hel jakke til meg selv i såpass tynt garn, for det tar jo tid.

IMG_6575


Jeg strikket en størrelse større enn jeg trengte i starten, for å kompensere for at jeg brukte tynnere garn enn oppskriften og dermed høyere strikkefasthet, og felte inn ganske kraftig, mer enn mønsteret sier, bare for å få mer timeglassfasong. På ryggen felte jeg litt vel mye på to steder ved skulderbladene, så før vask så det ut som jeg hadde kommende englevinger, men vask og strekk fjernet englestatusen.

Men den sitter veldig fint på! Fornøyd, fornøyd. Men for all del, følg gjerne det detaljerte mønsteret, jeg tok litt lettere på det, siden jeg eksprimenterer med litt forming for tiden. Jeg ser at andre har jakka lenger, men jeg strikket bare til der jeg synes hverdagsjakka mi har en fin lengde, og stoppet der.

Untitled

Og skikkelig crazy ass, ingen hekling eller sikring før oppklipp. Strikket knappestolpene først, festet alle tråder, klippet opp på midten og sydde sårkanten fast til jakka med små sting. Mulig jeg syr på et bånd for dekorasjonens del, men ikke sikkert.

Untitled

Fargevalget er inspirert av høsten, så jeg måtte slenge meg foran naboens hekk for å illustrere høstbilder.
Hvitt, koksgrått, svart, gult og lysegrått ble fargene, og de er vakre sammen. Muligens ville jeg ha flyttet de forkortede radene slik at den gule ikke ble så fremtredende, men den lyser jo fint opp.

Untitled

Se, flere gule busker å ta bilde sammen med!

Loppa mi veier 215 gram inkludert knapper, så det er en lettvekter av en jakke. Bærestykket er strikket i ymse Shetland soft-typer, kjøpt hos Malsen og Mor (den gule) og de andre i fargepakke hos Fandango, rester etter stripehalsen min. Alt det lysegrå er New Zealand lammeuld, kjøpt hos 123knit. Pinne 3, om du lurte.

Untitled

Altså kan vi ri inn i høstsola sammen, jeg og jakka mi. Den luseløse.

Ta gjerne en titt på Ravelry og se alle de ulike fargene av Loppa! Du finner sikkert en favoritt. Jeg har strikket min.

Og om du lurer på om fargene du vil bruke passer sammen, så er det et godt tips som Kathrine Gregersen kommer med på Nøstebloggen, lag vikleprøver, snurr trådene på en pappbit, og se om du liker resultatet. Ofte kan det være litt vanskelig å se når nøstene er ved siden av hverandre, siden det bare er små glimt av de forskjellige fargene som skal brukes.

19 kommentarer:

 1. Veldig, veldig lekker jakke. Den passet deg perfekt. Kjempe fine farger i mønsteret.

  SvarSlett
 2. Veldig fin! Likte godt figurforminga di! Den ble så fin og nett over ryggen. Tror jeg hadde fulgt ditt eksempel om jeg hadde brukt så tynt garn, men med PT2 tror jeg at jeg skipper alle fellinger og tar raka vegen.

  SvarSlett
 3. Superflott jakke - ser nå at min nok også burde være innsvingt i ryggen men skit au - jeg har laget baggy loppa :)

  SvarSlett
 4. Skikkelig FLOTT ble og eg likte den veldig som
  Loppe-Løs versjon ;) Vurderer nemligen det selv.....
  Strikker i Holst og det blir tynd så eg er litt rett for at
  loppene på en måte ramler ut! hehe

  Ha en super høstkwell :)

  Klem Vibbedille :)

  SvarSlett
 5. Den er superfin, og flotte bilder har du også fått tatt :-) God høst!

  SvarSlett
 6. Den loppeløse jakken din er kjempefin! Flotte bilder!

  SvarSlett
 7. Den var nydelig uten lopper. Min favoritt foreløpig.

  SvarSlett
 8. Nå fikk jeg lyst på en til! Ikke det at min første er ferdig, men en tynnere i lammeull hadde gjort seg .

  Loppa di er nydelig!

  SvarSlett
 9. Eg kan vel berre seie; fytti så fin den er, og fytti så flink strikker!
  Siri

  SvarSlett
 10. Så fine farger du har brukt. Flott jakke :)

  SvarSlett
 11. Den er så fin og fargevalget er både stilig og tøft.
  Og du … så fine bilder av deg da ;-)

  SvarSlett
 12. Knallfin lusefri! Likte fargene særs godt, høstlig, friskt men rolig allikevel. Perfekt! Fikk lyst på en jakke med eller uten lus selv! Pinne 3 derimot? Not so much...

  SvarSlett
 13. Rett og slett en lekker jakke, det sa jeg allerede da du startet :) Liker godt både fargene og mangelen på luser! Ha en flott helg!

  SvarSlett
 14. Virkelig ei fin Loppa uten lopper! Likte fargevalget ditt veldig godt, synes det gule spriter opp hele jakka. Fint med innvilget modell. Litt synd du fikk fiksa på de englevingene, for de hadde jeg litt lyst å se:D

  SvarSlett
 15. Liker kombo'n gul og grå altså!!! Knallfint!!! Hadde egentlig ikke tenkte meg loppe jeg, men kanskje det blir ei likevel....

  SvarSlett
 16. Jakka ble knallfin! Veldig effektfullt med det nøytrale grå/svarte mot det gule. Pønsker på farger til min egen Loppejakke, ikke lett å velge -det er jo så mange flotte varianter.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.