6. september 2012

Pendlerpiken

027

Har jeg ikke verdens fineste utsikt på pendleveien min?

Pendling med en times kjøretur hver vei anbefales ikke om du kan unngå det siden det gjør arbeidsdagen ekstra lang, men jeg prøver å fokusere på det fine med pendlinga. En time med egne tanker, P2 på radioen eller musikk jeg liker, sau/elg/kyr/hester langs veien (og av og til PÅ veien, fullstendig uaffisert av en billist som vil forbi), natur som kan ta pusten fra deg (særlig når det blåser) og intenskurs i glattkjøring omtrent hele høst-vinter-vår. Og null kø.


020

Pga denne fjellovergangen  har jeg alltid med strikketøy i jobbveska. Vinterstid stenger veien om det blir for galt vær. Skjedde kun en gang i fjor som jeg fikk med meg, og da er det kjekt å ha med strikketøy om det blir venting eller at jeg må snu og overnatte i nabobyen. Og da ha strikketøyet hjemme? Å nei!

Forrige bil jeg brukte tålte ikke vann, (en heller dårlig egenskap hos en bil i Norge, vi markedsfører oss sjeldent med stabilt vær og steiksol) så det var litt greit å ha med strikketøy i tilfelle jeg måtte vente på at den ville starte igjen. Og nå er det veiarbeid på fjellet = venting = noen runder glattstrikk mens lyset skifter til grønt.

I bilen ligger altså spade til snøskavler, tepper om jeg blir sittende fast lenge og altså strikketøy. Alltid beredt!

25 kommentarer:

 1. Det var en flott pendlervei, du er heldig, vær eller ikke vær:-)

  SvarSlett
 2. Anbefaler også lydbøker på det sterkeste til oss pendlere - det har gjort meg til en mer avbalansert bilist (P2 gjør og samme nytten), for blir det for mye rocka musikk tråkker jeg lett for tungt på gassen enn jeg egentlig har tenkt... :)
  Du som bor der i nord har sikkert lest den fra før, men min ultimate opplevelse med lydbok er Johan Boyers "Den siste viking" - anbefales til alle både som lydbok eller vanlig bok! ;)

  SvarSlett
 3. Så herlig i veikanten *søt*
  Og herlig utsikt du har på pendlerveien!
  Jeg merket at en hektisk stressende dag, straks ble roligere. Godt du alltid er beredt med strikketøyet ditt:) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Har også været pendler engang - og nøj hvor sætter jeg nu hver dag pris på at kunne cykle på arbejde. Men intet slår dog den fantastiske udsigt du har! Smukt!
  Selvfølgelig må du ha' strikketøj med - det har jeg næsten altid - pendler eller ej! Ok, punkterer jeg på cykel sætter jeg mig altså ikke ned og strikker:-)

  SvarSlett
 5. For en deilig vei! Jeg bor også utenfor byen, og vi er heldige som får se de små skattene Norge har. Men sauen da, sukk, fine sauen <3

  SvarSlett
 6. Nøj, hvor ER det smukt.
  Jeg har nu også altid strikketøj med i min taske, for tænk nu, hvis man pludselig hang og havde dum ventetid. Det er nok det værste for en strikker: Ventetid uden strikketøj!

  SvarSlett
 7. Det så jo ut som en fantastisk deilig vei å ha som pendlervei, da. Skulle du gå tom for ull kan du jo alltids plyndre en av innbyggerne langs veien?

  SvarSlett
 8. Og går du tom for garn får du bare stoppe og barbere sauene :D

  SvarSlett
 9. Det ser ud til at være smuk natur, du skal igennem hver dag.
  Man kan sagtens have 1 time til arbejde (i bil i hvert fald) uden så smuk natur... hos mig går cyklen hurtigere end bilen og så er der ikke meget tid til strik ;)

  SvarSlett
 10. Plutselig en dag er sauen mystisk uten ull = Merete har stått for lenge i kø......Husk sauesaks til trunken. Men fra spøk til alvor, 1t hver vei? Det står det respekt av.....Jeg "syter" av mine 20-30 min og bensinforbruket+bommer.......Men du har definitivt myyyye flottere natur å kjøre i....Løøøv nordnorge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Inntil jeg vinner i lotto eller blir strikkeblogger på heltid (haha), så er pendling et nødvendig onde. Og da får jeg heller være innstilt på at det er greit.

