29. september 2013

Devil in disguise

Angoragenser

Det som kan gå galt, går galt.

(Det som kan gå galt, går galt og på verst mulig tidspunkt.)

-Murphys lov.

Angoragenseren er ferdig!
Den setningen hadde jeg tenkt å skrive i januar. De kalenderkjente blant dere vet at det er straks oktober.

Men jeg hadde ikke tatt høyde for at jeg

-strikket den først altfor vid så jeg måtte ta opp hele bolen igjen
-prøvde å felle til midje, men felte for kjapt og måtte ta opp igjen
- felte til midje på nytt, og måtte debattere om det ble bra
-strikket den ene armen med feil pinnenummer sånn at den ble for trang
-felte bolen så trang at jeg måtte ta opp og bytte avfelling
-strikket langt erme på ene siden, gikk tom for garn til den andre armen
-etterlyste nytt garn til erme, men fargebadet stemte ikke, så det ble korte ermer allikevel
-strikket til kort bol, men ombestemte meg, og strikket den lenger, siden jeg bare ble gående og dra den nedover.
-og til tider var dritalei av alt som gikk galt, at den fikk ligge i skammeskuffen i flere måneder uten at det ble strikket noe.

På den positive siden kan man jo si at når man rekker opp mange ganger, så røyter angoragarnet mindre for hver gang. Så om du synes den røyter mye, så er det bare å strikke feil, feil, feil.

007

Kuene beundrer den ferdige genseren. Eller lurer på hvorfor vi vaser rundt på jordene for å finne fine bakgrunner.

Når vi først er igang med ting som går galt, rett etter bildet er tatt, så skal jeg bare sjekke om det er strøm i gjerdet. Det var det jo så klart. Au!


029

Frk Dagros viser frem det hippeste innen ørepynt. Statementsmykker til ørene.

047

Høst- og vintergarderoben min inneholder mye svart. Så en hvit pusegenser var midt i blinken. Selv om jeg ser litt tilgjort uanfektet ut.

Den er så myk at jeg kan ha den rett på huden, noe som kan være lurt, siden den røyter som bare det. Genseren prøver å omvende alle plaggene mine til hvitt, ett hårstrå om gangen. Pusegenser er også rett ord, siden jeg kunne fint ha dratt en løgn om at vi har fått katt i hus, og alle hadde trodd meg pga de angoranedrøytete buksene mine

059

Frøkna og jeg tok en ettermiddagstur idag etter langturen med fotoshoot for å levere ut fireårsdagsinvitasjoner, og for at jeg måtte sikre meg enda flere utebilder av genseren før snøen kommer. Takk til frøkna som var fotografen bak det vakre bildet.

Denne genseren er absolutt en devil in disguise. Den ser ut som en engel, er snøhvit og uskyldsren, og så har alt gått gæærnt. Men heia trass som fikk den ferdig. Jeg skulle ha en angoragenser til høsten og vinteren! Angora er digg. Tross røyting.

Genseren er altså Lun genser fra Pickles. Oversize og relaxed er in, men jeg foretrekker allikevel litt figurforming, så jeg felte brått etter bysten, så den svinger inn i midjen. Det ble trekvarte ermer, selv om jeg hadde tenkt å strikke de lange. Ellers tror jeg at jeg har fulgt mønsteret sånn tålig. 8 nøster angora i fargen diamant, og pinne 3,5 gir en pusegenser. Se opp for hår.
Det er en fin genser. Skal vedde for at den er fin i alpakka eller ull også.


069

Det fine med at genseren ble ferdig nå, var at det er lettere med utebildene. Utebilder i snøen i hvit genser og blåfrossen Merete kan jo tenkes ikke hadde vært like suksess.

Så det ble en happy ending til slutt. Jeg og angoraen kan ri inn i solnedgangen sammen. Og CSI kan lett løse saken om jeg blir borte. Det er spor i fleng der jeg har vært.

39 kommentarer:

 1. Du fortjener en udholdenhedsmedalje. Sejt at du trods alt er blevet færdig - og med et nyyydeligt resultat.

  SvarSlett
 2. Du store min, du gjorde det ikke enkelt for deg selv denne gangen, nei :-) Men genseren blekjempefin. Jeg har den der på lista mi jeg også.

  Artig at du strikker litt til deg selv innimellom også :-)

  SvarSlett
 3. Nå flirer jeg av deg, ikke på en slem måte, mer på en herregud for en stå-på-vilje selv med litt skuffe lagring for å bedre årgangen så gav du deg ikke, meeeeget imponerende ;)

  SvarSlett
 4. hahaha, herlig! grattis med å komme i mål!!! den blei veldig lekker til slutt da :)

  SvarSlett
 5. Genseren ble jo kjempefin, men for en viljestyrke!!
  Tipper den hadde forblitt en UFO etter andre forsøk her i gården...
  All ære til deg 😄
  Klem

  SvarSlett
 6. Genseren ble kjempefin den, men gud så kjedelig når så mye går galt!

