4. september 2012

Onde monstre og tøffe mammaer

031

Snart-tre-pia er heftig inni rollelek for tiden. Roller utdeles med myndig hånd, hun skal helst ha hovedrollen selv (og regien og manuset) som cafemannen, frisøren eller mammaen, og vi andre blir av spist med birollene. Eller avspist og avspist, det er ganske greit med en rolle der du kan sitte med strikketøyet i nærheten og komme med bekreftende ja- og ha. Eller får tusen hårklemmer i luggen hos frisøren.

035

Regissøren fordeler rollene: Jeg er mammaen, du er pappaen (peker strengt på meg) og dette er babyen vår (peker på babydukka i vogna (min fløyelsBriovogn fra tidlig åttitall)). Nå skal vi gå tur med babyen.

so far, so good. Pappaen kommer med teppe til babyen og hjelper mammaen med en litt vanskelig kalesje på barnevogna. Vi triller avgårde.

Øi! Vent! Det er monstre her! De vil ta babyen! Løvemor har med seg assortert utvalg våpen under barnevogna (plass til stelleveske, du lissom) og tar saken i egne hender. Pappa blir beordret til godstolen, -nå må du være redd! ("pappaen" finner kamera og strikketøyet, og klynker som lydkulisse).

049

Monsterjakt i full gang. De blir bekjempet med sverd, og havner i fengsel hele bønsjen. Et tett befolket monsterområde, de har gjemt seg i gardinen, under sofaen, på kjøkkenet og under pianoet (stakkars den).

073

Men monsterjegermammaen kan ikke være alle steder på en gang. Når hun jakter som verst på kjøkkenet, stikker monsterne i stua avgårde med babyen.

Nå må jeg være streng! -sier mammaen.
Hei du monster! -Hit med babyen min! Få den! Tusen takk.

IMG_8939

Min baby.

Og så bytter vi på. Min tur å være monsterjaktende mamma, og når hun synes jeg ikke går nok opp i sverdsvingingen, overtar hun. Pappaen får mange runder på strikketøyet, og alle er fornøyde.

Ikke monsterne såklart.

069

Og lua?

Tricable fra Wooly Wormhead. Strikket som bursdagsgave til sønnens kompis, fleksibel lue som passer datter på snart tre og mor på snart trettifem og forhåpentligvis til unge E på fem. 60 gram Lanett brukt på pinne 4, altså strikket med dobbel tråd. Superwash er kjekt til barnehagebruk, gitt.

Dette er ikke mønsteret for deg som får hetetokter av vrangmasker, for det er mye av dem, men resultatet er verdt det. Og det er ei barnelue på pinne 4. Sååå mange vrangmasker er det ikke plass til i ei barnelue. Finnes på engelsk og norsk. Tricable kan kjøpes separat som mønster, eller som en del av en samling med fine barneluer. Sjekk ut Wooly Wormhead for mye variasjoner i luer. Fine gaver, feks!

28 kommentarer:

 1. Herlig! Flotte bilder (som vanlig) og artig lek og historie. Og ikke minst lua

  SvarSlett
 2. Så herlig:-) Ha en flott tirsdag hos dere!

  SvarSlett
 3. Underhållande läsning, fantastiska bilder och finfin mössa! Blir sugen på att sticka en sån jag med. Älskar flätor av alla dess slag!

  SvarSlett
 4. Fantastisk! Kjenner godt igjen desse kompliserte rollespela frå mi eiga jente som no er eit par år eldre enn di.

  Men guten min, som også nærmar seg 3, er stort sett fornøyd med å ligge på golvet med ein bil eller to. Er det brannbil så er det ekstra stas. Enkelt og greit, ingen kompliserte mellommenneskelege forhold å ta hensyn til. Moro at dei er så ulike!

  Lua blei kjempefin. Eg har planar om å strikke Wooly wormhead sin "Bubbles" til minstemann, fin den også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er kjempefin! Storebror og lillesøster har hver sin, selv om jeg har en mistanke om at storebrors nå går i arv til lillesøster.

