29. august 2012

Mord?

002

Jeg håpet at ingen kom inn på badet da jeg vasket siste strikkeplagg. Redselen for å bli buret inne for å skjule sporene etter en veldig blodig affære i vasken var stor. Det rant og rant, og det var rødlilla overalt.

Memo til meg selv; ikke bli morder. Så dårlig som du skjuler spor, så er det ingen karrierevei. Ikke hadde jeg låst døra engang, så frøkna på snart tre kom og var overbegeistret over rødrosa vann. Sånn burde vi ha hver dag, mente hun.

De skarpe leserne vil se at det er vask av nystrikket plagg i vasken. Håndfargede garn som MadelineTosh sock har gjerne litt  (litt?) overskuddsfarge fra fargingen, og jeg anbefaler å skjule alle spor... eh... vaske beviset... eh....

Altså; det kan være lurt å vaske feks disse plaggene før du tar dem i bruk, eller gir dem bort. Vel er lilla en superfin farge, men ikke like superfin på alle andre plagg i ullvasken. Jeg har fått et bra tips om å ha en spiseskje eddik (sånn husholdningseddik som står i bakehylla/dressinghylla på butikken) i vaskevannet så fargen binder seg, og så skylle til plagget ikke lenger slipper farge. Som sagt, så gjort.


006

Ferdig tørket og vasket. Og ennå like fin lillafarge.

Dyp lilla minner meg alltid om kaliumpermanganat, (KMnO4) som jeg alltid syntes var så kul i fargen. Yay for forsøk med Kaliumpermanganat!

En smule skadd av alle kjemitimene, kanskje. (pun intended)

Eksemplagede er andre som har hatt nærkontakt med stoffet, siden det brukes til desinfiserende bad ved hissig eksem, og jeg syntes alltid det var så facinerende med flasken på apoteket med kaliumpermanganat som skulle fortynnes - til fargen på badet hadde samme farge som okseblod. Referanser er kulturelt betinget, men okseblod? Hvem av oss kan forskjellen på okseblod og annet blod? Etiketten er endret til saftfarge i våre dager, så jeg gjetter på at flere enn meg stusset på referansen. 


Avsporing til side; barselgave produsert! 
En enkel liten tunikakjole i Madelinetosh tosh sock, siden jeg ville ha en enkel design for det vakre fargespillet i garnet. Garn med litt fargespill blir ekstra fint i rillestrikk og perlestrikk, siden rillene gir det litt mer brudd i fargene, så denne tunikasaken med perlestrikk nede og rillestrikk på ermene var perfekt.


011 
Strengt tatt er det en veldig enkel kjole, med ingen fellinger til ermehull, men rillestrikken gir et synsbedrag på at ermene er svinget inn. Supersøt! Finnes til babyer og til større barn, og jeg har strikket den i babymønsteret, og med tynnere garn enn beregnet. Jeg gjetter på at den kan brukes som kjole fra starten (sånn 3-4 mnd) og som vest ved ettårsalder.

025

En tilfeldig forbipasserende røsket kjolen av dukka og insisterte på at den passet til henne. Hun er forsåvidt vant med at det meste ER til henne, så empirien er på hennes side. Altså kan vi konkludere med at den passer som kjole til en baby, en vest til en ettåring, og som trang bertetopp til en snarttreåring. For en lang brukstid!

Faktaboksen;
Like sleeves for babies, strikket på pinne 2,5 og med 75 gram madelinetosh sock i fargen Dahlia. Strikket i ett stykke frem til ermene, for jeg synes det er vissvass å sy sammen noe som man strengt tatt kan strikke rundt. Har du et hespe med fint sokkegarn du synes er for galt å gjemme i skoa, hva med liten kjole eller vest? Funker finfint.

26 kommentarer:

 1. Så fint! Det garnet likner forresten VELDIG på det som jeg strikket mitt mye omtalte første sokkepar av (garn fra Pickles). (Note to self: Vask dem separat første gang...)

  SvarSlett
 2. Dette så skummelt ut i begynnelsen, men et VELDIG bra resultat:)Nydelig tunika.

  SvarSlett
 3. Kjempefint! Tenk at noe som ser så skummelt ut kan være så søtt. ;) Jeg noterer oppskriften på listen over mulige barselgaver. Sommerens flodbølge av barnefødsler (3 på 6 uker) er over, men det tar vel ikke så lang tid før neste beskjed kommer. Takk for tips!

