1. november 2014

Bokomtale, Strikk til barn; sjarm i hver maske

Jeg har kjøpt store mengder strikkebøker i det siste, det er mye på markedet for tiden (hurra!) og jeg tenker å tipse om de jeg liker. Jeg har kjøpt dem selv, så det er ingen giborter eller forlag som betaler for innlegg; bare eg selv som forteller hva jeg synes.

Jeg hadde et mål om det for et år siden, host, host, så hvor regelmessig det blir, det får fuglene vite. 

Men jeg starter friskt med en bok som er på salg hos Ark for tiden til 99,- (røverkjøp!) 


Marte Helgetun har egen nettbutikk der hun selger mønsterne sine, fine knapper og garn fra Du store alpakka. Sammen med gyldendal har hun laget en bok med 60 oppskrifter på barnetøy og tilbehør, pent fotografert av Nathan Lediard. 

Jeg liker stilen i boka, stilrene plagg som kan brukes i barnehage og til litt finere. Det går an å leke i plaggene. Et pluss. Fine gensere og jakker til barn, selv om jeg synes noen av kjolene er litt posete, og kortermede tunikaer i varm alpakka er ikke så praktisk synes jeg, siden ungene mine fryser på armene og når det er kaldt.


Oppskriftene er av det enkle slaget, og jeg liker måten det er visuelt presentert, med nummer etterhvert i oppskriften, slik at du ser hvor du er i plagget på skissen. Jeg liker skisser av plagg sånn at du har en ide hva du skal strikke, da er du ikke så avhengig av å tolke kunstferdige bilder i strikkeblader. 


Denne likte jeg. For min del er det dumt med bøker som bare tar for seg barnehagebiten av oppveksten, siden mine unger er på full fart ut av den bolken. 0-6 år har drøssevis av oppskrifter og bøker, litt mindre til de større. Jeg fikk boka av mamma til jul i fjor, og denne er den eneste jeg har strikka. Litt pga aldersspennet og litt pga jeg har så mye fristende på pinnene.


Designeren er glad i alpakka, så alt er skrevet med slpakkagarn i garnforslag. Jeg er litt bergogdalbane til alpakka, av og til vil jeg gjerne ha den fuzzen og myke garnet, av og til blir jeg irritert av siget i store plagg. 

Men Du Store Alpakka har gode alpakkagarn, gode farger og fine design. Forsåvidt er jeg spent på hvordan profilen til Du store Alpakka blir nå som de er kjøpt opp av Gjestal (2012). 


Ok, boka reklamerer med 60 oppskrifter, men hallo: oppskrift til seil til barkebåt? Unødvendig fyllmasse. 

10 kommentarer:

 1. Takk for bra omtale av boka! Jeg har sett på en del av oppskriftene til MH, og jeg synes de blir i overkant enkle. Med andre ord; jeg er ikke frelst.

  Riktig god lørdag til deg!

  SvarSlett
 2. Takk for tips! Ark er innen rekkevidde, kanskje jeg skal ta en titt i denne. Inntil nå har jeg ikke falt for Helgetuns design, litt pga all alpakkaen, men mest fordi jeg ikke har sansen for romantiske plagg til barn.

  SvarSlett
 3. Oi, at DSA ble kjøpt opp av Gjestal i 2012 har jeg visst ikke fått med meg. Eller har jeg fortrengt det? Jeg liker alpakka, men tenker at alpakkablanding er bedre i større plagg pga siget. Jeg er som de ovenfor heller ikke superbegeistret for Helgetuns design, men hun har noen fine, og jeg har vært litt nysgjerrig på denne boka. Må kanskje kikke i den jeg også. Takk for omtale!

  SvarSlett
 4. Liker godt bokostnader, så fortsett gjerne med det:) jeg har nettopp lånt denne boka på biblioteket. Synes der er mange fine mønstre, av erfaring vet jeg at det er god passform og klærne holder seg fine. Men jeg kunne tenke meg noen plagg strikket i andre kvaliteter. Her er mange basisoppskrifter man kan leke seg med, for å få det lille ekstra. Litt som nøstebarnoppskriftene, synes jeg.

  SvarSlett
 5. Uffda, autokorrektur er ikke helt min greie! Liker ikke bokostnader, men bokOMTALER:)

  SvarSlett
 6. Takk for tips om boktilbud! Jeg har et ambivalent forhold både til Helgetuns oppskrifter og alpakka, men mulig boka må i hus likevel. Garn kan jo varieres, og med variasjon i fargevalg og tilbehør trenger jo ikke plaggene bli like nostalgisk romantiske som i presentasjonene i boka. (Mine unger hadde vel uansett bare sett nostalgisk romantiske ut i sånn ca femten sekunder, uansett om jeg hadde gått inn for det...)

  SvarSlett
 7. Har nettopp kjøpt denne boka, men ble egentlig litt skuffet. Og ja, seil til barkebåt??

  SvarSlett
 8. Jeg er heller ikke helt positiv til den boken, har lånt den på biblioteket. Ble ikke frelst

  SvarSlett
 9. Liker godt boka, men velger gjerne totrådsull istedenfor nevnte alpakka, funket som ei kule :) blei veldig glad da boka kom på tilbud, og har planer om flere prosjekter. Strikka den kortbuksa med lommer og likte godt både mønster og modell :) Bokomtaler er topp ;)

  SvarSlett
 10. Fitn med ein bokomtale - det er jo nemleg litt vanskeleg å kjøpe ei strikkebok utan å få "bladd" i den. Og det er det merkeleg nok ikkje so mange nettbokhandalr som tilbyr.... Kven kjøper ei strikkebok usett liksom?

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.