   Slett
 5. Herlig historie og herlig lue! Her går det mye i tyver og politimenn for tiden, heldigvis kan eg snike meg unna med babyen og puppen titt og ofte. ;-)

  SvarSlett
 6. Fantastisk hverdagsunderholdning!! Ikke verst når strikketøyet får beholdes... Kul lue! Jeg skal se på den lue mønster samlingen når luene kanskje om ikke altfor lenge får sitte på uten å måtte knytes bestemt fast;)

  SvarSlett
 7. Å, det var en flott lue! Tror nok den må inn i køen min ja ;)
  Herlig historie også!

  SvarSlett
 8. Så skjønn historie, og så gøy å se alle de ulike ansiktsuttrykkene. De vet å leve seg inn i disse rollene! Finfin lue og, men med litt vrangmaskeaversjon tror jeg nok ikke jeg skal begi meg ut på denne. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 9. Liker veldig godt at det er mamman som er monsterjeger, og at pappan skal sitte redd i sofan!!

  SvarSlett
 10. Det kender jeg godt, jeg er restaurantgæst på min piges værelse, og der kan jeg strikke imens :-) Skøn hue!!

  SvarSlett
 11. Morsom lek dere har, og greit at pappaen får strikke i fred mens mammaen redder babyen :) Bubbles har til nå vært min favoritt i lue til yngstemann, men Tricable har jeg allerede bestemt skal være hans nye lue til vinteren. Synes den er råstilig! Morsomt å se din variant, og dobbel babyull var jammen et lurt tips!

  SvarSlett
 12. Moro med fantasifulle unger:) Har du forresten bare to topper på lua? Jeg holder på med samme lue (nr tre på en uke, jeg får åpenbart ikke hetetokter av vrangmasker;))

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er tre topper, ser at bildene kan være litt forvirrende. Imponerende at den tredje toppen hadde gjemt seg på hele bildeserien.

   Slett
 13. Haha, det lyder som en god leg! :D

  SvarSlett
 14. Haha, fikk flashbacks til tidlig nitti-tall, da sønnen i huset styrte leken her med hård hånd. Riktignok med lillesøs på rollelista i stedet for mor. Utrolig hvilken fantasi de har i den alderen. Jeg tok dessverre ikke så mange bilder, men har notert de beste historiene. Nå har vi av og til høytlesning, og ungene holder på å le seg i hjel. Festlig - og veldig nostalgisk for mor... Flott og morsom lue! Wolly Wormhead har sannelig også fantasien i orden!

  SvarSlett
 15. Hehe, så herlig historie! De små har så god fantasi:)
  Lua var kjempefin! Har hatt lyst å prøve meg på den lenge, takk for tips om mønsterkjøp!

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 16. Vi har også funnet favorittleken. Ungene leker rundt og jeg er oldemor som sitter med strikketøyet. Helt fint for meg ;-D

  SvarSlett
 17. Og jeg som trodde det var bare hos oss de fleste leker handlet om å spise og å bli spist! Takk for en fin hverdagshistorie, og flott luetips!

  SvarSlett
 18. Herlig historie og herlig fin lue! Bare så synd at det var så mange vrangmasker ;(

  SvarSlett
 19. Morsom historie og flott lue og jente:-)

  SvarSlett
 20. Kjempefin lue og artig historie og ikke minst herlige bilder!

  SvarSlett
 21. LEKKER lue!!!!! Den likte jeg virkelig! :)))) nydelig modell har du også!

  SvarSlett
 22. Nydelig lue! Du har helt rett - det er bare å sette i gang med vrangmasker hele veien. Effekten er jo helt klart verdt knotet :)

  SvarSlett
 23. Så kul lue. Og jeg smilte godt da jeg så dukkevogna. En helt lik en triller rundt her. Hehe

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.