14. februar 2013

Bokanbefaling - Finstickat

Finstickat

Jeg har som mål å bruke garnlageret og strikkebøkene mine mer, noe som i januar og februar har resultert i at flere nye strikkebøker har kommet i posten. HOST! Til mitt forsvar; det har kommet flere gode utgivelser i det siste, særlig av de jeg liker designet til.

En av anbefalingene er Helga Isagers Finstickat, som bare finnes på svensk (men å strikke på svensk går bra, ta det som en utfordring!) Joda, vi har sett modellene før i forskjellige hefter (særlig er omtrent alt fra Bird collection her), men her er de i nye garnalternativer og superfine foto, til å virkelig drømme seg bort i. Anbefaler å ta en titt på kolleksjonen hos Amimono.

063

Av modeller jeg har lyst til å strikke er begge luene her som jeg har tatt bilder fra boka (skal bare lære meg patentstrikk) og vesten Lark, og et nytt Camomillesjal, siden jeg bruker det første massemasse, og jakka Pine, selv om jeg har hørt at den lever opp til navnet sitt, det er en pine å strikke (pga strukturstrikken).

Isager får tyn for å skrive litt vel knapt med informasjon i oppskriftene sine, men jeg har ikke stått fast til nå.

Finnes hos Adlibris til en ok pris.

Og når vi først er igang med å tipse om gode kjøp; mammutsalget er i gang! Av hobbybøker hadde jeg skaffet meg Myk Start - strikkeklær til baby, mye fint! - og Sikksakk -redesign og sy enkle barneklær, som har samme forfatter. Jeg har dem fra før, men de er supre gaver til noen som venter på baby, om det er mor, far, bestemor eller strikkende tante.

Flere bokanmeldelser kommer med ujevne mellomrom - 2013 er det fokus på bøkene jeg har, og fristelsene jeg ikke motsto. Og nei - ikke noe sponset.

15 kommentarer:

 1. Hmmm.. hadde jeg strikket like mye som jeg har oppskrifter, så ville jeg nok ikke rukket annet - dag og natt.. så jeg har full forståelse for ditt behov for å kjøpe nye bøker. ;)
  God kveld fra Tone =D

  SvarSlett
 2. Oj, der ble det ny bok på meg også!:)) Nydelige bilder. Jeg elsker bøker. Først er det gleden ved å bla i de, lese, se og la seg inspirere - eller bare drømme seg bort en liten stund. Så - hvis man kommer så langt - gleden over å lage selv. Kan ikke bli bedre enn det! Takk for tips og kos deg med bøkene dine du også. :))

  SvarSlett
 3. Hehe og host, host, kjenner meg igjen her....
  har samme mål som deg, men har allerede kjøpt 2 strikkebøker og kjøpt/lastet ned noen mønster fra nettet allerede i år + vært hos Pickles mfl og handlet, så her går det strykende.
  Mange fristelser og boka di var definitivt ei av dem som er verdt å gå på en smell for.
  Fine strikkaluer og Lark ser kjempefin ut også.
  Kos deg og takk for inspirasjon :O)

  SvarSlett
 4. Du skal ikke tro alt hvad du læser - jeg syntes ikke at det var en pine at strikke Pine. Og jeg eeeeeeeelsker den - det er den trøje, jeg bruger allermest. Har den endda på nu :-)
  Helt enig med den fine bog - jeg har den også og synes at stemningen i den er fantastisk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre, den er jo s flott og anvendelig!

   Slett
 5. Skal kikke på Adlibris. Takk for tips!!
  De to andre anbefalingene har jeg bestilt. Har Myk Start, men jeg har førsteutgaven med x-antall feil i og må alltid se til at jeg har alle arkene med rettelser når jeg skal strikke fra den boken. Og nå fant jeg ut at jeg skulle slå til å kjøpe den på salget. Har kunnet få den til den prisen på salg flere ganger, men har aldri blitt noe av det før nå. Hat og bestilt en bok om hekling. :-)

  Ellers er det kommet mange nye bøker i hus her. Luer er toppen, All you knit is love, Knit for your kid, et helt nytt hefte fra Lene Holme Samsø med babystrikk på pinne 3, og noen hefter. :-)
  Å lese denne bloggen er farlig for oppskriftssamlingen min..... ;-)

  SvarSlett
 6. Helt enig med deg, Finstickat er en fantastisk bok - må jo være tidenes beste og mest inspirerende fotografi i en strikkebok!

  SvarSlett
 7. Å, wow, for noen nydelige bilder i Finstickat!! Fikk lyst til å strikke alt. Har Bird Collection, som jo de fleste modellene er med i, men fikk veldig lyst på denne boka på grunn av de herlige bildene:-) Pine står også på min strikkeliste forresten.

  SvarSlett
 8. Den boken har jeg også. Og jeg skjønner godt at du rekomenderer den. Jeg elsker den! Og til tross for at jeg har alle oppskrifter fra før i forskjellige hefter/bøker (på dansk) så er denne boken spesielt inspirerende. Jeg har lyst å strikke alt i den. Det ligger bunker med garn her hos meg som er tenkt til både det ene og det andre i i boken; Lemon, Robin, Daffodil, Starling +++.
  Ha en flott helg!

  SvarSlett
 9. ups, der var ny bok på vei i posten ;) ikke helt planlagt, men klarte ikke stå imot denne flotte boka! veldig svak for isager.. takk for anbefalingen - god helg :D

  SvarSlett
 10. Det er bra at du frister litt med nye bøker, det er alt for lenge siden jeg frisket litt opp i strikkehyllen! Har også et ønske om å bruke mer av bøkene jeg allerede har, men ofte blir det til at jeg blar i dem uten å strikke fra dem. Antar det er fordi de digitale oppskriftene som svupper rundt på internett er så mye mer tilgjengelige der man ligger på sofaen og surfer en sen kveldstid...

  SvarSlett
 11. Wow! Det er den lekreste strikkeboka jeg har sett! For noen fotografier! Jeg har The bird collection og synes den har vakre bilder, men denne var finere. Nesten så jeg må ha den bare av estetiske grunner, og når det er fine strikkeoppskrifter i tillegg så frister det veldig.

  SvarSlett
 12. Denne gikk rett inn på ønskelista mi! Her var det mye lekkert:) Takk for boktips!

  SvarSlett
 13. Hei, nå har jeg fulgt anbefslingen din og kjøpt Sikksakk på mammutsalg! Gleder meg til å begynne å bruke den sammen med den nye symaskina mi! :-D i samme farten ble Den store kakeboka av Sverre på nrk med hjem. Så nå blir det både kakebaking og barneklærsyings takket være deg!;-)

  Ruthe

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.