21. februar 2013

Bella, Bella!

009

Et hefte som ble nevnt flere ganger i kommentarfeltet i forrige post var Babystrik på pinde 3, og ja, det er kommet trygt til samlingen. Først av alt fordi jeg hadde råflaks og vant det i et blogglotteri hos Knitting By Kaae (som hadde fått det av Lene Holme Samsøe - jeg er starstruck!) og da bestilte jeg det samme heftet til mamma i morsdagsgave, en passende morsdagsgave til hun som lærte meg å strikke.

Tusen takk, Charlotte!

Straks heftet lå i postkassa, kastet jeg meg over det og startet på en Bellagenser til lillesøster, og en Bellatunika til niese og har ville planer om noe med bladmønster til meg selv.

Heftet er bra fordi du kan bruke det garnet du har som passer til pinne 3  (masse garnforslag i ull/ullsilke/bomull/alpakka bak i heftet, det forhandles av Sandnesgarn i Norge, så gjett om det er flere av de garnene) Og lageret mitt er fullt av garn som passer til pinne 3. Tvinni er nevnt som garnforslag, så jeg brukte Duo Merino fra design.club.dk i en mosegrønn, melert farge jeg hadde liggende, passende til bladmønsteret.

Lillesøster bestilte rosa genser, så der er jeg igang med Shetland soft fra Malsen og Mor.

013
Og det er designet av Lene Holme Samsøe som jeg har en liten forkjærlighet for. Fine ting til ungene.


050

Joda, bladmønster gjør seg i knallrosa også! Takk til Malsen og Mor som endevendte garnlageret og fant flere nøster av utgått farge (Erteblomst) når jeg i min korttenkthet startet å strikke genser med 50 gram garn. Vel er shetland soft drøyt, men...


053 057
Det heter babystrik, men går opp til str 2 år, og jeg tenker du får ville protester fra enhver toåring du kaller baby.

Lite minus (ok, det er mest pirk)
Noen av designene må man sy i ermene, og prikketrøyen (superfin!) er ment å strikkes frem og tilbake. Der kommer iallefall jeg til å strikke rundt og klippe opp, siden jeg synes mønsterstrikk på vranga er noe herk.

Jeg fikk tak i heftet hos Rasmilla, men det er kommet til Norge også. Finner for øyeblikket ingen norske nettbutikker som har det, men det forhandles av Sandnesgarn, så om garnpusheren din har Sandnesgarn, så gjetter jeg at det kommer til å dukke opp der om ikke så lenge.

Og om du vil se modellene (det synes jeg er greiest før jeg kjøper hefter) så har sommerfuglen bilder fra hele heftet. Jeg er igang med en genser til i bladmønsteret, og morfarjakka og prikketrøyen ligger i køen. Superfine!

Tunikaen her er strikket i 1 år (men muligens litt løst, så min smale treåring som bruker 92/98 i klær får den fint på seg som vest. Hun gav evil eye for fotosession, derfor ligge flatt på bakken-bilder) på pinne 2,5 (joda, heftet heter pinne 3, men strikkefastheten min er litt vel avslappet for tiden) og 65 gram garn gikk med til tunikaen.


37 kommentarer:

 1. Elsker det!!! Jeg kjøpte mitt hos garnbutikken min her i Bergen. Ikke dyrt heller!! :-)
  Jeg kjøpte Lanett til det. Siden jeg strikker stramt går det fint for meg på pinne 3. :-)

  Takk for tips om rosa. Da kan jeg få brukt noe av mine uante mengder lyng 2-tråds fra Nøstebarn. O lykke. Den fargen formerer seg i skapet, det er jeg helt sikker på!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lanett er nok helt supert til dette heftet, jeg kommer nok til å bruke det og, har endel lanettrester liggende :)

   Slett
 2. Så mye fint. Og du så effektiv du er. =)
  Nydelig farge på den grønne kjolen. =)
  En fin ettermiddag ønskes fra Tone.

  SvarSlett
 3. Så flott den var, har sett at mange strikker denne nå i blogglandia, og som den følger jeg er så kommer det nok en hos meg også om en stund.... flott farge på din, Happy Knitting!

  SvarSlett
 4. Finfin i grønt! Og oioi, den prikkejakken likte jeg, høres ut som et hefte jeg trenger!

  SvarSlett
 5. Kjempefin i grønt denne. Heftet landet hjemme hos meg i dag og min førte Bellaer allerede på pinnene :-))

  SvarSlett
 6. Kjempefin grønn topp! Og jeg digger erteblomstfargen du strikker maken til datteren din i. Veldig mange fine modeller i det heftet ja, takk for tips!

  SvarSlett
 7. Hm, hefte?? Fant ei bok jeg hos Rasmilla og i en blogg her for ei uke siden. Da må ejg undersøke mere. Kanskje Veslestua her på Sørumsand får inn dette. Har sikla på akkurat den bladmønstrede toppen du har strikket. Nydelig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den kalles bok i noen strikkebutikker, men jeg synes det er et hefte. Har de sandnesgarn, gjetter jeg på at de kan ta det inn.

   Slett
 8. Jeg er utrolig glad i bladmønster, så disse falt jammen med i smak gitt! Kjekt å se litt bilder fra andre bøker, og ikke minst vite både plusser og minuser med ulike mønster. Hadde også vært kjekt med en veiledning på hvordan man klipper opp plagg uten at de blir helt ødelagt:) Dette har jeg lyst å prøve på, men tør ikke!!!!

  SvarSlett
 9. Knallfin :-)
  Jeg var i Kristiansand noen dager og der var hefte utsolgt, så det er nok veldig populært :-)

  SvarSlett
 10. Så fin! Denne kunne jeg også tenkt meg å strikke :)

  SvarSlett
 11. Snakk om å klare å friste. Her var det mye fint gitt. Sukk*

  SvarSlett
 12. Vakkert:-) Høres ut som et veldig fint dette...

