15. februar 2014

Dager fins in alle farger, også grå

085

Hverdager er sjeldent malt med skarpe farger.
Helga er gull, glam og glitter, hverdagen har striskjorte og havrelefse.

Hva er mer naturlig enn å bruke gråfarger i en jakke som heter Hverdagsjakka?

001

Hverdagen presenterer; grått i ulike nyanser, med striper i natur.

Veldig mange har brukt Kauni til denne jakka, men jeg hadde et nøste med Evilla jeg har kjøpt på Karmin i Kristiansand for mange år siden, og det har siden ligget og terget litt i garnskuffene på at det aldri ble noe, for lite til voksenplagg, for lange fargeskift til småplagg, for kløete for gaveplagg. Men sammen med striper i Sandnes Tove fikk det et nytt liv. Nå har jeg bare fire andre Evillanøster som blafrer med øyevippene, og tror de skal komme på audition.

002

Alle Baliknappene prøvde seg og på audition, men kom til kort, siden jeg gikk bananas i knappehull, og da ikke hadde tretten like knapper, og av de jeg hadde nok av, de var for små til en voksenjakke. Coopen her hadde heller ikke det jeg hadde sett for meg, så det ble netthandel av metallknapper hos Marte Helgetun.
Hun sendte forresten superraskt, jeg bestilte mandag formiddag, og tirsdag var knappene i postkassa. Kudos til posten + rask nettbutikk!


071

Badass-gangsta-style. I et tappert forsøk på å variere bildene på bloggen med innebilder, her vi vasser i vakker natur. Legg til at det er innmari kaldt ute i den sure vinden når man skal ta bilder av strikkejakke, så den fine naturen får ha det så godt. 

036

Stick 'em up!
Tilstå! Hvor gjorde du av den lyse stripa du maste om i forrige innlegg? Hvor ble det av duskene du lovet?

Feigetassen rakk opp til over lyseste parti og nøstet seg videre til grått igjen. Vil jo ikke ha opptøyer i gatene, heller. Det kan jo ta helt av ellers.


057

En helt hverdagslig sak, altså.
Men det er jo det man lengter etter, sies det.
Etter en stund på reisefot, savner man grovbrød og morrakaffen.

021


Strikkefaglig avdeling:
Jakka Hverdagsjakka av Ann Myhre. Oppskriften sto i Familien i januar 2014, men kommer ut digitalt i juli. Jeg syntes mønsteret var utfyllende, og greit å følge.

Endringer:
Jeg strikket jakka lenger enn i oppskriften, min er 62 cm fra nakken og ned, siden jeg drar og drar og drar i kortere jakker. Best å strikke seg inn i komfortsonen da.

 La til noen omganger ekstra i raglanøkningene, der jeg økte på ermesiden av raglanfellingene, sånn at ermene ble større, mens bolstørrelsen forble lik, og la på noen få omganger med ingen økninger for å få ermehullet dypere, siden ejg syntes det kom litt tett på når jeg målte på meg selv underveis.

Stripene ble med hele veien ned, for jeg kikket på film når jeg egentlig skulle ha stoppet med striper.

Ermene fikk noen omganger med grått hver, og det passet med at de gikk mot lyset når ermene sluttet. Det ble parallellstrikking på ermene, der jeg strikket endel striper med grått, for jeg kuttet tråden og  hoppet til det andre ermet og strikket videre der. Vekslet endel for at de skulle se tålig like ut. Det gav litt trådfesting til slutt, men det var verdt det, for å ikke ende med ett lyst og ett mørkt erme.

Jakka ble strikket rundt, og så plukket opp knappestolper, sydde to kjappe maskinsømmer og klippet opp på midten. Kantene ble bare sydd fast med små attersting med det naturfargede garnet.

Det gikk med 200 gram Sandnes Tove i naturfarge og 110 gram Evilla, og pinne 3. (2,5 mm til kantene) til str M.

Tove var et nytt bekjentskap. Et hverdagslig garn, mykere enn Evillaen, men allikevel på et stykke unna merinomykt på ullskalaen. Undertrøye hadde jeg ikke strikket av det, men jeg kan ha på feks bare tskjorte under uten problem. Nytt, hyggelig bekjentskap, altså.

28 kommentarer:

 1. Det er det som er så perfekt med å strikke ovenfra og ned, man kan justere etter lokale forhold og personlige preferanser.
  Den blei kjempefin og jeg er, eh, takknemlig for å slippe duskebide :D

  SvarSlett
 2. Den ble veldig fin, likte knappevalget!

