2. september 2012

Nytt nabolag for garnlageret og en grufull IKEAhistorie fra virkeligheten

Lageret med tynn ull

Alle sammen! Se i kamera og si SMIIIIL! Smånøster foran, og de litt større bak. Se denne veien! Takk!

Storfamilien tynn ull har sluppet ut på stuegulvet i fri dressur, og gruppebilde er obligatorisk før alle flytter inn i lageret sitt igjen. Tynn ull-familien bor sammen i noen digre plastbærenett fra søstrene Grene, tre i antall. Den familien dominerer nabolaget, mens superwashbabyull-familien ypper seg, og har bygd hus på størrelse med et babybadekar. Litt tykkere ull har tatt ut separasjon, superwash flyttet til egen bolig, og lot håndvaskeulla beholde huset.  Sokkegarnet bor i en liten veske, og får ikke bygge anneks.

Ok, da. Jeg har litt garn. Litt mye garn. Og det er mitt, bare mitt, mohahahahah!

Det blir flotte, fargerike bilder av å spre (litt av) lageret sitt over stuegulvet og sortere det fargemessig, og inspirasjonen kommer strømmende. Det er ikke strikkeinpirasjon som er hovedgrunnen til at garnet jages ut av sitt vante tilholdssted i kjelleren, men at rommet der de bodde skal bli bad istedet. Snille svigerfar svinger hammer og sag og pusser opp flere rom i kjelleren vår, og mens det pusses opp, så må garnlageret bo et annet sted.

Og hvor kan det flytte når kjelleren er opptatt?

Stua? -bedende Bambiøyne flagrer med vippene. Niks. Jeg klager allerede over at det er rotete i stua, og det er stort sett mitt rot + leker, så MER av mitt rot er ikke veien å gå.

Soverommet? - klesskapet mitt er fullt av ingenting å ha på seg, men det er altså smekkfullt.

Lillesøsters klesskap! - en som bruker str 92-98 i klær har mye luft i klesskapet sitt. Der!

001

Tja, jeg blir ingen interiørblogger. Et mer flatterende lys av lageret hadde gjort seg.

Her bor tynnull, tykkere ull, alpakka, sokkegarn, babyull og finull-ull. Resten fikk bo under kjellertrappa.

004

Tre småkasser med litt sånn ymse. Bomull feks. Mohair. Mystisk, donert ull uten magebelte. Symaskinen.

Etter oppussingen en gang i høst skal garnet (og resten av hobbystæsjet som fyller eh... litt) flytte til det forjettede land, eller et stort, flott skap på hobbyrommet. De andre kaller det gjesterommet, men jeg vet hvem som kommer til å bo der permanent. Garnet.  Jeg ba pent om råd om organisering i dette innlegget for en stund siden, og fikk gode tips.

Så legger vi til at jeg da bestilte et garderobeskap og koste meg vel og lenge på IKEAs Pax-planlegger, og satt i sene nattetimer og drømte om alt jeg skulle få plass til. Jeg sprang ned i kjelleren og målte i bredden hvor stort skapet kunne ruve i rommet, og gikk helt bananas med hyller og kasseløsninger. Sånn i halvsvime klarte jeg tilslutt å legge inn en bestiling på ekstra høye skap med MASSE plass og ventet og ventet på leveringen. (takker til IKEA som gav oss tre uker ekstra ventetid)

Idet lastebilen har levert og kjørt avgårde, og vi bærer de tunge, tunge skapstammene ned trappa og til gjesterommet, spør mannen: - du har tatt hensyn til at vi ikke har full takhøyde i kjelleren?

-Skapstammene blir ekstra tunge. -Eh... jeg har målt... i bredden.

Det står ennå umontert. Til spott og spe.

40 cm høyere skap enn takhøyden. Takker og bukker. Og sju timers kjøretur til nærmeste IKEAutsalg. Godt at jeg da bestilte skapdører som bare er 20 cm for høye. Ikke så veldig plaster på såret.
Jeg har mistet bestille på IKEA-retten. Jeg må heretter ha med verge som leser igjennom og stiller kontrollspørsmål.

35 kommentarer:

 1. Deilig garn, rent garngasmisk jo. Ikea ja, viktig å måle ja, eller kjøpe nytt hus med god takhøyde i kjelleren ;-)

  SvarSlett
 2. Det første jeg tenkte da jeg leste dette var at jeg forstår den regnbuedillaen din... :) Det øverste bildet viser jo massevis av herlige regnbuefarger jo! :) Det andre jeg tenker er at det er tåpelig at du skal miste bestille på IKEA-retten.. Ærlig talt... KUnne ikke mannen stilt deg det spørsmålet litt tidligere....? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Han har vel strengt tatt gjort det, siden vi har snakket om andre ting som ikke får plass i steder med ikke full takhøyde. Litt glemsk.

   Slett
 3. Ah, så drit! Og garnet ditt som skulle få et så flott et hjem!
  Du må nok arrangere helgetur til nærmeste Ikea-by - snarest!

