9. september 2012

Q er symbolet for varme

019

Og varme- det kan man like! Særlig nå som høsten kom krypende.
Strikkepinnene har gått varme under produksjonen, for jeg kom på litt sent at det hadde vært hyggelig med en hjemmestrikka bursdagspresang, og hadde ikke tatt i beregningen at det tar litt tid å strikke en hals. Men jeg rakk det!

Så burdagsgaven er perler rundt halsen - ikke fra skjell, men fra sau og alpakka.


020

Oppskriften er gratis hos Marte Helgetun, en enkel hals med snurr i perlestrikk. Det geniale med perlestrikk på rundpinne er at om du har oddetall i maskene, så går det sømløst over til neste omgang, du strikker bare en rett, en vrang, en rett, en vrang til det kjedsommelige, og kan la tankene fly uten å sjekke overganger til neste omgang.

Og så har perlestrikk en fin struktur. Jeg fikk lyst på jakke til meg selv i samme garnkombo, en tråd tynn alpakka (sandnes minialpakka) og en tråd tynn ull (New Zealand lammeuld) på pinne 4,5 gav et passe tett resultat. Man tager hva man haver, og jeg har som kjent mye tynn ull i lageret. Sammen med alpakka ble det ekstra pusete, men ikke så slapt som alpakka alene. Vinn-vinn.

En ensfarget jakke med struktur - kanskje perlestrikk, kanskje noe ala Gåsungevesten - det hadde gjort seg. Muligens en smule langtekkelig å strikke, men sånne jakker har lang brukstid. Strikkekøen min har en tendens til å gå i temaer, jeg blir stort sett alltid sittende og fundere hva jeg kunne brukt fargekombinasjonen eller strukturen eller fargen til ellers. Og så baller det på seg. Ikke alt blir realisert, men inspirasjonsnotatene mine vokser.


21 kommentarer:

 1. Så fin den ble! Jeg strikket et par slike forrige vinter + pannebånd. Har fått bestilling på en ny, stor hals av kusina mi så blir vel mye rett og vrang her også. Jeg strikker i Nepal men skal prøve to tynnere garntyper sammen neste gang!

  SvarSlett
 2. Den var flott! Du er super rask på pinnene, imponert igjen! Ha en fin, fin søndag hos dere!

  SvarSlett
 3. Jeg syns faktisk perlestrikk er veldig fint jeg (men jeg hører at noen syns det er "kjedelig"...) Dobbel perlestrikk er også fint. Denne halsen strikket jeg også i fjor, har brukt den masse!

  SvarSlett
 4. Perlestrikk er vakkert, og jeg syns ofte det gir litt mer sofistikerte avslutninger, de gangene man trenger det.

  SvarSlett
 5. Tenk at noe så enkelt kan bli så fint. Synes slike halser er rålekre, må imidlertid innrømme at jeg gikk til det steget og kjøpte en fremfor å strikke. Var fornuften som slo inn og fortalte at tålmodigheten min kom til å bidra til at jeg ble halsløs om jeg ikke brukte 99 kr på Indaska på en slik.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fornuftig! Vi trenger jo ikke strikke alt...

   Slett
 6. Kjempeflott hals! Tror jammen jeg må prøve meg på en sånn selv :-)

  SvarSlett
 7. Flott og deilig hals. strukturstrikk i forskjellig slags kombinasjoner er nesten alltid både flott og spennende!
  Det er gjerne slik at mens man holder på med en ting kommer inspirasjon og ideer til nye prosjekter på løpende bånd, - mye fortere enn man klarer å gjennomføre. Men det er jo artig å tenke ut nye prosjekter også, og man går aldri tom for ting å lage når hodet virker på den måten. Og takk for det:)

  SvarSlett
 8. Enkel og flott! Lurt å kombinere de to garnsortene. Det vil jeg tro ble bra!

  SvarSlett
 9. Mottakeren takker og bukker. De yngste kvinnene i husstanden har også tatt den i bruk, både som hals, turban og ymse annet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt å høre! Strikket turban er visstnok in. (eller var det i fjor?)

   Slett
 10. Den ble knallfin - enkelt mønster og nydelig farge!!

  SvarSlett
 11. Så fin! Takk for tips! Her må det dykkes i garnlageret kjenner jeg....

  SvarSlett
 12. Genialt. Ønsker meg en sånn. Kanskje jeg må letefrem strikketøiet? :D

  SvarSlett
 13. Ooooh! Veldig, veldig lekker! Og ser til og med så enkelt ut at jeg burde kunne klare det. Når jeg bare får heklet ferdig en barselgave, da... *oops*

  SvarSlett
 14. Veldig fin! :) Likte fargene kjempegodt, og jeg er svak for perlestrikk. Synes det er kjedelig å lage det, men det er jo fordi jeg er så dårlig på vrange masker, hehe. Men jammen blir det veldig fint!

  SvarSlett
 15. Så fin den ble! Hals er sånn fin venninnegave som man aldri tar seg tid til å strikke til seg selv :)

  SvarSlett
 16. Kjempe fin. Takk for tips!!
  Har lyst å strikke sånn, men må ha noe som ikke klør og det gjør alpakka og ull på halsen min. Har en tykk god hals i kashmir alpakka, men den begynner også å klø når jeg blir varm....

  Så her ble det tubehalser fra Nøstebarn, ullfrote uttenpå og ullsilke inni. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. ullsilke inni hørtes supert ut! Deilig!

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.