21. februar 2015

Smaragden

IMG_2480

Ingenting roper VÅR som snøklokker! Hurra!

Jeg fant snøklokkene i en hage i nærheten av mammas hus i Mandal, så jeg snek meg til et jakkebilde med snøklokker på, litt sånn med et forklaringsproblem om det kom noen ut av huset og lurte på hvorfor jeg sto i hagen deres med en liten strikkejakke og et kamera.
Men har man strikkeblogg, og det dukker opp fotobakgrunner; vel, ikke vær bekymret eller overrasket om jeg dukker opp utenfor stuevinduet ditt...

Siden det var i all hast, så slet kameraet med å gjengi den fine smaragdgrønne fargen på jakka. For noen år siden var jeg på tur med jobben i Trondheim og stakk innom Nøstebarn, sånn i tilfelle jeg trengte noe garn. Kollegaen som ble med inn, syntes fargen var flott, akkurat hennes grønnfarge. Sånne utsagn gjemmer jeg, og husker dem når det blir tid for terminer.

Så da det nærmet seg termin for henne, tenkte jeg at det var kjekt med et lite strikketøy til turen vår sørover, og valgte å strikke lilla koftan i dobbel smaragdgrønn nøstebarngarn. En enkel liten jakke, ensfarget er kjekt å kombinere med andre plagg.

På Hønemors Fryd i Mandal fant jeg passende prikkeknapper, en enkel jakke tåler tøffe knapper.

Kjekk liten barselgave. Mønsteret er gratis, lilla koftan fra Petra O, som driver Magasin Duett- butikken.  Jeg brukte 87 gram Nøstebarn 2tråds merinoull, strikket med dobbel tråd og endte med en halvårsstørrelse. Noe som betyr at jakka passer i sommermånedene, men mai kan være lumsk i nord.

Og er det ikke rart med at fine farger forsvinner fra sortimentet? Smaragdgrønn er borte fra fargekartet til Nøstebarn. Eplegrønn er igjen, men hei, smaragdgrønn er kulere. Hvor ofte kan du smykke deg med edelstensnavn i strikkeplagg? Istedet for frukt?
18 kommentarer:

 1. Veldig kjekt å merke seg (og huske) sånne kommentarer om farger folk liker og sånt. Da er det større sjanse for at det blir klaff om man strikker noe til dem eller småtasser de bringer til verden :)

  SvarSlett
 2. Haha, ler og ser deg for meg der du lusker rundt i andres hage.
  Herlig grønn og ja de fineste blir alltid borte :o(

  SvarSlett
 3. Kjempefin babygave i nydelig farge! Jeg sikra meg også noen hesper før den gikk ut og har virkelig prøvd å fange fargen med kamera, men det er umulig for meg. Veldig irriterende når den er så fin i virkeligheten.

  SvarSlett
 4. Åh, det der er en av mine ultimate småjakkefavoritter. Kul farge, synd med sånt som går ut.

  SvarSlett
 5. Heldige, alle med termin,når du er så serviceinnstilt. Fin jakke. Barn trenger farger.

  SvarSlett
 6. Heldige, alle med termin,når du er så serviceinnstilt. Fin jakke. Barn trenger farger.

  SvarSlett
 7. Heldige, alle med termin,når du er så serviceinnstilt. Fin jakke. Barn trenger farger.

  SvarSlett
 8. Den var flott, synd jeg ikke har noen slike små å strikke til lenger…. heldige disse venninner og kollegaer dine som har deg ! Ha en fin, fin søndag!

  SvarSlett
 9. Så herlig jakke, og knappe er virkelig prikken over i´en!!! Du er god med barselgaver!!! Ha en fin søndag i Mandal - om du er i sør fremdeles!!

  SvarSlett
 10. Det er så utrolig kjedelig når flotte farger forsvinner fra sortementet altås. Har vært borti det flere ganger og ergrer meg like mye hver gang over at jeg ikke har hamstret mer av de flotte fargene. Når jeg ser på ganlageret mitt så ser det vel ut til at jeg har hamstret nok da, men det er en helt annen diskusjon. Nydelig jakke i en herlig vårlig farge.

  SvarSlett
 11. Nydelig,nydelig farge. Æ skulle så gjerne hatt kloa i det garnet, veldig synd at de har bare eplegrønn nu...typisk min flaks!!! Æ e nemlig svakere for smaragder enn epler...

  SvarSlett
 12. Fin jakke i dejlig farve, jeg har aldrig før lagt mærke til, at vintergækker har smaragdgrønne blade. Du er altid velkommen til at tage billeder i min have :)

  SvarSlett
 13. En haug med smaragdgrønne hesper lå til halv pris utenfor en butikk i fjor sommer. Kjente en akutt lyst til å ta med meg hele haugen, men klarte å stå i mot. *stolt* :-)

  SvarSlett
 14. God husk du har da! Men utrolig koselig at noen husker slike små detaljer :) Og ja favoritt fargene forsvinner alt for ofte!

  SvarSlett
 15. Arrh, herlig farge!!
  Imponert over hukommelsen din, tipper mottaker blir imponert også ;-)

  SvarSlett
 16. Kjempefin jakke i en herlig grønnfarge :) Heldige venninna di!

  SvarSlett
 17. Nydelig farge♥ Også de knappene da, herlig!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.