  SvarSlett
 4. Ajaj, det er ikke mye trøst i "full retur rett" hos Ikea da. Men trøsten er vel at de ikke har noe begrenset tid på returen sin. Jeg hadde retur nesten 6 mnd etter kjøp en gang. Og de sa ingen ting.
  Lykke lykke til med krymping av skapene :-)
  Og utrolig masse flotte farger på garnet ditt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir nok omtrent den tidsperioden her også, om jeg er heldig. Godt med åpent kjøp!

   Slett
 5. Kall inn til dugnad og grav dypere :) Kjeller altså.

  Kollegaen på apoteket.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje senke det ene hjørnet? Hull i gulvet? :)

   Slett
 6. Fine familien! Her er mesteparten av lageret for tiden på loftet og drømmen om en paxløsning i kjelleren er forkastet på grunn av manglende drenering og kjellervegger som trenger å puste - her blir det en lagerhylle med plastkasser når vi er ferdig med vårt kjellerprosjekt. Som slett ikke er spesielt høyt prioritert, så jeg aner ikke når det blir. Håper vi får se bilder av det endelige garnskapet, det høres helt fantastisk ut!

  SvarSlett
 7. Ha ha ha, unndkyld meg, men det er da ganske amatørmessig å ikke måle takhøyden!? Og skapdører som ikke passer lengden på skapet..ho ho.
  Men veldig flott familiebilde, altså. Det er bare du som kan skrive så underholdende om en gjeng garnnøster. :-)

  SvarSlett
 8. Så mye deilig garn! Hihi, jeg har også et lite garnlager i jentungens kledskap :)

  SvarSlett
 9. Kan man ikke bare kjøpe nytt hus til skapene..... Med full takhøyde i kjelleren..
  Vi glemte og måle trappa opp til loftstua da vi kjøpte sofaer.. Så de måtte byttes. Men jeg hadde målt selve loftsstuen.
  Ellers sitter jeg og sikler over alt det deilige garnet du har :-)

  SvarSlett
 10. Jeg tenker også at bytte av hus er det eneste rette her. Evt utgraving av kjeller. Myyye enklere enn IKEA-tur. Hvis din kjære ikke er enig i dette, og det blir IKEA allikevel, og den IKEA'n er her i Trondheim, så må du gi lyd fra deg. Blir med og er anstand slik at både høyde, bredde og garnlagringsplass blir optimalt. Kan forsåvidt være greit å ha med en psykiater på IKEA, kan det ikke?? :-)

  SvarSlett
 11. haha - jeg har også enormt garnlager - og strikkepinnelager... og har planer om IKEA-skap til oppbevaring jeg også. Så det blir sånn butikkaktig utseende. Men skal huske på å måle vegghøyden, siden dette skal på loftsrom og det er skråtak... Takk for tips og lykke til videre :)

  SvarSlett
 12. Hahaha, fantastisk!! Ditt tynnullager var jo rålekkert, da! Jeg kjenner meg veldig igjen i det rotet på stua. Jeg klager stadig over rot og foreslår rydding, og min kjære svarer alltid så pent; ja, du kan jo begynne da, så tar jeg mitt til slutt hvis det er noe igjen :)

  SvarSlett
 13. Det er slett ikke rart du har Norges beste strikkeblogg!
  Syns det er fantastisk at du byr på så mye på deg selv.
  Obligatorisk å stikke innom flere ganger i uken :)

  Hilsen Elisabeth

  SvarSlett
 14. Jeg ler hver gang jeg leser innleggene dine, for du er så herlig ærlig, og tvers gjennom deg selv! :D Digger det!

  SvarSlett
 15. Fantastisk historie og lækkert garnlager!

  SvarSlett
 16. Hahahha såå kuult! Sorry, men det å ikke få lov til å bestille uten verge, den var GOD! Ellers kjenner jeg meg igjen av det å kun måle bredden.. Gjort feilen x ant. ganger. Men tviler på du gjør den igjen! Men, det øverste bilde ditt, o'lykke!!!!!! Ikke gjem det bort i skap da, finn en fin liten hylle å stable de inn til pynt!

  SvarSlett
 17. LOL! LOLETILOL! Jeg mener ikke å være slem, men det VAR jo virkelig morsomt... Stakkars deg! :-/ Flaks at garnet ikke hadde noe med bestillingen å gjøre, da. Sånn at du får beholde det, altså. ;)

  SvarSlett
 18. Du må lægge ned skabene, og stable dem så de kommer til at ligge oven på hinanden. Skabslågerne kan så både monteres forneden eller foroven. Hvis du monterer forneden, så får du en slags bord når du slår ned skabslågen, hvor du kan sprede dit garn ud. Så ryger det heller ikke på gulvet om du skulle få stablet lidt meget i dem.

  Har selv PAX skabe til opbevaring af garn. Fungerer ganske fint, men trådkurvene er ikke gode, for de skinner som kurvene glider i, fanger lykkerne på garnet og du risikerer at knække garnet når du trækker ud skufferne. Da er hylder og lukkede skuffer bedre, men skuffer dur selvfølgelig ikke, hvis du vender skabene vandret!!!!!

