9. oktober 2014

I boblebobla

Untitled

Jammen smatt det ikke en lue inn på pinnene før jeg kunne fortsette på Durrowgenseren! sett slikt. Kan det være komiteen fra forrige innlegg som slo til igjen?

Den lille babydrakten som fikk bobler på bærestykket gjorde meg mer sulten på boblestrikk. Det var litt moro å strikke den strukturen om oppstår ved at du strikker endel omganger rettstrikk, og så har en omgang der du hver tredje maske slipper ned masken noen omganger, og strikker den fra bånn. Eh... klønete forklart, men det står godt forklart med tekst og bilder i mønsteret.


Untitled

Det er jo en boblehue, siden unni som har skrevet mønsteret er bergenser, og de snakker jo pent.  Funker like bra til voksen som til barn, her har jeg brukt ett nøste Mitu og pinne 3,5 og endte med en lue som passet femåringen fint. Og at det blir en lue av ett nøste garn, det liker jeg. Noen meter i rest, men da trenger man ikke sitte med hjertet i halsen de siste rundene.

Untitled

Mitu er 50/50 ull og alpakka, så noen vil kanskje synes den klør, men vi lever skikkelig på kanten, og tok sjansen på å gi den i bursdagsgave allikevel. Rock and roll! skikkelig kreisi!

13 kommentarer:

 1. Kult mønster, kul lue, og kul femåring :).
  Tove R

  SvarSlett
 2. Tøff lue, bobler er kult. Godt beregna med ett nøste, da blir det ryddigere i garnkurven.

  SvarSlett
 3. Liker slike kjekke ett nøste mønster. Både lue og barn med ballong ser ut til å ha det litt skøy !

  SvarSlett
 4. Fin lue, morsom bildeserie! :) Nå fikk jeg lyst til å strikke Boblehuen!

  Tøft det nederste bildet med objektene! Som tidligere kunstskoleelev gir jeg deg god karakter for spennende komposisjon ;)

  SvarSlett
 5. Så deilig at det holdt med et nøste. Veldig fin lue!

  SvarSlett
 6. De boblene ble myyye finere enn de jeg strikket! Litt sånn småekkelt å bare la maskene "rakne" over der du plukker opp, ikke sant...? "Sensationseekerstrikking" :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det føltes litt feil i starten å nappe ut maskene, men det endte jo bra. Synes de kom fint frem i tykt garn.

   Slett
 7. Det er noe med de boblene, jeg var helt hektet en periode. Tror faktisk både jeg og sønnen må ha nye bobleluer i år! Og Merete... tror dette er første gangen jeg hører noen si at bergensere snakker pent! Tusen takk :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er noe med endelsene deres. JentEN og sånt. Sjeldent jeg hører noen som synes jeg snakker pent, men det er vel fordi jeg har så mange dialekter inni der.

   Slett
 8. Kjempefin! Denne oppskriften har jeg lyst å prøve :)

  SvarSlett
 9. Kjempe flott mønster som passet virkelig til lue :) Aldri prøvd meg på bobler, du inspirerer :) (det kommer nok uansett til å ta en stund før bobler kommer på pinnene, men nærmere nå enn før ;) )

  SvarSlett
 10. Fiiin! Den kløfaren har jeg ignorert godt, gitt ;-) Kjenner at jeg også må ha en boblelue eller to før kulda setter inn.

  SvarSlett
 11. Bobler er gøy! Og ett-nøste-luer er supert. :)

  SvarSlett