27. august 2012

Lykkelig slutt

069

Ja, det var nok garn.

Rettere sagt, det var nok tråd dersom jeg hadde fulgt mønsteret i forhold til lengden, men jeg ville ha tre centimeter ekstra på bolen, siden ribbestrikk har en tendens til å dra seg oppover i bruk, siden det sitter så tett inntil.

Da var det altså ikke nok garn. Det var akkurat nok til at jeg ble ferdig med selve vesten, og kragen og knappestolpen derfor fikk en liten fargepiff. Og da ble den nesten enda tøffere. Fornøyd!

280 meter (=50 gram)  med Malsens nye silkeull holdt til en liten vest i str 6 mnd. Om du følger mønsteret, altså. Garnet kom som en liten smaksprøve med i pakken da jeg bestilte gult garn der før sommeren, og nå er det altså testen som ble brukt opp først.

Takk, Malsen! Godt garn. Silkeull kan være så mangt, siden silke kommer både som blank silke og gir skinn i garnet, og som råsilke som er matt i fargen, og ikke like glatt. Dette garnet er på råsilkesiden av skalaen, mykt og godt, men matt i fargen.

077

Mønsteret er Byssanlull, en liten vest designet av Tora Frøseth. Hun er god på å skrive oppskrifter og har gode detaljer, synes jeg. Ribbemønsteret er 1 rett, 2 vrang, og det gjør at rettmasken står litt mer frem enn vanlig vrangbord. fin detalj.

Kragen ble i en liten rest med New Zealand lammeuld, og joda, svart er kult til babyer.

Ribbestrikk er alltid vanskelig å måle strikkefasthet på, men jeg gjetter på at jeg har truffet 6 mndsstørrelsen greit. Både seksmånedersstørrelsen til store babyer og små babyer. Sånn sett er ribbestrikk fint.
(Og jeg har faktisk presentert  den på bloggen før, men i glattstrikket versjon. )

Altså ble det en lykkelig slutt, og vesten kan ri syngende inn i solnedgangen.

-The end-

27 kommentarer:

 1. Fine vesten, og alt er godt som ender godt.

  SvarSlett
 2. Lykkelig slutter er de beste, både når det gjelder strikking og film.
  Flott vest :-)

  SvarSlett
 3. Tøff vest og fin med den svarte kanten. Noen ganger blir det morsomme resultater av å gå tom for garn. Syns knappene passet perfekt til resten! Og alltid morsomt å se nye vester! Fint å gi i barselgave :O)

  SvarSlett
 4. Det var godt det endte så bra! Jeg synes den sorte kanten gjorde susen :) Selv sitter jeg med en limegrønn rest som vaier i vinden - jeg er sikker på at det holder hvis jeg bare strikker fort nok!!

  SvarSlett
 5. Det ble tøft med den svarte kanten!!
  Å for en stilig bakgrunn du har på bildet ditt i dag! :)

  SvarSlett
 6. Puh... da trenger jeg ikke holde pusten i spenning lenger... hi,hi! Den ble skikkelig tøff med litt kontrast kant, en liten herremann blir kul i denne!

  SvarSlett
 7. Kjempefin og kanten gjorde susen!
  Det gjør jo ingenting at garnet ikke var langt nok når det ender SÅ bra!
  Silkeull er bra til babyer, jeg har strikket med silkeull fra bånsull men ikke det garnet du har brukt. Tror jeg må prøve det også en gang.

  SvarSlett
 8. Åh, jeg puster lettet ut...! Ble kjempefint :-) Sort kant gjorde seg. Det er egentlig det som er så fint med å strikke i grått; nesten alle farger går til det. Spesielt kjekt i "nødssituasjoner" som denne. Ser jo ikke ut som nød i det hele tatt, bare super design :-)

  SvarSlett
 9. Pheeeeew! Og du må tage vare på dine stakkels læsere - vi har haft det helt dårligt af at tænke på om der nu var garn nok :-)

  SvarSlett
 10. Hurra hurra!!! Jeg har en tendens til å strikke mye fortere når det er lite garn igjen, akkurat som om mengden varer lengre om jeg strikker fortere ;o

  SvarSlett
 11. En veldig søt vest, det blir en staselig kar som får ha på denne :-)

  SvarSlett
 12. Tøff vest! Den blir god å ha for en liten tass.

  SvarSlett
 13. Stilig vest! Jeg strikker fortere når det er lite garn, i håp om at det skal holde litt lenger, hehe... Godt det gikk bra, da kan vi alle puste lettet ut.. :)
  Ha en flott kveld.. :)

  SvarSlett
 14. Takk og lov!!☺
  Lykkelige slutter liker vi!

  Synes vesten ble både tøff og søt jeg☺

  SvarSlett
 15. Bra det ble en lykkelig slutt!!!!

  SvarSlett
 16. Veldig flott vest!
  Og godt for alt som ender godt :-)
  Klem Mona :-)

  SvarSlett
 17. Happy ending! Tøffere med kant i sort enn om det hadde vært i samme farge som vesten:-)

  SvarSlett
 18. Så bra resultatet ble da! Og så deilig med thrillere som er tvers gjennom snille ;)

  SvarSlett
 19. Er gråt det nye sort, eller er sort det nye gråt? Ligemeget hvad, så er den da blevet fin og lækker... og tak for endnu et link, der kommer til at koste mig strikketid, for sådan en lille sag, tror jeg at LB må have her til vinter!

  SvarSlett
 20. Da puster vi alle ut og tar en kopp kaffe!! Den ble fin!!

  SvarSlett
 21. Nydelig vest, og den sorte kanten gjorde den lekker!

  SvarSlett
 22. Så kjekt at Malsen og Mor kunne bidra til litt spenning i hverdagen :) Det er vel ellers the curse of the single skein du opplevde der, det SKAL alltid være akkurat bittelitt for lite! Kjekt at du likte silkeullen :)

  SvarSlett
 23. Puh! Så bra at det holdt!
  Den ble fin! =)

  SvarSlett
 24. The creative decorative, looks good, and I love it. Thank you.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.