  SvarSlett
 19. Så fint lager. Heldig nabolag da. :-)

  Interessant skap historie. Venter spent på fortsettelsen :-)

  SvarSlett
 20. Hehe, må jo bare le. Håper det ordner seg med skapene dine.

  SvarSlett
 21. Så fantastisk bra du skriv- kosar meg!

  SvarSlett
 22. Ha haha ha!! Men dette ordner du enkelt, sag bare av skapet!! Det går vel?? Klart uall må ha et flott sted og bo. Her spretter snart skapdøren opp, så må finne på noe lurt jeg også ;) Bor heldigvis bare 20 min unna Ikea ;)

  SvarSlett
 23. Humrer og ler her, men kan du ikke legge ut skapene dine for salg i lokalavisa/finn? Enda enklere enn å bytte hus ;-)
  Det fordrer jo at man finner en potensiell kjøper, men de kan jo ligge ute for salg til en evt retur?
  Tanken på instant gratification kan muligens være nok, alle vet jo hvor lenge man kan risikere å vente på en IKEAbestilling…
  Lykke til med gjesterommet ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har vært inne på tanken, men siden dørene er for korte for skapet, så kan det være at folk er så kresne at de ikke vil ha skapet. (pussig...) Sånn ellers er Finn.no genialt til sånt, jeg har feks kjøpt og solgt mye barneutstyr der.

   Slett
 24. Morsomme du :)
  Har aldri handla på IKEA da, men kunne d kansje vær mulig å ring å hør om du kan bestill nytt med sending, og så få returnert d "gamle" med samme lastebil som kommer med d nye? Hvis d nu sku vær sånn at dem hadde andre str som faktisk passa inn hos dæ da.. Kosta vel ca like mye å sku kjør i retur me d, som å gjør ei ny bestilling... Bare et forslag :)

  SvarSlett
 25. Takker for kreative innspill! Skapet blir returnert en gang i høst, hurra for svigerfar med stor bil og åpent kjøp hos ikea. Så får vi se hva som blir skapløsning videre... Jeg skal til trondheim snart, men med fly, og tviler på at widerøe lar meg ta med et garderobeskap som håndbagasje.

  SvarSlett
 26. oj..... det er ikke alltid like rett frem og tenke på alt:)
  Jeg er i ferd med å starte en renovering/opppussing av hobbyrommet mitt og har tenkt meg en tur til IKEA, nå skal jeg sannelig ikke følge ditt eksempel, men huske på at det skal måles både her og der.

  SvarSlett
 27. Aiaiai, skikkelig skapbommert, kjedelig. Vi har skyvedørsgarderobe fra IKEA, ikke pax pga vi har ikke nok takhøyde....Nå husker jeg selvfølgelig ikke hva den heter men du får den med to og tre dører......

  Gleder meg til å se hva de flotte nøstene viser av ferdige prosjekter etterhvert (knallkjekt når andre legger ut bilder og jeg kan vise sambo at jeg ikke har mye garn i forhold....takk, hehe ;)

  SvarSlett
 28. Nydelig garn!
  - og du er ikke alene i feilberegningsklubben, hjertelig velkommen!
  Jeg målte i det vide og brede da jeg planla walk in closet med pax skap fra ikea uten dører. Det skulle akkurat gå 4 skap i bredden under skråtaket med 1 cm klaring til list under skråtak og 5 cm klaring i bredden.
  Men det rommet var ikke i vater, så vi måtte returnere et høyskaptil ikea.Ørtiførtikilo og helt uhamselig i stasjonsvognen
  Men-gled de overat ikea tross alt har en brukbar returordning.
  Jeg har nylig opplevd ganske det motsatte iforbindelse med feilvare på spisestue fra konkurrent.
  Men jeg skjelte dem sånn ut og ( til ) fikk det som jeg ville at jeg skal ikke navngi dem likevel.

  Ingrid M( rav)

  SvarSlett
 29. av, den var værre! Målefejl og så med så ringe muligheder for tilbagelevering...

  Nå, synet af garnet må i det mindste kunne give et glædessmil, for smukt, det er det.
  Alle dine regnbuer har for øvrigt fået mig til at købe garn til en regnbuekjole til mig selv... der kunne godt trænge til nogle farver her på direktionsgange ;)

  SvarSlett
 30. Kjempeviktig å oppbevare garntyper som kan brukes sammen på samme sted! Da kan du jo finne alt til et prosjekt uten å ta fram hele lageret :)

  Og det aller lureste med å ta bilder av alt sammen er at du kan bla fram i bildene dine, se hva du har og planlegge prosjekt uten å dra fram garnet - veldig praktisk når kreativ fase treffer etter barnet som har garnlageret på rommet har sovnet ;) (Jeg har funnet ut at det er grenser for hvor lenge man kan ha på taklyset, stå på stol og dra ut kasser uten å vekke vokteren)

  SvarSlett
 31. Beklager at jeg fniser litt, det er jo både frustrerende og irriterende at kjelleren er for lav og ikke passer til det nye skapet! Inspirerende å se garnet sortert slik - nam!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.