16. februar 2013

166 cm med inspirasjon

The lot of them

Hjemme med feberbarn frigjør endel tid til ting man har tenkt en stund (bortsett fra husarbeid, haha!) så mine to varme hjelpere stilte opp og laget tårn av strikkebøkene mine, sånn at vi fikk sett hvor pengene til mamma går og hvor mye det utgjør når du får samlet alt på samme sted.  Hjelperne stilte også opp på et sammenligningsbilde, sånn at du får en ide hvor stor galskapen er.


Untitled

 Til vanlig står de i bokhyllene, så jeg visste jo at de utgjør over en meter. Den nederste hylla på tre Billybokhyller er MINE (nederst pga størrelsene).  Glassdører på bokhyller anbefales veldig! Vi er bokelskere, så vi vil ha bøker i stua, men glassdørene gjør at det ikke blir støvete og helheten blir ryddigere.

045

Med livet som innsats.


032

Etter en opptelling kom vi til 105 strikkebøker, hefter og strikkeblader ikke telt med.  Og heklebøker, sybøker og fotobøker holdt utenfor regnskapet (selv om heklebøkene muligens skulle vært med)

Hvordan blir det så mye bøker?
-Man melder seg inn i bokklubber med jevne mellomrom  og får velkomstpakken(men pussig nok uten å kjøpe noe mere det året, nettmedlemskap er best for meg sånn avbestillingsmessig)
-gavekort på Amazon utbasuneres høyt at det står på ønskelista hvert år, for der er det mye flotte strikkebøker!
-adlibris.no brukes mye av norske bokhandlere, de ligger ofte under i pris enn de andre
-og leser omtaler i blogger om bøker som er kjekke å ha, veldig lett å plutselig ha kjøpt på nett rett etter
-mange rydder i bokhylla si og selger billig på strikkefora, sånn til femtilappen per bok. Jeg får med meg sånt.
-strikkebøker er en velkommen gave!
-mammutsalg og ryddesalg hos bokhandlere har ofte fjorårsbøker i salgshylla


042

Bruker du alle bøkene?

Mmmmnjei. Noen bomkjøp har det blitt. Særlig mønsterbøker kjøpt på Amazon der det stort sett var forsiden som var kul, og resten pussig. Men etter at Ravelry kom, så er det en kjekk funksjon på Raverly der du kan søke opp bøker og finne hva folk har laget ut fra mønstrene i bøkene, og det har reddet meg fra flere bomkjøp. Færre bomkjøp enn før, altså.

Men jo, de blir brukt mye. Som oppslagsverk og referanser på størrelser, som inspirasjonsleting og noe som rene mønstre.

De jeg bruker mest er mer oppslagsverk og teknikkforklaringer og om designprosesser enn rene mønsterbøker. Så om noen spør om hva som bør være i en strikkebokhylle, så er svaret avhengig om du liker strikketeori eller om du vil rett på mønstre. Eller vil ha litt strikkehistorie i hylla di. Anbefalinger kommer i senere innlegg!

Untitled

 Noen skatter er gjemt inni her og. Fra Øydis sin mor som var en habil strikker og garnelsker, så fikk jeg plukke med noe fra lageret av store mengder garn og bøker. Alette Bulls strikkebok og Annichen Sibbern Bøhns bok om norske strikkemønstre ble med, det er kulturhistorie!

Untitled


  Untitled

Og klassikerne, Barbara Walkers store oppslagsverk med strukturmønstre, fletter, hullmønstre, absolutt et skattkammer!

Det kommer flere bokinnlegg på bloggen, med anbefalinger og avbefalinger. Jeg har jo litt å ta av, høhø.
I 2013 blir det endel strikkebokinnlegg fra hylla, for det synes jeg er moro å lese om. Satser på at flere synes det.

017

Jeg spurte Hr Monstermønster om han synes det ble for nerdete å vise frem alle strikkebøkene.

-Det toget har gått forlengst.

62 kommentarer:

 1. Wow, for en boksamling! Du har litt mer enn meg ;)
  Gleder meg på bokanbefalinger. Jeg er ikke så flink til å bruke av det jeg har. Kjøper og kjøper nytt....Det er vel strikk til nøstebarn jeg har strikket mest etter av det jeg har :)
  Ha en fortsatt kreativ helg!
  Klem

  SvarSlett
 2. Nerdete? Jeg skjønner ikkeno.. Flott samling, jeg gleder meg til å se mer.