   Slett
 11. Pendling har helt klart sin sjarm - fikk strikket betydelig mye mer den gang jeg dreiv med sånt!

  SvarSlett
 12. Pandling altså, er glad jeg slipper det :P
  Men jeg er av dem som ofte kjører langt og i helgene blir det fort 10-15 timer bak rattet. Så da er alltid striketøyet med! Med mellom 3 og 5 fjelloverganger hver vei er selvsagt varme klær og tepper også med... Kan bli kaldt og bli stående med gåen motor på fjellet i nordnorge midt på natta i desember (heldigvis aldri opplevd det!)

  SvarSlett
 13. Godt forberedt, altså. Og skulle det knipe, kan du vel ta en tur ut med neglsaks, baufil eller annen redskap du måtte ha for hånden og sanke litt mere ull? Ull med bein langs vegen, da gitt! Flott.

  Det eneste som hadde vært bedre, var om du hadde en pendlesjåfør, som kunne bestikkes med noen strikka votter og sokker i ny og ne... Tenk deg en time med uforstyrra strikking hver dag, da. SAMMEN med den utsikten! Oha!

  (det gjelder å være optimist nåe man skal markedsføre ytkantNorge som arbeidsplass... Takk for god innsats!)

  SvarSlett
  Svar
  1. TO timer. Sukk. Jeg skal jo hjem og. (Og ja, det gjelder å være optimistisk)

   Slett
 14. Dette var skikkelig eksotisk pendlervei for en som må bale med Oslotrafikken. Lite sauer i veien her gitt. Herlig innlegg under, og jeg er også ganske misunnelig på den store familien din med tynn ull. Men, kjenner jeg lageret rett så formerer nok den familien seg litt her også på sikt. :)

  SvarSlett
 15. hihi, klart at strikketøyet må være med :O)
  jeg har det ofte med på kortere turer enn som så, det kan jo hende man kommer ut for en sperring ja.
  :O)

  SvarSlett
 16. Å, se på den herlige sauen da. Som bondedatteren jeg er, så er sauer vakre og herlige dyr. Jeg har også klippet mange sauer med sauesaks, da den elektriske saksa bare var beregner på mannehender

  SvarSlett
 17. Du, nå blir jeg skikkelig imponert, var sikker på at du var mamma og strikker på heltid med alt det flotte du strikker.... du strikker vel i søvne ;-) Nydelig vei til jobben har du forresten! Ha en fin, fin helg hos deg!

  SvarSlett
 18. Haha, kjenner meg igjen der ja.. Strikninga med overalt, i tilfelle det muligens kommer et ledig øyeblikk!:)

  SvarSlett
 19. Så fantastisk flott natur!!! Fikk akutt lengsel ut no!!! :-)
  Et hett tips for å få hester til å flytte seg er bonger(drops), gjerne fruktdrops eller pastiller. Bestefar ba om mine en gang for å få movert en hest eller to som sto i veien. :-)
  Til sauene tilbyr du salt. Klarer du i tillegg å breke overbevisende har du venner, ullne venner, for livet. Jeg har prøvd. De kom med en gang jeg brekte. Og da fikk de saltet jeg hadde lyst å gi dem. :-)

  Og igjen, i tillegg til spennende og gode innlegg her på bloggen, tar du fantastisk gode bilder!!! Tusrn Takk for at du så raust deler alt dette. Jeg følger fast med her inne. Du har en av de absolutt beste bloggene jeg vet om!! :-)

  Ønsker deg og dine en fortreffelig helg. :-)

  Regnvåt hilsen fra Bergen, som akkurat nå er opplett. :-)

  SvarSlett
 20. Klart du må ha strikketøyet med!! Men eg misunner deg likevel ikkje den lange vegen. :)
  Ønskjer deg ei fin helg.

  SvarSlett
 21. Alltid beredt er mitt motto også - ellers hadde jeg aldri fått strikket nok. Bare jeg må vente 5 minutter på et møte så er pinnene på plass ;-)

  SvarSlett
 22. Jo det gjelder å være beredt, det ville være ille å måtte sitte der å klø i fingrene og gremmes over å ha "glemt" strikketøyet hjemme.
  Veien ser flott ut, men skikkelig skummel når man er nødt til å bruke den hver dag.

  SvarSlett
 23. Har kjørt den veien en gang - det var et helt uforglemmelig syn da havet og øyene kom til syne. Vakkert!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.