26. februar 2012

Nytt lueforsøk

117

Jeg er ingen lueperson. Luer brukes daglig, men allikevel synes jeg at det er vanskelig å finne luer jeg liker. For en god stund siden strikket jeg meg en lue i kasjmir (perfekt til den prisen, du har råd til en liten ting, og lua klør garantert ikke) men den vokste og vokste i ribben, så den ble litt mer sekk enn lue. Derfor en ny.

122

Men den helt enkle ideen med å la en flette gå i vrangborden og opp, den syntes jeg var såpass fin at jeg gjentok den, og kan godt tipse videre om. Om dere ser bildene.... svart er vanskelig å se detaljer i. Såpass vanskelig at jeg ikke har fått tatt gode bilder på noen måneder, lua er strikket på to kvelder i november.
(og hvis noen lurte på hva det lekre sjalet er, så er det håndvevd av mamman min.Tynn,tynn ull og ørti tusen innslag. Lucky me!)

133

Lue med flette:

Jeg brukte 80 masker på pinne 4,5 mm, og Drops Nepal. Men du kan bruke hvilken som helst standard lueoppskrift for å finne størrelse som passer deg og garnet ditt. Start med 8 rett, 2 vrang, og fortsett med 2 rett, 2 vrang ut omgangen. Gjenta denne omgangen 5 ganger, så fletter du på 6. omgang;
4 masker på hjelpepinne BAK arbeidet, strikk de neste 4 maskene rett, så strikker du de 4 maskene fra hjelpepinnen. Fortsett med resten av arbeidet i vrangbord som allerede etablert.

Fortsett med å strikke vrangborden så lang du vil ha den, og flett på hver 6.omgang oppover. Når du går over til glattstrikk på lua, øk 6-8 masker første omgang etter vrangborden (obs, ikke i fletta).

Etter passe lengde; 20 cm fra oppleggskanten i mitt tilfelle; felte jeg en omgang med *2r, 2sm*. Så en omgang med rett, så en felleomgang med *1r, 2sm*. Enda en omgang med rett, før du bare feller 2sm helt til du har ca 10 masker igjen, snurp sammen. Brå felling, så her kan du velge en annen felling hvis du synes det blir for snurpet sammen.

Enjoy!

15 kommentarer:

 1. Fin lue til fin dame! Det sjalet var bare sååå lekkert!

  SvarSlett
 2. Så fin lue, og så fint sjal:-) Og takk for at du delte oppskriften på den:-)

  SvarSlett
 3. Så luelekker! Og sort er og blir en favoritt, enten jeg vil eller ikke...

  Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 4. Fin lue, takk for at du deler oppskrift :)

  SvarSlett
 5. Kjempefin lue! Jeg likte godt detaljen med at fletten begynte i vrangborden. Synes selv det er vanskelig å finne luer jeg liker. Har strikket mange, men er egentlig bare en som brukes. Problemer med den er at det er en løs modell, med hullmønster. Så den er ikke egnet til skiturer eller dager med mye vind. Har vært på jakt etter en ny lenge, og nå fant jeg den! Tusen takk for at du deler oppskrift! :)
  Hilsen ny leser :)

  SvarSlett
 6. Kjempeflott lue og tusen takk for mønsteret, den må jeg nok også prøve! Ha en kreativ uke hos deg!

  SvarSlett
 7. Flott variant av ei lue. Takker for deling av oppskrift- denne kan det godt hende må prøvast ut:)

  SvarSlett
 8. Den ble kjempefin. Jeg syns også det er vanskelig å finne gode lueoppskrifter, greit til barn, men litt vanskelig til voksne.

  SvarSlett
 9. Hei! Tusen takk for flott lue oppskrift :) Kan jeg spørre hvor mange cm den er i omkrets på vrangborden?

  SvarSlett
 10. Fin lue, det er dekorativt med flette som følger videre opp fra vrangborden. Men du må hilse mammaen din og si at skjerfet er noe av det peneste jeg har sett. Det ser nydelig og mykt ut, og fargen er bare helt perfekt!

  SvarSlett
 11. Så enkelt, greit og fint! Takk for oppskrifta, den var fristande å prøve!
  Systro

  SvarSlett
 12. Den var snedig! Likte godt den flettedetaljen =)

  SvarSlett
 13. Superfin! Sitter som en smäck! :)

  SvarSlett
 14. FOR ein fin blogg! Du lagar ekstremt mykje fint, altså. Ha ein fin dag!

  SvarSlett
 15. Likte veldig godt den lua, stilig med flette hele veien. Jeg er heller ikke noen lueperson, men lue er en absolutt nødvendighet om vinteren. Takk for at du deler oppskrift. Hils mor og si at det der skjerfet var nydelig!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.