13. februar 2013

ENDA mer gult og grafisk?

032

Du trenger ikke MENSA-medlemsskap for å ane et visst mønster i fargevalget i det siste. Så da jeg stupte ned i garnlageret for å la meg inspirere til enda et par restegarnsvotter, så var det ingen overraskelse hvilke farger som kom med opp fra dypet av garnhaugen.

Viking Sportsgarn i gult og sort (tovbar type) og muuuuligens noe som kunne være Dale Heilo i hvitt. Tovbar ull, uansett, mitt førstevalg til votter, siden de tover seg til mottager, og varmer godt.

Et tips til deg som har garnrester, putt magebåndet til garnet inni garnnøstet når du legger det fra deg. Så slipper du leke Rainman når du skal finne ut av hva i alle dager du har spart på.

017

På let på Ravelry kom jeg over votteoppskrift jeg ikke hadde prøvd før, og siden det alltid er kjekt å teste noe nytt med gammelt garn, så slo jeg til og strikket de med gult innslag først i str 3-4 år, siden det er lillesøster som trenger nye votter. Oppskriften sier ikke noe om strikkefasthet, men jeg gjetter at jeg strikket særdeles avslappet, for plutselig hadde storebror nye votter.

Da var det ikke annet å gjøre enn å ta restene og strikke størrelsen under når jeg først var igang.

Jeg likte oppskriften - garn av tykkelse 100 meter/50 g har jeg en del av, og de gir greie votter. Jeg likte at de har store mansjetter, og kiletommel, og pluss for ribben rundt håndleddet. Raske er de og. Og supre til restegarn- om du vil ha dem ensfargede eller stripete eller tilfeldige. Jeg strikket mine parallelt, for da kunne jeg strikke til det var tomt for gult  og forsette med svarthvitt.

Untitled
Et oversiktsbilde - med ikke så febersyk-begynner å kvikne til- tass på kanten der. Det har blitt mye strikking og lite jobbing de siste dagene. Storebror viser hensyn, og fikk feber akkurat da vi hadde meldt inn sykt barn-dag på lillesøster, sånn at de deler noen av dagene.  


Untitled

Og til de aller kaldeste dagene - de minste vottene innerst, og de største utenpå!

45 gram Heilo/Viking sportgarn til minste vottene, 65 gram til de største.

10 kommentarer:

 1. Velkjente farger dette ja:) Det jeg likte best var at de gikk laaangt opp på armen, værste jeg vet er korte votter som lett faller av, i alle fall på små barnehender. Selv har desverre ingen i denne familien votter med så lange ermer som disse...

  SvarSlett
 2. Herlige votter og farger. Du er kjapp å strikke!

  Super kveld til deg og dine :D

  SvarSlett
 3. Tøft, praktisk med så lange armer ja. Godt tips å putte magebåndet inni nøstene. Jeg gjør det NESTEN alltid :)

  SvarSlett
 4. Ja, kjapp på pinnene det er sikkert at du er, herlige votter du strikker i en fei, flott med fargeinnslag! Ha en god natt og flott torsdag til deg!

  SvarSlett
 5. Utrolig deilige votter-TAKK for oppskrift ;)
  Har en del smågutter som trenger votter hele veien fremover noen år ;)
  Og garn på 100 m/50 gr formere seg extremt i den store kista så man kan strikke til mann er gammel og grå ;)

  SKikkelig KULE farger, så absolutt!

  Kos deg og ha ei fortsatt flotters uke ;)

  Klem Vibbedille ;)

  SvarSlett
 6. Fine stripevotter! Liker også at de hadde så lange mansjetter. Takk for mønstertips!

  SvarSlett
 7. Stilige votter, både svart/hvite og med gult innslag. Det er vel nesten umulig å få for mange par når man har barnehage/skolebarn i huset... Evig forbruk!
  God bedring med feberbarna!

  SvarSlett
 8. Flotte og praktiske votter!!
  Ser ut som det er veldig god passform på disse :-)
  Godt ungene kunne dele dager da, og at de muligens føler seg bedre nå!! Ha en flott helg! :-)
  Klem fra Mona

  SvarSlett
 9. Dette var andre gang akkurat disse vottene dukket opp på mitt nettsveip her i dag. Det må vel bety at de må prøves ut? Gult er en favoritt her også, på tross at at jeg (som deg?) egentlig sjelden bruker gult selv. Og garn i rette tykkelsen har jeg rikholdige mengder av!

  SvarSlett
 10. Surprise med fargevalget ja;) uansett, takk for bra vottetips! Restegarn og kalde småfingre har man alltids i nærheten.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.