12. februar 2012

Space invader i arv

018

Noen gensere blir jeg skikkelig GLAD for når jeg pakker dem frem fra arvekassa. Space invader genseren strikket jeg til storebror, og han brukte den flittig fra to til  fem år. Du kan jo lure på hvordan en strikkegenser kan vare  til tre års bruk, men stikkordet er bred genser  som er litt posete på en toåring, og littegranne kort  på lengden til en femåring. Det pussige er jo at vi synes at den har passet store deler av tiden.

Både husbonden og jeg er spillnerder, så Space invader var et must å strikke da jeg fant mønsteret. Det morsomste er at det nesten er en intern vits, de fleste ser bare at det er en Mariusgenser, og så fniser de godt de som ser hva det egentlig er.

 017

Genseren er altså strikket i 2008, og den har vært heftig i bruk, og vasket mye (hva tror du?). Og holdt seg godt. Pittelitt nupping, ellers finfin. Ikke noe problem å arve til lillesøster, og den kommer til å bli lagt i eska for arvetøy til barnebarna. Min mor, den effektive rydderen, har nemlig gitt bort store deler av mitt gamle tøy, et hardt slag for retroelskeren. Men strengt tatt er jeg enig i henne at polyesterklærne fra søttitallet ikke var noe arvbart. Jeg prøver hardt å begrense til en eske, jeg regner med at highlights fra barndommen holder, ikke alle loslitte trøyer som har vært vasket feil.

032

Space invader genseren har vært blogget før, feks da vi møtte Arne & Carlos (strikkekjendiser som har designet genseren) og da den var pinnefersk. Og lillesøster er like sjarmerende i genseren som broren var!
Heia klær med historie!

Oppdatert mønster fra Arne og Carlos ligger gratis ute her ennå, og jeg strikket en barneversjon ved å minimere hovedmonsterne på midten (ellers ble borden for bred) og brukte maskeantallet til en mariusoppskrift i Lanett fra Sandnesgarn. Garnet er Lanett.

30 kommentarer:

 1. Kule unger, ass! Bra og kul genser! Du får mye skryt rundt omkring i byen etter artikkelen i lokalavisen. Heia, strikkemerete!

  SvarSlett
 2. Flott genser som selvfølgelig måtte arves. Synes ikke det er lenge siden storebroren var avbildet her i bloggen med denne på! Ungene er forresten blitt så utrolig like i det siste, ingen tvil om at de er søsken ;)

  SvarSlett
 3. Herlig genser, herlige unger!

  SvarSlett
 4. Flotte unger og tøff genser!
  Heldige som arver ,-) Vi har som dere i barn + jente igjen/sist og mellom jentene har det vært minimal arving etter som de ble eldre. Snodig at 2 av samme kjønn og utgangspunkt er SÅ ulike.

  PS! Koselig å lese om deg i media, du inspirerer til strikking

  SvarSlett
 5. Så utrolig mye fint!!!! Gøy å bla i bloggen din. Jeg strikker ikke, men har stadig noen ønsker å levere inn til mor og mormor ;)Kom over bloggen din via Lindesnes. http://www.l-a.no/kultur/article2026.ece

  SvarSlett
 6. Herlig genser! Og god reklame for Lanett - du burde vært sponset! Jeg har hørt så mye bra om det garnet at jeg konkluderer med at det er det beste babygarnet.

  Nå er jeg hverken spillenerd eller har barn i aktuell alder, men uansett må jo de ungene dine være de beste og mest sjarmerende fotomodellene på hele internett. Men kaster de ikke skygger? Vil du røpe fototrickset?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen skygger, de er vampyrer. Eller var det speilbilde?

   Trikset mitt er ekstern blits til kamera, der du kan justere vinkelen til å peke mot taket. Da blir ikke lyset så hardt, for det reflekteres ovenfra, og ikke rett på. JEg måtte justere eksponeringen litt i Piknik etterpå (gratistjenesten til Flickr), derfor ser det ut som vi har litt rosa soverom.

   Tror det er mye bra babygarn på markedet. Norske garnprodusenter er jevnt over gode, synes jeg.