  SvarSlett
 3. For ei samling! Kjenner jeg misunner deg Annichen Sibbern Bøhn og Barbara Walker. Strikkebøker får en aldri nok av, bomkjøp eller ei. Det er noe med å kunne bla opp og hente inspirasjon i noe håndfast, selv om internett gjør jobben enklere. Jeg har også et slags mål om å strikke mer fra bøkene mine dette året, så får vi se hvordan det går med forsettet. Og nerdete? Forstår ikke spørsmålet.

  SvarSlett
 4. Fra en boknerd til en annen...:-)

  Nå kommer jeg til å måtte kjøpe Barbara Walkers bøker! Og norsk kulturhistorie må jeg jo plukke med meg når jeg finner den.
  Fremtidige anbefalinger sees frem til med glede og forventning.

  Når du nå vet hvor mange cm strikkebøker du har; vet du også hvor mye penger de har kostet - eller er det sensitiv informasjon?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, det fortrenges. Men forsåvidt greit å ha bilde av de store mengdene, sånn om det brenner og forsikringsselskapet skal overbevises at det er sannsnylig at jeg hadde over hundre strikkebøker.

   Slett
 5. For ei fantastisk samling! Det er så kjekt å sjå at galskapen også tar av hos andre :D

  SvarSlett
 6. Ikke nerdete i det hele tatt! Men du har litt flere bøker enn meg. Ønsker meg også glassdører til Billyhyllene mine :)

  SvarSlett
 7. Heldiggris! Gjør ikke noe at toget har gått;)
  Du kommer sikkert til det senere, men hvordan er den om håndplagg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott! En kulturskatt, og endel teknikktips om teknikker som har gått litt i glemmeboken (flossekant langs votter feks) Fin å bla i, og mye kulturhistorie å lære. Jeg har ikke strikket noe derfra, men studert endel teknikker. Og fikk lyst til å kikke igjennom flere ganger nå.

   Slett
  2. Takk for det, nå fikk jeg lyst å sjekke ut den boka:)

   Slett
 8. Fantastisk innlegg - har ikke fullt da mange selv men holde på ;) Kommer nok noen anbefalinger hos meg fremover også - kommer du til å vise bomkjøp?

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, bare positivt er jo feil. Og bokomtaler er jo subjektive, det jeg synes er kult er ikke alle som synes.

   Slett
 9. Godt å ikke være alene..... Veldig bra med bokomtaler av strikkebøker. Utenlandske strikkebøker er SÅ mye billigere enn norske. Og gjerne mye bedre, da etter min mening. En herlig inspirasjon og glede - men lurt å selge dem som ikke er helt i smak.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Spørs om jeg får solgt dem etter å ha fortalt at jeg ikke likte dem? Hihi!

   Slett
 10. Jeg har litt å gå på her ser jeg, og morsomt med bokanbefalinger. Selv om det kanskje ikke er så bra for lommeboka for lettpåvirkelige sjeler. host...

  SvarSlett
 11. O M G siger jeg bare.....Jeg tror rett og slett du kan slutte med jobben og starte utleieselskap ;) Eller strikkebutikk ;)Gleder meg til bokanbefalinger ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror det ennå lønner seg for meg å jobbe, gitt :)

   Slett
 12. Oj, det var litt av en samling! Imponerende:)

  SvarSlett
 13. Imponerende samling du har!!
  Jeg har knapt hobbybøker totalt, i forhold til deg!
  Gleder meg til å se anbefalinger, for det kan jeg trenge!!

  God helg! :-)
  Klem fra Mona :-)

  SvarSlett
 14. Så gøy!! Jeg har alt kjøpt begge Susi Haumann sine hefter etter at du har skrevet om den her. Liker best heftet for 0-18 mnd. Synes det har størst variasjon av typen plagg. I det andre heftet var det så mange varianter av bare noen få plagg synes jeg. Et hefte jeg nylig kjøpte er Lene Holme Samsøes hefte Strik til baby på pinde 3. 149,-kr i garnbutikken min. Pga jeg strikker stramt kan jeg bruke Lanett på de oppskriftene. Veldig greit. Ikke så veldig mange plagg, men hun har mange variasjoner av hvert plagg. Eks. vest, tunika og kjole i samme mønster. Og teppe i det ene faktisk. Veldig kjekt. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. I full gang med det heftet :) En tunika og en genser underveis i Bella, synes det bladmønsteret er så fint!