  SvarSlett
 3. Kjempefin, synes du gjorde et godt fargevalg med grått/hvitt. Veldig anvennelig jakke da :)

  SvarSlett
 4. Skikkelig flott jakke! Har også selv nylig testa Tove og ble faktisk
  gledelig overrasket ;)

  KOS deg masse og ha ei deilig helg videre ;)

  Her er det STEINGRÅTT ute om dag,
  selv om det er helg hehe

  Klem Vibbedille ;)

  SvarSlett
 5. Den er kjempefin! Grått er alltid fint. Jeg er så utrolig megairritert over meg selv som alltid bakker ut og vekk fra grått når jeg skal strikke meg noe. Jeg savner alltid en grå og en naturhvit cardigan når jeg kikker inn i skapet. Knappene var lekre også ;)

  SvarSlett
 6. Flott hverdagsjakke, likte også knappene du har brukt. Lur måte å strikke ermene på, spekulerte på hvordan jeg skulle løse nettopp den biten på jakken jeg har på pinnene, kanskje jeg gjør som deg. :))

  SvarSlett
 7. Grå jakker er alltid flott, passer til alt og like anvendelige som "den lille sorte"
  Jeg likte at du laget striper hele veien og knappene var avgjort rett valg:)
  Jeg kjøpte også noe Evilla på Karmin for noen år siden, her ble de blant annet til noen tovede greier pluss sinnasaujakka mi. Den er herlig og myk nå etter bruk og vask.

  SvarSlett
 8. Den er fin - ligner en rigtig hverdagsklassiker!

  SvarSlett
 9. Ojoj flott flott !!! Takk for knappetips! Har mye knapper, men få som passer til andre ting enn barneklær, merkelig ;)

  SvarSlett
 10. Gråstein blir til gull i dine hender. Den ble super fin

  SvarSlett
 11. Flott hverdagsjakke og morsom lesning:)

  SvarSlett
 12. Du er så festlig! Herlige bilder, jeg hadde aldri stillet opp selv, men brukte lille prinsen i en positur som ligner en av dine her! ;.)) Herlig jakke, min ble i Kauni, skulle egentlig vært Sinnasaujakken, men siden den ble strikket på reise så hadde jeg ikke rette farge til sauer slik at den ble stripejakke … leggetid her, ha en flott søndag, og forresten, må rette opp i neste innlegg, det var hos deg jeg ble minnet om lua jeg blogget om….

  SvarSlett
 13. Åh!
  Jeg har så lyst på en god porsjon tålmodighet og strikke meg en jakke…
  Den ble lekker!

  Ulla

  SvarSlett
 14. Dette er jo spøtet som fekk vere med i bilvasken! Eg var litt nysgjerrig på det. Så gøy å sjå det ferdig. :) Dette ser ut som eit perfekt kvardagsjakkemønster som kan varierast i det uendelege.

  Snella

  SvarSlett
 15. Fin hverdagsjakke, jeg er enig i at grått egner seg både til det og til finplagg ;) morsomme bilder også. Tove er et undervurdert garn etter min mening, det er overraskende mykt og det blir deilige tepper av det. Jeg venter på det digitale mønsteret, har jo opptil flere stripete jakker som likner Hverdagsjakka en del, men en kan jo aldri få nok jakker og nok striper, eller hva?

  SvarSlett
 16. Den er skøn. Enkel og super-anvendelig.

  SvarSlett
 17. Det morsomste GRÅ innlegget jeg har lest! Gøye bilder, og så klarer du å få småpratet inn all den infoen en strikkenerds hjerte kan begjære. Da svever jeg lykkelig ut igjen.

  God søndag! :)

  (Sa jeg at jakken er fin? Det glemte jeg visst...*fnis)

  SvarSlett
 18. Dette var en superfin hverdagsjakke, HELT som en hverdag! Jeg har tenkt på å strikke meg en slik, så takk for all info om hvordan du har gått frem. Blir nyttige tips å ta med meg når jeg en gang går igang :)

  SvarSlett
 19. Fin stripestrikk i grånyanser. Og jeg støtter hverdagsstrikk! Bor selv i kragejakka mi, og kunne fint hatt flere for å slippe å dra den mellom jobb og hjemme.

  SvarSlett
 20. Meiner fortsatt at duskar hadde gjort susen, men det er kanskje ikkje så veldig kvardags? (Og for å ikkje berre flåse - veldig fin jakke!)

  SvarSlett
 21. Det er sådan en trøje, man bliver glad for - passer til det hele, er ikke sart og uden tant, fjas og overflødig pynt ;)

  SvarSlett
 22. Stripe på stripe, to sømmer og klipp... = hverdagsjakke!
  Ser ut som flest hverdager er blå for min del, kan jeg skylde på blåtimen??
  Flott jakke, artig med alle knappene!

  SvarSlett
 23. Det så virkelig ut som en god jakke!! Tenker meg det kommer til å bli en favoritt som kommer til å bli godt brukt! Kjenner den frister meg veldig..

  SvarSlett
 24. Haha, kanskje like greit at du droppet dusker og glitter. Jakken ble kjempefin slik den er! Det er også veldig kjekl lesning fra strikkefaglig avdeling... lærer stadig nye ting. Hadde aldri kommet på at jeg kunne øke kun på ermesiden. Takk Merete!

  Det er forresten give away hos meg om du vil bli med ;)

  SvarSlett
 25. Kjempefin hverdagsjakke!:) Og som vanlig herlig lesning hos deg!
  Ønsker deg en fortsatt fin uke:)

  SvarSlett
 26. Så enkel, men likevel så fin. Nøytrale plagg for man aldri for mye av.

  SvarSlett
 27. Flott jakke! Jeg kommer til å strikke min lenger jeg også, sauejakka mi er akkurat så kort at jeg går og drar i den...

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.