29. september 2014

Euforisk strikker har hatt en fin helg


For noen flotte strikkedager vi har hatt på Sjølingstad uldvarefabrik utenfor Mandal!

For min del fikk jeg gleden av flere strikkedager enn bare fredag og lørdag, siden Ann forbarmet seg over den langveisfarne strikkeren, og tilbød losji og skyss sammen med Tori nedover fra Oslo. Stas å kunne prate og strikke seg nedover sørlandskysten, det var morsommere enn å ta toget alene.

Jeg nistrikket på Loppa for å bli ferdig til Sjølingstadtreffet, for jeg hadde innmari lyst til å få være med på Loppefellesbildet, og det hadde ikke vært helt det samme å tre på seg et halvferdig strikketøy. For se så forskjellige uttrykk jakkene får med ulike fargevalg! Frk Snupp (i korall, rett ved siden av meg på bildet) har et glitters blogginnlegg fra helgen, hun oppsummerer også de ulike garnvalgene. Takk for lån av bilde!

I min nistrikking ble jeg ferdig, og var da tom for strikketøy på lørdagen. God til å planlegge kan altså strykes med svart tusj fra CVen. Men å få kloa i mer garn var ikke så veldig vanskelig, siden Unni fra Malsen og Mor var der og kunne hjelpe en strikker i nøden, slik at jeg ikke var trådløs.

Untitled
(jeg knabbet artikkelen fra lokalavisen, Lindesnes avis. )

Midtsidepike i lokalavisen ble jeg visst og.. (du og, Wenche!)
.
FjaseMerete var så euforisk over å få treffe så mange strikkere som jeg kjenner fra virkeligheten og på nett, og bare nikoste seg, så akkurat hvor velvalgte ord jeg klarte å lire av meg til journalisten, tja... "Når man får barn er det spesielt gøy å dytte på dem tøy man har laget selv".  Og Norges mest populære strikkeblogg? Det var hans ord.

Untitled

Det manglet ikke på fristelser.

Husfliden stilte med garnrabatt, Cecilie fra Karmin i Kristiansand hadde fylt bilen til randen med Kauni og Duo til treffet, så mye Kauni har jeg ikke sett på et sted før, Malsen og Mor hadde et stort utvalg fra nettbutikken, og jeg ble fristet til litt nytt geelongull.... Selbu spinneri og Telespinn var der og med litt av sine ting, og hadde innlegg for oss på lørdagen.

Foredrag, omvisninger, strikketid, kofteutstilling, vottekåring, og presentasjon av et vottesamarbeid vi kommer med 14.oktober, og middag med strikketøy på kvelden lørdag. Ahhh! Dra på treff, det er skikkelig opptur. Vi var nesten NITTI stykker på lørdagen, og det med bare med litt annonsering på nett, og tips til kjente og husflidsgrupper.

Jeg rakk ikke innom alle jeg hadde lyst til å strikke og prate mer med, så jeg foreslår at vi gjør dette igjen. Værsåsnill med dådyrøyne?

Det var så kjekt å treffe gamle kjente, (hei Silje, mamma, svigermor, Cecilie,  Elisabeth og pinnekyndige mandalitter), og andre som jeg har bare snakket med på ymse strikkesider i årevis med, sånn at vi kjenner jo hverandre uten å ha sett hverandre sånn i kjøtt og blod før (Wenche, Pia, Margot, Lone, Unni, Ann, Anne, Tori, Lena, Rachel (har jeg glemt noen, beklager!) og andre som jeg fikk gleden av å snakke sammen med på treffet og middagen. Det er lenge siden jeg har ledd så mye, og strikket så mye på en helg. Og så mye fin strikk folk hadde på seg! Dån!

Så opprømt var jeg, at jeg glemte helt kamera og forevige alle folka, strikketingene og garnet.

Tusen takk til Sjølingstad uldvarefabrik og  Vestagdermuseet som arrangerte dette. Veldig vellykket. Vi kommer tilbake!

19 kommentarer:

 1. Skjønner at du har hatt ei flott helg, ja! Og du ble jo verken rådløs eller trådløs :) Og så midtsidepike attpåtil! Ikke verst ;)

  SvarSlett
 2. Euforisk er eit lykkeleg ord. Det er dette blogginnlegget også!
  Siri

  SvarSlett
 3. To the point!!! Det var bare så gøy!!! Og fint å endelig treffe deg Merete!!!

  SvarSlett
 4. Ahhh jaaaa herlige kofte... så super fine farger.
  Deilig dere har hatt. Tusen takk for fine bilder.
  Jeg må lære norsk mer og mer... og komme til strikketreff til Norge!!!
  Norsk lære og kofte strikke - det er veldig riktig.
  Ha en fin uke fortsatt. Hilsen sender deg Viola.

  SvarSlett
 5. Virker som å ha vært det store strikketreffet - bedre enn det jeg var på i Fanø.... er bare bittelitt misunderlig ..... :) Neste gang kommer jeg også med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bli med! Og så må vi dra en hel gjeng til Danmark og, vi er jo ørlite forelsket i dansk garn.

   Slett
 6. Så gøy det så ut! Veldig fine jakker også forresten.

  SvarSlett
 7. Hærremin - så koselig lesning - og så fine dere var. Sukk - må kanskje strikke ei loppe jeg og :-)

  SvarSlett
 8. Høres ut som en strålende helg! Og så mye lekkert garn! Og lekre kofter! Jeg vil bli med neste gang :-)

  SvarSlett
 9. Sier som andre her, bra oppsummert. Og det var hyggelig å få treffe deg. :)

  Etter å ha sett alle de flotta Loppa jakkene, er nå mønster bestilt. Så får jeg se om den blir med eller uten lopper. Etter å ha sett din, frister det litt å strikke den uten lopper. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme! Veldig stas å få sagt hei, og takk for hyggelige ord!

   Slett
 10. Å, det så jammen hyggelig ut! Skulle gjerne ha vært med :))

  SvarSlett
 11. Høres ut som en fantastisk helg som jeg gjerne skulle vært med på. Har vært på kun et stort strikketreff, men det frister så absolutt til gjentakelse.

  SvarSlett
 12. Det var en flott helg :-) Loppa ble ikke ferdig til strikketreffet, men til neste treff....

  SvarSlett
 13. Jeg vil også være med. Koselig gjeng:)

  SvarSlett
 14. Åh, høres helt utrolig herlig ut! Aldri vært med på noe sånt, men det er sikkert kjempekjekt :-)

  SvarSlett
 15. Å ja, dette var inspirerende og gøy! Er så glad for at jeg fikk med meg en av dagene. Håper inderlig dette blir en tradisjon.
  Flotte jenter i flotte jakker:)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.