14. februar 2015

Med lopper i blodet

IMG_2457

Og DER hadde vi et sjans til å få tatt bilde av den nystrikka barneloppa. Etter hektiske dager med flyttesjau, vannlekkasje i gamlehuset (satte litt ekstra krydder på flyttinga, gitt), nattogreise med to barn når det er buss for tog og veien stenger av flom rett etter vi og flyttelasset hadde passert, PUH!

Da var det deilig at svigerfar meldte seg frivillig til å hjelpe flyttefolka til å få inn flyttelasset, sånn at jeg og ungene kunne reise på en liten minivinterferie til casa di mormor, og besøke litt familie og venner, og bare la flyttekasser være flyttekasser noen dager til Hr monstermønster er ferdig jobbet nordpå, og kan komme sørover.

IMG_2422

Jakka har jeg strikket i Pickles Pure wool, et garn jeg har stor sans for, og fargeutvalget begynner å komme seg. Jeg brukte av de fargene jeg hadde liggende, og tok bordene med fargene jeg ville, uten å planlegge så hardt på forhånd, men det funket bra.

IMG_2431

Frøkna ville ha hjertekantebånd som jeg sydde over sårkanten der jeg hadde klippet opp jakka. Svart er hardt til de duse fargene, men jeg likte kontrasten. Og det er på innsida, det er bra med overraskelser inni strikkejakker.

IMG_2425

Jeg strikket jakka i størrelse sju år, så den er litt stor til den smale seksåringen, men hun har nok ulltøy i den størrelsen hun er i, så det er ikke så gæærnt med noe som er litt mer fremtidsrettet enn akkurat her og nå.

IMG_2468

Tadaaa!

Eieren synes den var fin, men litt stor.

Faktaboksen:
Barneloppa i Pickles pure wool, det gikk med 170 gram (110 g grått, resten i rosa, oransje, gult, svart, hvitt og lilla) til en 7årsstørrelse. Jeg er en løssluppen strikker, så jeg brukte maskeantallet til str 5 år, og fikk bredden til 7 år, og fylte da på med lengden til sju år.

Jeg droppet midlertidig opplegg, og bare strikket vrangbord øverst, siden jeg ikke ville ha rullekant på vrangbordene.

Kantbåndet kjøpte jeg i fjor på en Oslotur, enten på Heimen husflid eller Husfliden, begge har et fint utvalg med kantebånd.

God vinterferie til de som har det snart!

22 kommentarer:

 1. Veldig fin jakke, altså! Og lykke til med utpakking av flyttekasser og alt slikt!

  SvarSlett
 2. Nydelig uplanlagt fargevalg! Jeg likte også den svart-og-hvite hjerteoverraskelsen inni.

  Vel overstått flytting med ekstra spenning og krydder! Det var mange ting på én gang, gitt! Og god minivinterferie :)

  SvarSlett
 3. Herlig loppe i friske farger. Godt å ha noe å vokse inn i også.

  Kos dere med fridager før kasse-oppakkingen.

  SvarSlett
 4. Flott jentejakke! Den vokser hun fint inn i til høsten.
  Fortsatt god flytting og god ferie!

  SvarSlett
 5. Herleg jente med nydeleg jakke:-)

  SvarSlett
 6. Velkommen sørover. Du verden for noen humper i veien dokker fikk!
  Enda godt det er noen sviger og besteforeldre som kan hjelpe til.
  Kos dokker på mini ferie. det gjør nok godt i kropp og sjel.
  Loppa blei lekker!

  SvarSlett
 7. Kjempe flott jakke, din spreke bruk av farger inspirerer :)

  SvarSlett
 8. Flott strikk fra de nok en gang. Jenta di har en veldig flott strikketøygarderobe. Liker så godt at du har strikket uten lopper. Masse lykke til med flyttingen.

  SvarSlett
 9. Jakka er kjempefin! Pickles pure wool er et deilig garn. Digger de litt melerte fargene.

  SvarSlett
 10. Jakka er råflott ;) og det frister virkelig å prøve seg på en slik i barne utgave. MÅ bare bli ferdig med min egen kofte først......tingtartid.

  SvarSlett
 11. Den loppa blei superfin! Og enig med deg når det gjelder pure wool. Det er langt igjen til godt utvalg fargemessig sett, liksom. Men veldig godt garn å strikke med, drøyt og holdbart. :))

  SvarSlett
 12. Herlig jakke og herlige bilder av frøkna di!:)
  Godt dere fikk til en liten miniferie oppi alt! Lykke til med innspurten av flyttingen!

  SvarSlett
 13. Barnelopper er rett og slett en veldig fin jakke. Jeg har til gode å se mislykka fargekombinasjoner på Loppe-jakker, det er jo nesten magisk! (Eller så er alle strikkere som har gitt seg i kast med de ulike Loppe-modellene bare veldig flinke til å matche...) Lykke til med innflytting!

  SvarSlett
 14. Finfin jakke, søt og tøff på samme tid :-) Minner meg på at jeg må få prøvd Pure Wool snart, det ser så digg ut!

  SvarSlett
 15. Denne jakka var alldeles nydelig!

  SvarSlett
 16. Den ble veldig fin! Selv om den ikke har lopper eller lus :)
  Og jeg liker veldig godt antrekket til modellen, det ser ut for meg som om alt hun har på seg er hjemmestrikket. Imponerende!

  SvarSlett
 17. Det ble en herlig jakke til veslefrøken! Likte godt fargekombinasjonen, så å bruke det man har er egentlig veldig lurt :)

  SvarSlett
 18. Herlig kofte😄
  Spennende med bånd over sårkanten. Er dette sydd på for hånd? Hvor bredt er båndet?
  Hilsen fra ei som snart får kofta ferdig....

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sydd på for hånd, med samme farge som båndet. Små sting som ikke går helt igjennom, så det er usynlig på utsiden. Båndet er ca en cm bredt, litt smalt, men det går fint.

   Slett
 19. Aldeles nydelig jakke! Vet du om rosafarven du har brukt heter nellik og vet du navnet på gråfarven- ser de har både malte mandler, hvit nougat og røyksignal, utfra bilde er det litt vanskelig å si hvem av dem det er😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Rosafargen er Nellik, ja. Og gråfargen er Røyksignal. Malte mandler og hvit nougat går mer mot brun i gråfargen.

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.