22. februar 2016

Blåtimen


Blått, jeg vil du skal møte blått. 
Og bli kjent med en tredje blått. 
Jeg tror dere vil like hverandre. 

Jepp, det gjorde de. Tre blåfarger lekte i bordene, og spilte på hverandre, så det ble mønster ut av det. Det gikk helt fint å være tre blåfarger sammen, de tre blå var såpass forskjellige i styrke, at det ble spill i mønsteret. Knappene fikk et lite glimt av blått i seg de og, sydd fast med blåfargen til alt det hvite. Så blir blåfargen fanget opp flere steder på jakka. Det er favorittknappene mine, kokosknapper med en lakkert forside, så de er glatte og lette å kneppe, og veier lite. Og for første gang strikket jeg løse stolper som løp loddrett, og måtte sys fast til jakka etter at jeg hadde klippet opp foran, Stolpemaskene fikk selskap av noen masker til belegg, veldig snedig at belegget ble strikket samtidig, så kunne jeg dekke over klippekanten pent med belegget, og sy fast. Da valgte jeg å følge mønsteret med å strikke belegg og loddrette kanter, og det er fint å finne ut at jeg klarte det like fint som andre måter å lage knappekanter på. 

Mønsteret er krysset av som vanskelig, men det tror jeg mest handler om at det er klipping og sy fast knappestolpene pent, for ellers var det ikke noen ting som kom i Horror-kategorien. Sånn bortsett fra å strikke ensfarget bol i kilometervis. Zzzzz. 

Fin jakke, sier du? 

Det sier jeg og! 

Og så satser jeg på at niesen synes det samme, når den kommer i posten.  Jeg tok sjansen og strikket i naturfarget Finull, men siden de har tilgang til noen som liker å vaske ull (jeg tenker på deg, mamma), så bør hvitt + ullvask + åtteåring gå helt strålende. Strålende hvitt, tenker jeg. Og en sjanse er det å strikke i Finull, men dette er en jakke, og da har man et plagg under. 

Hva heter mønsteret til denne fine ulljakka, da? 
Eva! - Står i Norske Ikoner Barn, temahefte 38 fra Sandnesgarn. Fine klassikere, men mer enn bare Marius og Fana. Eva er en genser/jakke som flere husker fra sin søttitallsbarndom. I litt andre farger, men det er jo bare å bytte på. Vi er da strikkere. 

jeg brukte 255 gram med Finull, og strikket etter målene til 10 år. Pga strikkefasthet, brukte jeg maskeantallet til str 8 år, og lengden til 10 år. 

Det med å bruke samme farge i flere nyanser ble bra! Må gjentas i flere plagg. 

26 kommentarer:

 1. Den ble veldig vakker! Flott gjort! Blink med bakgrunnen også, gitt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Containere! Har store fargefelt, og står ofte plassert sånn at du kan ta bilder i fred. Hihi.

   Slett
 2. Nydelig! For en god ide å sy i knappene med blått, det skal jeg prøve å huske :)

  SvarSlett
 3. Åh! Denne var nydelig :-)

  SvarSlett
 4. Den ble fin! Heldig er hun som får den.

  SvarSlett
 5. Så fint med hvitt mot blått!

  SvarSlett
 6. Så lekker den ble. Helt enig samme farge i flere nyanser gir flott fargespill i mønster. Nydelig gave og smart å strikke belegg samtidig :-)

  SvarSlett
 7. Så flott det var med flere blå farger :) Denne hadde/har jeg på strikkelisten, men toåringen ristet på hodet og sa nei ikke slik, heldigvis endrer de mening fort ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Toåringer kan fort ombestemme seg :)

   Slett
 8. Blått er flott! (holdt på å skrive "flått", men det ble jo helt feil, hehe)

  Vil tro jakken faller i smak, og så får vi håpe på et langt og godt liv med snill ullvask. :)

  SvarSlett
 9. Flott jakke!
  Denne måten er den "gamle gode" måten å strikke stolper på og det blir så absolutt penest, etter min mening. Hvorfor folk surrer med å sy på bomullsbånd, skjønner jeg ikke. Er det fordi de ikke kan lage skikkelige belegg, slik som du?
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er flere veier til Rom, så jeg har gjort litt av hvert. Pyntebånd på innsiden synes jeg kan være en fin detalj som kan gi en liten piff til innsiden, og belegg er fint fordi det blir veldig diskret. Så det er ikke nødvendigvis fordi man ikke kan, men fordi man velger annet.

   Slett
 10. Jakken ble kjempefin! Og i finull kan den ende som "æsj, det klør", eller som yndlingsjakke. Håper på det siste, jeg er veldig glad i min finull-kofte i allefall:)

  SvarSlett
 11. Fin-fin jakke og lekker fargekombinasjon!

  SvarSlett
 12. Fin jakke, sier jeg også! Veldig smart å legge opp et par ekstra masker til belegg når man strikker loddrett knappestolpe. Det skal jeg huske.

  SvarSlett
 13. Den blei fin.
  Synest denne gamle måten å montere på, blir penast, sjølv om det er artig med fargerike band på innsida også.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.