20. februar 2012

JEG OG!

nybegynner

Refrenget for tiden er JEG OG! Frøken kopikatt skal helst gjøre det samme som oss, og hva er mer naturlig enn å bidra med noen masker på strikkinga? Hun pleier bidra med å stikke ekstra strikkepinner i strikketøyet, men nå ville hun helst overta mitt. Jeg tror muligens at tynt alpakkagarn med 800 meter per 100 gram ikke er motiverende i lengden, om det så er pusemykt å ta på.

Jeg håper og tror at skapergleden og kreativiteten (og strikkegleden) blir formidlet videre til neste generasjon. Muligens ikke i samme form, men på ett eller annet vis få gleden av å skape noe selv.

Jeg har troen på å få muligheten, tilgang på saks og papir, glitter og tråd og maling, og farger som ungene liker. Og med litt alder og erfaring, få nytt garn som var bare mitt, plukket ut av meg og mamma på butikken. Og muligheten for å få litt hjelperunder når det er hull i hull og mystiske forsvinningsnumre av maskene på pinnen.

Vi er i gang.

27 kommentarer:

 1. Det er herlig når de små vil skape selv. Klart at om man stadig ser andre familiemedlemmer med håndarbeid, så blir dette noe man naturlig tar opp selv også.

  SvarSlett
 2. Det lyder som en dejlig start på mange, mange vidunderlige timer for dine børn.
  Det er så berigende at kunne være kreativ. Mine forældre og mine bedstemødre gav mig muligheden og hvor er jeg bare lykkelig for det. Og nu forsøger jeg at give det videre til mine egne børn - præcis som du. :))

  SvarSlett
 3. Herlig! Ser kjent ut. Enig med deg, men for øyeblikket har jeg et litt anstrengt forhold til barn og saks:)

  SvarSlett
 4. Den skal tidlig krøkes som god krok skal bli! Lykke til!

  SvarSlett
 5. Sånn skal det vere, ja!! Det er jenta si det.. :D

  Herleg bilde, herleg alder, og herleg mamma som lar ein få lov å prøve!

  SvarSlett
 6. Dette ser jo lovende ut! Kulturarven er sikret.
  Jeg er helt enig med deg i dine tanker om kreativ oppfostring. Jeg har testet det på mine "barn", og det funket. Og noe av det viktigste, tror jeg, er at de får en stor kreativ selvtillit - er det noe de vil lage, så lager de det, uten tanke på om at det kan være vanskelig (resultatene kan jo variere litt, men det gjør jo ingen ting). Viktig - og gøy!

  SvarSlett
 7. Da er sirkelen sluttet, da :) Det vil si, det er den kanskje ikke før barnebarn også er inviet?

  SvarSlett
 8. Fantastisk bilde!

  En viktig ting du tar opp her synes jeg. Får de ikke slippe til i tidlig alder når de er nysgjerrige og gjerne vil tror jeg det er vanskligere å gi de gleden senere. Tenk for en god selvfølelse man får av å skape noe selv?! :-)

  Ha en fin dag navnesøster!

  SvarSlett
 9. Åh vad härligt!! Spännande att se hur kreativiteten utvecklar sig! :)

  SvarSlett
 10. Hun skal nok blive god ;)
  Mit omkvæd i den alder var "mig oss", så jeg trak på smilebåndet over hendes.
  Jeg håber også, at mine sønner har lyst til at være kreative sammen med mig. Men indtil videre er kreativiteten bundet op i store Duplo togbaner ;)

  SvarSlett
 11. Ho er så flott den jenta di!! Har eit spørsmål ang. jakken i innlegget ditt frå 3 februar, kva språk er det mønsteret på?? Eg kjøpte mønster på fleire ting der , trudde det skulle vera på engelsk men den gang ei.... det var på eit språk eg ikkje forstår.... mvh Åse

  SvarSlett
  Svar
  1. Mønsteret på Korrigan kommer på engelsk og fransk, så jeg gjetter på at du har lastet ned den franske utgaven. Ta en titt i library på Ravelry, jeg gjetter at det ligger en engelsk utgave der også. Om det ikke gjør, send en melding på ravelry til designeren og si at du har lastet ned den franske filen, og ikke den engelske.

   Slett
 12. Helt enig der, gi ungene materialer og mulighet til å skape noe, så kommer kreativiteten ut på et eller annet vis også senere i livet!
  Nydelig bilde forresten!