   Slett
 7. Slike arveklær er bare det beste å pakke opp igjen!
  Storebror har en marius-genser som skal gå i arv. Når jeg tenker meg om har han brukt den senest før jul, og jeg tror faktisk den kunne passet til lillesøster nå... Så da slipper jeg kanskje å pakke den bort? Treg som jeg er. Mamma har strikket nye mariusgensere til ungene i alpakka (og til meg også til forrige bursdag), så vi er godt utstyrt. Men den "gamle" mariusgeneren har holdt seg overraskende bra, tror den er strikket i dale babyull.

  Måtte bare få ut et lite hjertesukk på morsdagen. Jeg hadde ikke jobb da permisjonen var over, og som familie hadde vi det veldig fint i de månedene jeg ikke hadde jobb (økonomien er jo en helt annen sak!). Tror jeg har en liten reaksjon etter jeg begynte å jobbe igjen, med dårlig samvittighet for at vi har så lite tid sammen. Det går seg nok til (håper jeg).

  SvarSlett
 8. Ja, det er gull å ta slike skatter frem igjen, rett og slett! utrolig kult det siste bilde!

  SvarSlett
 9. Stilig genser og flotte unger!
  Det er bra å kunne la plaggene en har lagt så mye arbeid i gå i arv og når mønster og fasong passer like godt til gutt som til jente er det jo supert.

  SvarSlett
 10. For noen søte unger! Og tøff genser da!
  Ja visst er det en deilig følelse å få brukt barnetøyet til flere barn. Det jeg strikket til mine jenter da de var små har gått i arv nedover i slekten. Nå tror jeg det blir en pause i arvingen. Men det kanskje dukker opp igjen når/hvis mine jenter får egne barn en gang.

  SvarSlett
 11. Hvor er den altså skøn (og det er også nogle skønne børn, men det ved du jo godt) og det er da herligt, at den nu kan bruges til den unge frøken. Ja, tøj med indbygget historie er en god ting.

  SvarSlett
 12. Stilig! Kuuuleste genser'n! Den passer kjempefint på jenta di også :)

  SvarSlett
 13. Denne genseren er jo bare råkul, rett og slett :) Kjekt med klær som vokser med barna, og ikke minst når de kan gå i arv og attpåtil ikke se slitt ut engang!

  SvarSlett
 14. Kul genser!!Min samboer har sånn, mange som tror det er marius, men så må de se to ganger og oppdager at det ikke er marius i det hele tatt :)

  Fin blogg du har forresten

  SvarSlett
 15. Hei på deg du! Linker til deg i dag, i et innlegg om sokker, håper det er greit!?!

  SvarSlett
 16. Kul genser :), og strikkaklær må arves jah :) heeelt enig :)

  SvarSlett
 17. Skikkelig tøff genser! Og modellene dine tar seg sannelig godt ut=) Jeg er virkelig imponert over alt du strikker og får til =)

  SvarSlett
 18. Den genseren var jo kjempekul! Nesten som eg vil ha ein sjølv :P

  SvarSlett
 19. Den er da også bare fantastisk!! Lige sådan en man vil elske at hive op af arvekisten igen og igen. Space invaders er bare SÅ cool!

  SvarSlett
 20. Skjønner godt du ble glad når du pakka opp denne.
  Den er jo bare råstilig :)

  SvarSlett
 21. Knall genser og herlige bilder!!! Kan tenke meg lydnivået under fotograferingen var nokså høyt.

  God helg!!

  SvarSlett
 22. åh Merete, tenk så stor hun har blitt og ikke minst han:) jeg blir litt sånn rørt fordi vi bloggere følger jo med i fra de blir tatt bilde i hentesette til de blir større får langt hår og verdens sjarmerende smil,og ikke minst disse små herlige ansikkts utrykkene,for noe fine barn du har!!!

  SvarSlett
 23. Herlig, flott arvegenser! Lillesøster ser ut som hun er storfornøyd med arven etter storebror. Husker det var stas her i huset med arv av kule gensere etter eldstemann. :)

  SvarSlett
 24. Så utruleg kjekt at gensaren har holdt seg så fint og kan gå i arv. Ser ut til at veslejenta er storfornøyd med å ha arva den av storebror. :)

  SvarSlett
 25. Genseren er like kul no som den var då du viste den fram i samband med møtet med Arne&Carlos :D

  SvarSlett
 26. Hvor er den herlig. Er vild med norske mønstre, fx de klassiske stjerner, men endnu mere når de får et "twist" som her.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.