  SvarSlett
 7. Imponert over at du ikke gav opp! Men den ble veldig flott da!!

  SvarSlett
 8. Herlighet! Jeg hadde gitt opp for lengst! Godt det endte bra til slutt ;)

  SvarSlett
 9. Imponerende at du i det hele tatt fullførte! Men altså. Sort og hvitt antrekk blant sorthvite kyr... Tipper kyrne hadde håp om en ny venn der ute på jordet ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Matchet iallefall! Jeg og kuer er egentlig en dårlig match, de er litt skumle i flokk...

   Slett
 10. Det eneste som manglet her, var at du tråkket i en kuruke...
  Men genseren ble jo kjempefin, den!

  Har hørt rykter om at det hjelper å legge røytende angoragensere i fryseren, og deretter riste dem godt. Men jeg vet ikke om det hjelper, har aldri prøvd.
  Dattera her i huset hadde en mintgrønn angoragenset (kjøpt) - hun og bikkja konkurrerte om hvem som røytet mest. Mens mor støvsuget huset to ganger om dagen... Men den var fin da (genseren).

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har to kjøpte fra bikbok som er angora+ull i blanding. De har nesten sluttet å røyte. Så det er håp i hengende snøre.

   Slett
 11. Veldig fin da! Men kjøp inn klesruller, du får nok å gjøre! Et annet tips er at dersom det er dyr innenfor gjerdet kan du regne med at det er strøm, du trenger ikke kjenne etter:) ( er gårdbruker:)

  SvarSlett
 12. What i little devil :-) Men resultatet er så smukt og klæder dig utrolig godt!! Selv køerne kigger på dig :)

  SvarSlett
 13. Kjempefin! Og veldig imponert over antall opprettelser. Selv hadde jeg strikka ferdig "klassisk angoragenser" fra Pickles da jeg fant ut at den egentlig ble et klassisk 6-mannstelt. Takk og pris for nøstemaskin, sier nå jeg! Så nå som jeg (snart?) skal begynne på nytt tenker jeg også å gjøre noen tilpasninger, den ble bla velgig lang fra under ermet og opp til halsen. Hadde også tenkt på å ta den inn i livet. Hvor mange masker har du tatt in?

  SvarSlett
  Svar
  1. Aner ikke. Ser ut som jeg tok en kjapp fellerunde med 10 rett, 2 sammen. Muligens hadde det vært penere å felle i siden til midje, men jeg ble fornøyd.

   Slett
 14. Imponert!
  Både over utholdenheten og garnvalget. Sånt pusegarn kan være noe herk å rekke opp.

  SvarSlett
 15. Wow, du er ikke den som gir opp nei! Pusegenseren ble nå fin til slutt da:-)

  Jeg har strikka en slik i angora og en i alpakka og må nok innrømme at jeg liker den minstrøytende alpakkagenseren best - selv om den ikke kan slå angoragenseren i mykhet og letthet.

  Har forresten prøvd ut frysetrikset. Det hjalp litt, kanskje.

  SvarSlett
 16. Så vakker genser!

  Lurte på om du har noen erfaringer med å strikke votter til barn i alpakka? (Tovede eller vanlige.) Minstejenta mi (2,5 år) har nemlig atopisk eksem og får sår/utslett/eksem på huden om hun har vanlig ull rett på huden. Er veldig glad i strikkavotter til bhg-bruk, og strikka et par i alpakka (classic fra drops, uten å tove), men opplevde at de ikke varmet noe særlig. (var alltid kald på fingrene når jeg hentet henne i bhg). Har du noen gode tips å komme med ang garnvalg? Alpakka tolereres bedre enn ull, siden fibrene er annerledes. (Ulla ser ut som den har mothaker når du forstørrer den.)

  Sukk. For en ull-elsker og Nøstebarn-elsker har det ikke vært en lett diagnose å få på sitt barn. Joha-ullundertøy med bomullslag inni har erstattet alle de deilige trøyene fra Nøstebarn. På søndag hadde hun på seg bomullstrøye, stilongs og ullkjole uten på. Bomullstrøya har sklidd litt opp utover dagen, og når jeg kledde av henne hadde hun da fått en rød irritert stripe på magen, med et begynnende utslett. Sukk. La oss håpe hun vokser det av seg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sympati oversendes! Om hun tåler alpakka er det jo mulig å tove alpakka for å få varmere votter, alpakka tover som bare det! Har dere testet bambus, forresten? Flere atopikere som melder om at det funker som trøyer.

