22. februar 2013

Beglodd

Untitled

Se, hun hekler også!

Jeg hjalp en dame her en dag på jobb, og prøvde å smugkikke på lua hennes samtidig. Når du står vendt mot hverandre og har en samtale, så blir det etterhvert ganske åpenlyst at man smugkikker eller GLOR PÅ LUA. Sånn kan bli pinlig i lengden, særlig hvis du glemmer å se noe annet sted enn lua etterhvert, eller at det ser ut som du prøver å kle av plagget med blikket, eller røske det av og løpe avgårde med det.

Veldig fin lue, jeg ble stående og beundre den! - datt det tilslutt ut. Og vi utvekslet litt heklenerding. Pjoning ble nevnt.

Untitled

Memo til meg selv; bli litt flinkere til å fortelle de som har på seg fine strikkeplagg (ok, hekle her) at du liker plagget! For det er så utrolig moro å få komplimenter. Selv fra stirredamer som meg. Og særlig om det er noe du har laget selv.

Pjoning gir veldig fin struktur (bare fastmasker og jeg heklet bare i bakerste maskeledd), og den så deilig og varm ut. Så jeg dro rett i garnlageret da jeg var ferdig på jobb, fant ut at jeg hadde skapet fullt av garn som ikke passet og snopet heller med meg Sandnes Easy på butikken i blekklilla farge. Og lette frem heklekrokene og prøvet og feilet til jeg fant en krok som passet, etter å først ha startet med en knøttekrok som gav panserstruktur.

Resultatet; en heklet lue, heklet på følelsen. Med en pitteliten tutt på tuppen. Den beglodde lua som var utgangspunktet hadde mer spiss fasong, men planen var ikke å ha kliss lik.

Heklede plagg er det mindre strekk i enn i strikkeplagg, men i en lue er det ikke en problemstilling. Og selv om pjonestrukturen er kul i seg selv, så sydde jeg på en knapp fordi knappeboksen sto fremme og fristet. Nydelig øyestikker fra Snella&Petronella! 

Untitled

105 gram Easy gikk med. Jeg kunne brukt Eskimo også, men det hadde ikke butikken.

17 kommentarer:

 1. Så lurt å bruke en av knappene til Petronella i et fast plagg som en hekla lue. Jeg syns de er litt tunge (de største) så de passer ikke til alt syns jeg, dessverre.
  Utrolig fin struktur i lua di, og fin farge :D

  Siden du ikke monstrer så veldig mye for tida har jeg tatt en av dem i hånden og fulgt den hjem til meg. Det kommer til å bli en copy monster. Så det så.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott! Jeg regner med at det kommer til å bli tatt godt vare på og servert gode farger å boltre seg med.

   Slett
 2. Så morsomt at du har tatt heklekroken fatt!
  Lua ble fin, knall med snellaog petronellaknapp!
  Rart hvordan vi håndarbeidsfolk fokuserer på dét vesentlige i møte med folk :o)

  SvarSlett
 3. Veldig fin lue. Men med fare for å være veldig pirkete: den er har heklet, ikke pjonet. Pjoning er kjedemasker ikke fastmasker. Ved å veksle mellom bakre og framre maskeledd kan man lage mønster. Du må nok hekle ei lue til for å teste den teknikken også;-)
  Selv foretrekker jeg fastmasker slik du har gjort, det gir mer tøyelighet enn pjoning, fint blir det også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! Presisering er bra, jeg trenger lære mer om teknikker med heklenål.

   Hekla lue, altså!

   Slett
 4. Skal jammen ikkje mye vri til før det blir en helt anderledes og kul effekt ;)

  Kos deg og ha ei strålandes herlig helg ;)
  Klem Vibbedille ;))

  SvarSlett
 5. Kjempe fin lue. Elsker fargen. Jeg er helt enig med deg i at vi burde bli flinkere til å gi komplimenter til andre strikkere/heklere. Jeg fikk kompliment for strikkingen min på bussen en dag og det var veldig koselig. Ønsker deg ei fin helg.

  SvarSlett
 6. Har du husket å sende bildet til Snella og Petronella også?

  SvarSlett
 7. Så fin! Og helt perfekt med den kule knappen på - akkurat passe mengde pynt. Neste gang er det nok deg det stirres på skal du se :)

  SvarSlett
 8. Haha, jeg LER av deg, og ser deg for meg!! Sikkert fordi jeg kjenner meg igjen.. Et pent strikkeplagg er verdt litt gloing!! :)

  SvarSlett
 9. Så flott lue, ha en riktig god helg hos dere!

  SvarSlett
 10. Det var en skjønn lue, og den ekstra detaljen var "pørfekt" :)
  Og strikkedamer vet best å sette pris på andre strikkedamers arbeid, så skryt av hverandre ja!

  SvarSlett
 11. Kjenner meg igjen ja :) Beglodd er det nok mange som føler seg, og av og til er jeg flink til å skryte, andre ganger passer det ikke. Ble fin heklet lue i en nydelig farge. Og knappen kom virkelig til sin rett.

  SvarSlett
 12. Herlig! Må man ikke ha spesiell nål til pjoning? Jeg aner ikke selv, er ganske grønn på hekling. Og strikking :D

  SvarSlett
 13. he he, greit å komme med en kompliment etter stirringa, ja.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.