   Slett
 15. Kul sätt att visualisera hur mycket böcker man har!

  SvarSlett
 16. Veldig gøy å se strikkebøker i antall cm :-) Jeg tror jeg har omtrent likemye og synes jeg oftere blir mer kreativ av å bla i bøker enn surfe rundt på nettet. Jeg ser at du har Custom Knits 2, er den bra? Jeg har nr 1 og er veldig fornøyd med den.

  SvarSlett
 17. Det var jammen en imponerende samling med bøker. Jeg har nok ikke i nærheten så mange bøker som deg, men allikevel blir mange av bøkene liggende ubrukt også her. Jeg bør bli flinkere til å ta frem bøkene mine, men jeg prøver å overbevise meg selv om at jeg blir det når jeg har fått pusset opp hobbyrommet.

  SvarSlett
 18. Bøker får man bare ikke for mange av... :O)
  (måtte le litt av kommentaren om at toget hadde gått)

  Veldig mye fint du har strikket!!

  SvarSlett
 19. Like høy som meg den inspirasjons-stabelen din :)
  Imponerende samling må jeg si. Ble jaggu inspirert bare av å se på den :)

  Ser frem til bokanbefalinger!

  Fin lørdagskveld til deg
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er 1,70 , så jeg er (enn så lenge) høyere enn strikkebøkene mine.

   Slett
 20. Så kult, bare kjør på med bokanbefalinger :o)
  Det er jo livsfarlig, innrømmer det, men flott å lese
  Hva du synes om bøkene. Har lyttet til anbefalingene dine før jeg :o)
  Har også gjort noen bomkjøp basert på fin forside på Amazon...
  Gleder meg til nye innlegg fra deg,
  Du skriver så godt og morsomt!

  SvarSlett
 21. Herlige Hr Monstermønster. Må jo digge en mann som er kort, konsis og presis. Man trenger ikke høre på alt han sier, men det er morsomt å høre på likevel :D

  Bokanbefalinger er alltid velkommen. Er nok på heklekjøret akkurat nå, men strikkekjøret kommer tilbake. Alltid :D

  Fantastisk helg ønskes!

  SvarSlett
 22. Imponerende mengde strikkebøker, tør jeg spørre når får du tid til å titte i dem? ;-) ha en fin lørdagskveld!

  SvarSlett
 23. Herligt velassorteret strikkebibliotek. Glæder mig til at læse boganmeldelser. Jeg skal helt klart selv have købt Walker 3+4 til mit bibliotek.

  SvarSlett
 24. Utrolig kult! Eg gjekk rett inn på Adlibris etter ditt forrige bokinnlegg, strikkebøker er det beste! Heldige deg som har 166 cm! Takk for tips om Geilsk garnet, eg tykte også det var likt Nøstebarn sitt, og fann ei oppskrift der, i boka!

  SvarSlett
 25. Dæsken! Det var bøkene sine det. Utrolig mye bra inspirasjon :) Det gledes til bokinnlegg og omtaler i løpet av året, jeg skal prøve å følge opp med noen jeg også. "Skal bare" først... :)

  SvarSlett
 26. Herlighet! Er det mulig å ha så mange strikkebøker. jeg måper!:) Ikke rart det kommer mye inspirerende fra denne bloggen:)

  SvarSlett
 27. He he, vanvittig stilig bokstabel! Kjenner meg igjen...:-)

  SvarSlett
 28. Å kjære tid for en fantastisk strikkebokstabel!! Har endel bøker her og, men ikke på langt nær så mange bøker..

  SvarSlett
 29. For en imponerende stabel inspirasjon! Tørr ikke tenke på hvor mange sider inspirasjon dette egentlig er! Gleder meg til bokanbefarlinger! Spennende!! Hilsen Ingrid

  SvarSlett
 30. For en samling :)
  Gleder meg til flere bokanbefalinger. Eneste problemet er at jeg helt sikkert kommer til å gå rett inn på Adlibris å handle....

  Synes å huske at du er glad i Lene Holme Samsøe sine oppskrifter.

