3. november 2014

Måleeksperten

Hvordan går det med Durrowgenseren, regner jeg med at dere brenner om å få spørre.

Joda, skulle jeg triumferende si, i kveld skulle jeg bare teste hvor tett den skulle være i halsen før jeg kjørte seiersrundene inne på stadion (eh, halsvrangborden) og festet tråder med rakettfart. Winter is coming, og genseren trenges snart, og strengt tatt kunne jeg blogge om noe annet enn votter snart.


 Untitled

Hovmod står for fall, og jeg svarer likegodt på de innlysende spørsmålene:

Ja, jeg har målt hvor lange ermene skulle være underveis. Prøvd på og greier.
Nei, armene hans har ikke krympet i tidsrommet mellom jeg tok mål og ermene ble strikket ferdig.
Nei, jeg strikker ikke til en orangutang. Ingen sammenligning forøvrig.
Nei, jeg tror ikke de husket å gjøre noe med mitt hårreisende forhold til øyemål da de lasersvidde øynene mine.
Ja, jeg har målebånd. 8 stykker, 5 runde, en gris, ett hjerte og ett monster.

I iveren over å få flettemønsteret til å passe veldig fint med ermene og overgangen til skulderpartiet, så strikket jeg ferdig flettemønsterrapporten, selv om jeg tenkte at den kanskje ble litt lang. Sjansen for at det kommer noen som beundrer flettepartiet og den snedige løsningen med fletta som kryper videre mot halsen, er der, men trolig vil denne noen stusse litt over at flettelengde er valgt over ermelengde og komfort.

Som liten fikk man ofte gensere man kunne vokse i, men når lengdeveksten flatet ut for mange år siden, er det trolig ikke så mye forlangt å få gensere som ikke har ermer som feier og polerer gulvet.

Tredjeklassingen min har om mål og avstander og store tall for tiden. Jeg tror jeg skal melde meg som ekstraelev til mattetimene, siden jeg helt tydelig trenger oppfriskning av elementær kunnskap når man skal lese av linjaler og målebånd.


Untitled

Sååå, eh, bare litt over en håndlengde feil?
Men for en fin overgang til skulder!

Jadda!
Jammen bra at jeg har gjort den om til raglangenser, så jeg også må strikke om fra der ermene settes sammen med bolen. Det var jo det jeg hadde mest lyst til akkurat nå, kjente jeg.

Hilsen Merete  - øyemålsekspert


21 kommentarer:

 1. Oi. Kan du ikke heller rekke opp fra nederst på ermene? Så slipper du å strikke om så mye. Klipp brutalt av en bit, og plukk opp til du har en hel omgang med hele masker og strikk en vrangbord motsatt veg, ut mot håndleddet. Er jo bare litt trøblete å rekke opp mot strikkeretningen ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, fletta begynner så fint der, så den må tas fra toppen av. Men hadde det ikke vært for fletta, hadde jeg gjort det om fra den kanten.

   Slett
 2. Føler med deg! Jeg viser ikke fram den berømte kjolen min engang... Fordi jeg blir sinna bare av å tenke på den;)

  SvarSlett
 3. Og siden den er svart er det ikke helt lett å se på bildene i hvert fall hvor fin fletteovergangen din er. Men er du helt sikker på at du ikke kan kutte ermene i andre enden..?

  SvarSlett
 4. Lag tommelhull så er det genser med innebygd håndvarmer, da slipper du å rekke opp.

  SvarSlett
 5. Du skriver så morsomt at det nesten er verdt det ekstra arbeidet!

  SvarSlett
 6. Fantastisk morsomt innlegg.

  SvarSlett
 7. Ha-ha, det er da en rigtig vintertrøje med indbyggede vanter :))) ville gerne have haft et nærbillede af det smukke og sindrige fletværk :)

  SvarSlett
 8. Å neeei! Og du som har jobba så mye med den ... Godt gjort at du i det hele tatt kan se humoren i det, du er jammen et eksempel til etterfølgelse som ikke gir deg hen til fortvilelse over strikketøy som ikke blir som man hadde tenkt og ønsket (oida, lang og kronglete setning!) ... Tusen takk for at du deler både opp- og nedturer med oss! (Jeg lo litt, men det var fordi du skriver så morsomt!)

  SvarSlett
 9. Ojsann, hva skjedde her da??? Godt du har humoristisk sans, Merete! Det er sånn som skjer i de beste hjem - enda godt du har 8 målebånd så du kan kontrollmåle før siste innspurt. Flettegensere, asså!

  SvarSlett
 10. Hi, hi, festlig! du har slik humoristisk sans! Her sitter jeg på hotell i Houston, har endelig fått mer garn og strikker ny tunika til prinsessa som jeg klarte å krympe! mmm, ja, har funnet litt mer garn også… ha en herlig uke hos deg!

  SvarSlett
 11. Hihi! Likte forslaget om å mekke tommelhull! :D Prøvd å blokke mannen i fasong?

  SvarSlett
 12. *ler*
  Er vel liten sjans for at han vokser inn i dem også :-)

  SvarSlett
 13. Uffda, har akkurat vært gjennom det samme, og er nå i gang med raglanfellingen på mannens Ranger-jakke for andre gang....

  SvarSlett
 14. Nei, så ergerlig! Sånn for å si det mildt... Kjenner meg veldig godt igjen i det med manglende øyemål, da. Men det hjelper jo ikke deg nå... ;)

  SvarSlett
 15. Veldig kjedelig! Men god underholdning for oss andre.....og trøst at man ikke er alene om å gjøre sånne ting. Men du har sjekket at ikke stamcelleforskningen har funnet en måte å gro lengre armer på før du rekker opp? =)

  SvarSlett
 16. Fantastisk herlig!
  Du skriver så "latterlig" godt og feilen er kreativt tenkt, bare synd det virker en smule dumt å handle kreativt når det man lager skal passe virkelige personer. Lykke til med nye kreative og litt mer praktisk anvendelige tanker og strikkerier:)
  Jeg kommer til å se for meg den "orangutangen" og flire i hele dag - kanskje fordi jeg kunne gjort det samme?

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.