23. desember 2012

Ribbe som i ribbestrikk

022

Siste tråd festet på julegavebukse i går kveld, og den snikende mistanken om at buksa er for lang, så i morges fikk jeg lurt frøkna til å teste julegavebuksa til kusinen, siden de er sånn ca i samme klesstørrelse. Og ribbebukser er noen luringer, de ser eviglange ut i beina (og føles sånn underveis) men når du tar dem på, så trekker de seg oppover, så om du hører på den stemmen som sier at de er altfor lange og du kan slippe unna nå, drit i mønsteret, så ikke hør på akkurat den stemmen. De skal være laaaaaange.

Og så puster man lettet ut, for å bruke lillejulaften til å strikke backup, niks, det frister ikke.

011

Når buksa allikevel var på, så ble det bloggebilder også! Bonus!
Og siden toåringer ikke leser bloggen min (men mammaene gjør, ups) så kan den vel trygt blogges? Jeg gleder meg til å lese strikkeblogger i romjula, det er flust av hemmeligheter i desember!

Det å få en julegiret treåring til å stå stille er ikke på topp-ti-lista av ting jeg gidder gjøre idag, istedet kan man glede seg over at ribbebukser tåler action.


028

Sånn kan man få buksene til å ligge stille; uten treåring inni.

Stripestrikk går raskt unna, svart og oransje ble slengt i miksen for å sprite opp stripene. 220 gram Smart gikk med, og av det litt over ett nøste grått, resten petrol og noen meter svart og oransje.

Sandnesgarn har gratismønster på nettsiden sin, en i glattstrikk og en i ribbestrikk.
Takk til sandnesgarn som har begynt å legge ut endel gratisoppskrifter på nettsiden sin.

Str 4 år passer fint til en som bruker 92-98 i klær og oppover. 220 gram Smart, og pinne 3,5 og en buksestrikk til linningen, og så har du bukse.

Eneste problemet med denne var at den var så kjekk at treåringen burde hatt en. Og seksåringen. Og trettifemåringen. Jeg gjetter på buksestrikking i januar?

God jul til deg som er innom! Rolig jul ligger fremfor oss; sånn bortsett fra litt stressejobbedager i nyttårshelga, så skal vi hygge oss med familie og grønn jul. Og så kommer det nok bloggeras i romjula når alle hemmeligheter avsløres.

GOD JUL!

16 kommentarer:

 1. Så flott den var, mine små kunne nok trenge slike, men, ugh, ser veldig kjedelig ut.. ha en fin lille julaften hos dere!

  SvarSlett
 2. Uh det der e kjedelig strikk, all ære te deg som gir den vekk.. God jul :)

  SvarSlett
 3. Da er det bare å kjenne julefreden komme snikende! Strikkebukser er flott gave å få, og gleder nok både mamma og datter;)

  God Jul til deg og dine!

  Juleklem fra tantemaraj

  SvarSlett
 4. Fin bukse, og den mest praktiske sorten. Gutta her i huset har fått sinne ribber i år også, og jeg som du innså at det hadde vært gull med en til mora også! Godt at min 36 år gamle kropp ikke ar alverdens av lange bein, da! Takk for at beinlengde ikke øker proposjonalt med alder gjennom hele livet! Tenk deg 3 x 12 års lengde! Stønn. Det hadde satt ribbestrikkingen min på en hard prøve! Godt man har strikkemaskin til denslags!

  God jul!

  SvarSlett
 5. så flott bukse, og stilig med en oransje og en sort stripe innimellom. må innrømme jeg hater å strikke ribb, så buksene til mine blir i glattstrikk (hehehe)
  God jul til deg og dine

  SvarSlett
 6. Fjonge bilder - som alltid!
  Og skulle man ikke rekke/gidde å ribbestrikke ullbukser til 35-åringen, så har Nøstebarn ribbebukser i voksenstørrelse også. Og de skal visst være veldig bra og slitesterke, sier ryktene.
  Ønsker deg og dine en fin og spretten jul!

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig sant! Ikke alt man KAN strikke som man har LYST til å strikke. Lystbasert strikk er fremdeles stikkordet her.

   Slett
 7. Så fin og praktisk gave :O)
  God jul,
  klem Fredrikke

  SvarSlett
 8. Ribbukser er bare best! Digger at du strikker i alle farger til jenter:)
  God jul!

  SvarSlett
 9. Kule den ble, du overrasker stadig med gøyalle påfunn som og stripe opp denne her ribbebuksa, ble jo super kul! Kjekt med gratisoppskrifter, og ribbebukse kan jo noen og enhver få brukt for! God jul!

  SvarSlett
 10. Feeeede bukser. Dem skal jeg også strikker. Det ligner et projekt, hvor jeg kan rydde ud i garnresterne og spare en masse penge, når jeg ikke skal købe ribbukser hos Nøstebarn i dyre domme ;-)

  SvarSlett
 11. Herlige actionbilder:-) Takk for tips om mønster, disse så gode ut!

  God jul!

  SvarSlett
 12. Veldig kjekk gave, fint den tåler litt action.
  Halsen i forrige innlegg var også kul. Godt du fikser noen gaver til deg selv også.

  SvarSlett
 13. Kjempe flott bukse. Den skal jeg prøve meg på til tantegutten. :-)

  God jum til deg og dine. <3

  SvarSlett
 14. Råstilig julegaveribb! Smart med den oransje og svarte stripen! God jul til deg og dine!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.