  Plukket opp boken "Babystrikk på pinde 3" av Lene Holme Samsøe i min lokale strikkebutikk.
  Utrolig fine oppskrifter. Har du sett den? Ikke er den så veldig dyr heller ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Allerede igang! Kommer bloggpost om denne om kort tid.

   Slett
 31. En kan ikke få for mye bøker!
  Gleder meg til bokomtalene som skal komme :)

  SvarSlett
 32. Kjør på med bokinnlegg - jeg syns også det er gøy å lese om!
  Jeg ble nysgjerrig og måtte måle boksamlingen min - og sannelig - den var mellom 1,60 og 1,70 her og. Litt.. eh, sjokkerende nesten. Vi har sikkert noen av de samme bøkene også... :-)

  SvarSlett
 33. Ha ha ha, ja det var en stor galskap. :-)Kos deg med bøkene.

  SvarSlett
 34. Imponerende :)

  Jeg har selv præcis så meget som der kan være på én hylde i IKEAs Ivar-reol, dvs. ca. 85 cm inkl. blade og hæfter. Syblade og løsopskrifter er dog ikke talt med...

  SvarSlett
 35. Oh deilig galskap!! Gleder meg til bokanbefalinger. Jeg leter etter boken barnestrikk på pinne 3, så håper du tar den med etterhvert ;)

  SvarSlett
 36. Ja til anbefalinger og avbefalinger!

  SvarSlett
 37. Oj oj oj - det er da lige så man har en god dag af dine indlæg, herlige unger med herligt bogtårn! Og ja tak til mere om både dine favoritter og de mindre heldige køb... glæder mig!

  SvarSlett
 38. Sikke en herlig bunke, både som inspiration, men absolut også som forsvarsmateriale, når Magen mener, at jeg har mange strikkebøger, for det har jeg pludselig ikke ;)

  SvarSlett
 39. Imponerende :)

  Har blogget om min tilpassede Plan C i dag! Elsker det mønsteret!

  SvarSlett
 40. Ja, det var en del bøker ja. Bunken min kan ikke sammenlignes med den du har. Men jeg gleder med til å lese flere innlegg om noen av bøkene. Enig med deg om at det er bøker som ser fine ut på utsiden, men så får man kanskje ikke så mye bruk for det som er på innsiden.

  Ønsker deg en fin uke :)

  SvarSlett
 41. Åh, sinnsykt... finnes det så mange strikkebøker?!

  SvarSlett
 42. Ojoj, for en skattesamling du har!! Gleder meg til bokinnlegg fra deg:-)

  SvarSlett
 43. Hildrande du, no fekk eg eit centimeter-kompleks! Så lang/brei strikkebok-samling har ikkje eg - enno ...
  Men eg gler meg veldig til fleire bokomtale-innlegg frå deg! Slikt sluker eg! Er veldig nygjerrig på
  Barbara Walkers-bøkene f eks, som stadig dukkar opp når eg surfar på Amazon. Dei er kanskje "must have"?

  SvarSlett
 44. Oijoijoij så mange bøker du har!Du kan jo starte opp strikkebibliotek ;)

  SvarSlett
 45. Vilken skatt! Vissa har jag men den där Norske strikkemønster haar jag lånat en gån på biblioteket men tyvärr var jag ju tvungen att lämna tillbaks den.

  Tack så jättemycket! Det ska bli jättekul att se den färdiga tidningen.

  SvarSlett
 46. Fantastisk samling med bøker!

  Eg ser at det ligg ei "top down"-bok i haugen din. Vil du anbefale denne til andre, eller? Eg har plutseleg oppdaga at denne teknikken er perfekt for oss som slit med restegarn. Tek gjerne imot tips om andre gode "top down"-bøker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den mest synlige der er nok Ann Budds Knitters handy book of top down sweaters, omtalt i dette innlegget tidligere. Utrolig kjekk bok! Fem ulike gensertyper, og flere ulike strikkefastheter og ulike halsavslutninger gir en anvendelig bok. Kan anbefales.

   Omtalt her
   http://meretesmonstermonster.blogspot.no/2012/08/gurimalla-for-et-stort-tall.html

   og kan kjøpes feks på Adlibris.

   Slett
  2. Det ligger flere av den typen bøker der, jeg tror jommen jeg bør ha en oppsamlingspost! Takk for inspirasjon.

   Slett
 47. Tusen takk, akkurat det eg var ute etter. Eg ventar i spenning på oppsamlingsposten!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.