   Slett
 17. Elsker overskriften og det øverste bilde! Alltid hyggelig å lese dine innlegg...PS mamma strikket denne i en plastikkpose.

  PS takk koselig kommentar på min blogg :)

  SvarSlett
 18. Men sikke en fin genser. Den er virkelig sød :-)

  SvarSlett
 19. Vet du, det er en sann underholdning å lese innleggene dine. Jeg kan kjenne meg igjen i frustrasjonen og jeg ser absolutt komedien foran meg =) Morsomt!!!

  SvarSlett
 20. Myk og fin! Stilig med kombinasjonen hvitt og svart.
  Masse kudos til deg for å holde ut et sånt gjenstridig strikketøy! FØles desto bedre når du endelig er ferdig da ;)

  SvarSlett
 21. Haha! Du får til og med et irriterende og arbeidskrevende prosjekt som ikke røyter så rent lite til å bli morsomt å lese om :)
  Genseren ble kjempefin til slutt, da!

  SvarSlett
 22. Imponert! Fin genser, tross omstendelig tilblivelse...

  Jeg har forøvrig prøvd nedfrysing av (kjøpt) angoragenser nylig. Real nedfrysing, siden gensern ble glemt og tilbragte nesten en måned i frysen før jeg kom over den i går kveld. Den ble sporenstreks bragt ut for risting. Resultat? Kald og krøllete genser, med alle småhår intakt i plagget. Satser på å bruke genser på jobb. Mintgrønt er fint, men ikke overalt i eget hus...

  SvarSlett
  Svar
  1. En måned! Det er skikkelig nedfrysing! :) Det kommer seg heldigvis litt i bruk. Den må bare røyte fra seg litt.

   Slett
 23. Det ble da fint til slutt - du blir reneste vinterdronninga i denne! Jeg er veldig fornøyd med min lune genser i angora, og syns faktisk ikke den røyter så farlig som jeg hadde trodd - men så bruker jeg den ikke sammen med svart, da ...

  SvarSlett
 24. Herlig genser, kjempemorsom bloggpost!

  SvarSlett
 25. Tusen takk for gratulasjon :)
  Så artig og fin blogg du har. Her må eg innom oftare :)
  Klem, Kristin

  SvarSlett
 26. For et herlig innlegg. Tror nok jeg hadde gitt opp hele genseren om jeg hadde møtt så mye motgang... Jammen imponerende at du holdt ut. Og resultatet ble jo et prakteksemplar. Nyyydelig bilde av deg og datteren også. Takk for titten.

  SvarSlett
 27. Det var en lang liste... Du fortjener tjenestemedalje i tolmodighet! Men så ble den kjempefin også, og sitter supert på deg!

  SvarSlett
 28. haha, flott at du ble ferdig! Jeg har strikket min i Kauni. Ble litt korte ermer, ca 2 cm for korte (drar i de hele tiden...orker ikke gjøre noe med det).

  har lurt på om jeg skulle hatt en pusete en også, men tror du har overbevist meg om at det ikke blir det ;)

  god helg!

  SvarSlett
 29. Den ble veldig fin da. Så det er kanskje verdt det. For du bør ha med deg øyebadevann, du får mest sannsynlig problemer med angorahår i øynene. Hilsen katte- og hundeeier med lang fartstid med hår på bukser og i øynene.

  SvarSlett
 30. Vet du hva, jeg tror jeg hadde kastet den om det var jeg som hadde vært mor til denne ;) Bra at angoraen havnet i din handlekurv da! Men du kler den virkelig og det var nok verd all irritasjonen, opprekkingen, etterlysningene og strikkingen. Herlig mor og datter-bilde også:)

  SvarSlett
 31. Artig skrevet! :D Godt å høre at jeg ikke er alene om at prosjektene tar tid. Men jeg har dessverre ingen gode unnskyldninger på kofta mi som jeg holder på med. Bare at jeg har så mye annet jeg vil gjøre på en gang, at den pent må ligge på vent innimellom. Var et år siden jeg begynte på den. Men nå i kveld skal armene sammen med bolen og jeg skal begynne på mønster på rund sal, noe som lett kan gå fort (fordi det er så gøy) og samtidig muligens gi meg senebetennelse... (snakker av erfaring ;)
  Takk for flott strikkeinspirasjon!

  Ønsker deg og dine en flott uke!

  Mvh
  Ingrid

  SvarSlett
 32. Hei! Korleis gjorde du det med armane? Gjorde du det som oppskrifta eller vart det alternativt? Likar mønsteret som armane får på Pickelsgenseren, men din ser ut som den har litt meir flaterande fasong.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gjorde som mønsteret sier til jeg skulle dele til ermer, så la jeg til flere masker under hver arm, og felte inn en god del under bysten for å få litt midjemarkering.

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.