  SvarSlett
 13. Så herlig! Det er viktig å tilby mulighetene, og gøy å se på når de blir tatt! Både av barn og voksne!
  Husker godt da mamma skulle lære meg å strikke vrangmasker... OMG! Det var IKKE en lett prøvelse for ei uten tålmodighet og plutselig 14 tråder i en knute i stedet for en fin og flott vrangmaske ala mamma...!

  Mamma har alltid strikka og sydd mye, så det var selvfølgelig ho som lærte meg å strikke rettmasker (før vrangmaskene vel og merke!), og å sy på symaskinen! (Jeg hadde den største samlinga av hjemmesydd barbietøy!) Ingen av disse læreprosessene husker jeg, det eneste jeg veit er at jeg alltid har kunnet strikke og sy, og det er jeg så glad for i dag! Att det alltid har vært med meg altså! Det er verdifull læring å få det inn med morsmelka!

  Hilsen Hege som tydeligvis hadde mye å si i dag! :P

  SvarSlett
 14. Min frøken sto alltid bak meg da jeg strikket, og rundt 5-årsalderen kom hun og forlangte eget strikketøy. Jeg prøvde å avfeie henne med at hun ikke kunne strikke osv.. Datteren protesterte høylydt og fortalte at strikke det kunne hun! Og det var riktig. Hun hadde studert hele opplegget i lang tid, og plutselig var hun moden for å strikke selv ;) Hun er ikke den ivrigste strikkeren nå i en alder av 12, men noe småpusk blir det av og til :) Stå på og la lillemor få interesse for faget, vi er nok de beste ambassadører der .......

  SvarSlett
 15. Så alldeles herlig! Ser flott ut hva hun strikker ;-) Ha en kreativ uke videre, store og små strikkere!

  SvarSlett
 16. Herlig bilde! Men om sånt går i arv...Mora mi er en dyktig strikker og hun er veldig skuffa over sine barn, for å si det sånn...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kommer ikke svinge pisken om de ikke blir storstrikkere, det er ikke sikkert at de kommer til like strikkeklær eller strikking i det hele tatt. Men litt skaperglede håper jeg å kunne oppmuntre.

   Slett
  2. Her er fingerstrikking ein hit, nært nok det mamma gjer og det går fint an å få det til sjølv - det ligg mange armband og smykker rundt omkring i huset ;)

   Slett
 17. Eg er veldig glad i å strikke, og innimellom driver eg med andre former for handarbeid. Mine tre jenter har hatt stor tilgang på det meste innen formingsaktiviteter. Då dei blei store nok til å strikke, var eg raskt avgårde for å kjøpe fint garn! I dag er dei glade i handarbeid alle tre, om enn ikkje i like stor grad. Eldstejenta skriver blogg om alt ho lagar, ofte inspirerandes lesing! Sjekk www.matildeskår.no Eg er dermed blitt ei stolt strikkemor! Så tidlig påvirkning og tilrettelegging har nok mykje å seie. Så stå på, gje dei muligheter! Helsing Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å lese, Tone! Og joda, Matildes blogg har jeg allerede på blogglista mi, leser jevnlig.

   Slett
 18. Åh, så koselig! Får håpe interessen fortsetter :)

  SvarSlett
 19. Har også tro på at tilgang til bra materialer er en god start, sånn at de kan finne ut selv hva de synes er artig!
  Her var det dyp konsentrasjon og herlig hårsveis Ü
  Takk for tips angående blogg-liste. Jeg endte med å slette den, for å lage en ny. Men jeg får ikke lov å lage en ny engang. Har til og med prøvd å lage en blogroll med 1 (!) blogg, men får ikke lov.... Irriterende! Nå har jeg lagt igjen min informasjon i en hjelpetråd, håper blogger-folkene finner ut av det. Det er visst endel flere med samme problem. Og noen kan som deg ikke lagt en liste på mer enn ca 150 blogger...

  God helg!

  SvarSlett
 20. Nydelig! Jeg fryder meg over at største jenta mi på 6 år har fått seg eget strikketøy og begynt på sitt aller første prosjekt.
  La kreativiteten blomstre!

  SvarSlett
 21. Fille til meg å! sa jeg til min mamma som strikket da jeg var liten og jeg ville lære. Har dessverre ikke vært flink til mine barn, men de ser jeg gjør noe strikk/søm/hekling. Så kanskje en gang . . . .

  SvarSlett
 22. Btw, veldig fin sofa! Tror vi har lik, i samme fargen :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.