  SvarSlett
 13. Eg har også gått til innkjøp av dette heftet, bladmønster er supersøtt! :) Sitt i strikkande stund og strikkar ein vest frå heftet :)

  SvarSlett
 14. Nydelig farge! Et fint heften, men mye jente, hvor er alle guttemønsterne :/

  SvarSlett
  Svar
  1. Prikketrøya, morfarstrøya, buksa, rillestrikka jakkene, strukturstrikka jakke (den hvite bakerst), og vestene kunne jeg fint gitt eller fått i barselpresang. Ikke så verst andel unisex, synes jeg.

   Slett
  2. Enig med deg, mye unisex der. :-)

   Slett
 15. Jeg skal til København i dag og dette heftet har stått en stund på handlelista. Nå gleder jeg meg enda mer. Superfin grønnfarge og du strikker så kevnt og fint.
  Takk for inspirasjon.

  SvarSlett
 16. Åååååå... friste friste friste.... Det blir vel til at jeg må anskaffe meg dette heftet når det skrives så pent om det overalt! Veldig fint med bladmønster i Erteblomst :)

  SvarSlett
 17. For en skjønn grønn tunika:-) Har også en Bella på pinnene. Det heftet er en liten skatt - det er så inspirerende å bla i. Nydelige plagg og nydelige babyer:-)

  SvarSlett
 18. Så fin! Det heftet har jeg også - fant det i garnbutikken. Men jeg har ingen små å strikke til, så jeg bare titter...

  Du har forresten vunnet i blogglotteriet mitt. Gratulerer! Send meg adressen din så kommer det pakke i posten (epostadr min står i bloggen, i høyremargen)

  God helg!

  SvarSlett
 19. Godt det kom sikkert frem. Det er det skønneste hæfte.

  SvarSlett
 20. Der var din vest og sikke smuk den er i mosgrøn. Bogen er bare et hit

  SvarSlett
 21. Ååååå så fin! :) Har tenkt lenge at jeg skal bestille boken fra Danmark, nå tror jeg at jeg bare må gjøre det! :)

  SvarSlett
 22. Kjempefin Bella, både den grønne og den rosa-Erteblomst er en knallfin farge, synd den er utgått! Både Priktrøjen og Morfartrøjen står i køen her, kanskje jeg får lagt opp i løpet av helga.

  SvarSlett
 23. Jeg har funnet et lite nøste erteblomst her i lageret mitt også. Om du skulle trenge enda met. Det er ikke fullt 50 gr, kanskje rundt 40..... :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig hyggelig tenkt! Jeg fikk kjøpt endel fra Malsen og Mor, så det skal endel til før jeg går tom, men takk for tilbudet!

   Slett
  2. Jeg var på jakt etter en annen rosa og det dukket opp da. For lite til at jeg kan lage noe annet enn striper i et annet plagg av det. :-)

   Selv endte jeg opp med Rosa Romantikk, og tok frem litt Rosa Alv også. Mine favoritter i rosa. :-)

   Slett
 24. Såå fin!
  Dattra mi heter Bella, så jeg må visst åpne lommeboka for mere oppskrifter og garn ser jeg!
  Det er jo et must for henne å ha dette :-D

  SvarSlett
 25. Denne har hoppet fremst i strikkekøen min. Må bare bli ferdig med en tunika som tar såååå lang tid (når en er utålmodig.... :P).

  Den var nydelig i grønt da! :D

  SvarSlett
 26. Nydelig, og ferdig allerede? Ikke sååå lenge siden du fikk heftet i hus :) Jeg har også investert i denne flotte oppskriftssamlingen, har jo et lite tantebarn. Bare så synd at så mange prosjekter ligger foran i køen, kunne tenkt meg til å strikke noe NÅ.

  SvarSlett
 27. Åh, denne er så fiin! Nydelig grønnfarge!
  Fikk boka i posten for et par uker siden, bestilte fra en dansk nettbutikk. Er i gang med samme tunikaen i grått. Elsker oppskriftene til Lene Holme Samsøe!

  Ha en fin søndagskveld :)

  SvarSlett
 28. Hei!
  Veldig fint hefte ja! I samsvar med min svært begrensede strikketid for tiden startet jeg på kraven i det søte settet med djevlelue, votter og krave!

  Men har du lagt merke til likheten med vesten du har blogget under overskriften "Leafy" for lenge siden? Er ikke det også en Holme Samsøe design? Helt greit det, hun har mye fint!

  Og takk for at du gidder å vise frem den "nerdete" boksamlingen din! Ser du har mye fint, og for en utrolig skatt å eie et eksemplar av Annichen Sibbern Bøhns bok!! Heldige du!

  Ha en fortsatt fin uke! Klem Strikketine

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, den vesten er også et Holme Samsøe-design, fra et Sandneshefte (0910) som hun har stått for alle modellene i. Bladene der er større og peker oppover. Og hun bruker bladmønster også i Suveræn Strik i en Bellatrøye til voksne. Mange av strukturene hennes går igjen, men gjerne i litt nye variasjoner og feks andre garntyper. Men det synes jeg er fin, jeg liker at jeg på en måte kan kjenne litt igjen stilen.

   Isager og Annette Danielsen har også flere modeller som dukker opp igjen med litt ulike vrier. Danielsen har noen flotte damemodeller som dukket opp som jentemodeller, proporsjonert om og andre garnalternativer. Som et aprppos.

   Slett
 29. Ah, lekker! Kjekt med så stort spenn i garnvalgmuligheter!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.