  SvarSlett
 4. Jeg må bare legge til - rett etter at jeg hadde skrevet forrige kommentar gikk jeg inn på en venninneblogg, og hva lå der, tror du? UL-bilder av en ny spire. Gutt denne gang, så tunikaen får vente, mens strikkepinnene går varme. :)

  SvarSlett
 5. Supersöt! Fin färg och fin passform på en fin liten modell! :)

  SvarSlett
 6. Herlig - jeg elsket også Kaliumpermanganat :) Men får man fargen på klærne er den ikke like pen... Utrolig inspirerende å komme innom deg - får tips om alle mulige flotte mønstre som er utprøvd med fantastiske kommentarer :)

  SvarSlett
 7. Lilla er en nydelig farge, selv om den farger av... *humre*...:)) Du skriver så godt, jeg sitter her og flirer, og er vel enig i at mord er et dårlig tidsfordriv.. hehe.. :))
  Kjolen er kjempesøt..:)
  Ha en super dag!! :)

  SvarSlett
 8. Nydelig kjole, tunika passet den også bra som. Herlig farge, jeg er så gla i lilla. Jeg har tilgode å prøve det garnet men trur kanskje jeg må hive meg rundt.
  Pernilla

  SvarSlett
 9. Søt kjole! Har du tips til hvilket garn som kan erstatte det som du har brukt? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tjaaa, oppskriften sier 24 masker per 10 cm, men jeg synes den fint kan funke med tynnere garn også, feks ulike sokkegarn eller babyull? Miniduett? Lille Lerke?

   Slett
 10. Hehe, dette så jo først litt groteskt ut;-)

  Bruker også det eddiktrikset og det funker faktisk!

  Kjolen ble kjempesøt og perfekt match med mønster og garn!

  SvarSlett
 11. Kunne jo ikke la være å klikke videre til bloggen din med den overskriften! Søt liten sak du har strikket, nydelig farge (men så er jeg svak for lilla, da!)

  SvarSlett
 12. For et pent mønster :) Så enkelt, og så pent - me like :)

  SvarSlett
 13. Nydelig kjole! Den kom plutselig på barselgavelista mi. Fiffig ermeløsning, så virkelig ut som innsving :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulle jo si noe om avfarging også, men idet jeg så kjolen var alt glemt. Opplevde like stor avfarging med sokkegarnet Zen fra Yarn Garden i omtrent akkurat samme farge som garnet ditt. Føste tegn på mye overskuddsfarge var knallrosa bambuspinner - og fingre! Jeg vasket de ferdige sokkene og skylte i eddikvann, men neste gang jeg vasket dem farget de også av. Og de har til og med farget av i sko ;)

   Slett
 14. Så søt Kjole//vest!
  Jeg likte de ermene, snertne var de.

  SvarSlett
 15. supersøt og smart liten kjolevest -
  likte det optiske bedraget på skuldrene!
  Fint garn - godt at det er såpass mye farge igjen, eddik er lurt!

  SvarSlett
 16. Love. Og annet søtt kliss, inspirert av bringebærsaft assosiasjonene jeg fikk av vannet. Jeg strøyk tross alt i kjemi... (o;

  Fin kjole-tunika-bertetopp, og herlig og veldig handlekraftig datter. Sånt liker man.

  SvarSlett
 17. Etter å ha tatt 2KJ ( 2.klasse-kjemi på gymnaset ) med skrekk for å tenne bunsenbrenneren, kjenner eg at alt som minner meg om kjemieksperiment framkallar eit snev av engstelse :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Viktig, og erfart lærdom: varmt glass ser akkurat ut som kaldt glass. Au!

   Slett
 18. Herlig vest i herlig farge!!! Og for en søt berte!

  SvarSlett
 19. Jammen er eg glad for at eg kom over Monstermønster! Dette var virkelig ein flott og inspirerende blogg! Har lagt deg til på sida mi sånn at eg kan følge med deg fremover også :)

  SvarSlett
 20. Aldeles knusebedårende bertemodell, og kjempefin kjole-tunika-vest!

  SvarSlett
 21. Oi, det var litt av en avfarging! Har hørt rykter om at dette garnet har litt overskuddsfarge, men trodde ikke det var så sinnsykt. Men hvis fargen holder seg fin og man vet om det på forhånd så er det jo i grunnen ikke så ille..
  Resultatet av strikkingen var jo også alderles hærlig! Den kjemidelen fikk meg til å koble litt ut et øyeblikk og ikke skjønne noe av det jeg leste. Det var jo masse rare tall og bokstaver i en parantes som forvirra meg i flere linjer ettrpå :P

  Ha en god helg!

  SvarSlett
 22. Kjempefin kjole med herlig farge!
  Og takk for tips om fargefiksering! Burde jo ha visst det, ettersom jeg en gang prøvde å farge garn... Parisgarnet (til kluter) har en tendens til å miste fargen hos meg, så klutene skal få bade seg i eddik!

  SvarSlett
 23. Hei her var mye av innterese,
  du er jo en superblogger skjønner jeg.
  Legger meg til må følge med.
  Ta gjerne en titt innom.
  mvh anette

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.