27. april 2014

Dobbelt opp

044

Strikk-til-Singapore-kampanjen nærmer seg slutten, iallefall for en liten stund.
Siste tilskudd til familien der er tvillinggutter, og siden jeg for lenge siden hadde tenkt å strikke heldress til neste familiemedlem, så var det bare å gi seg i kast med to.

Med tvillinger er det jo alltids noen som lurer på om de skal ha like klær, eller matchende eller blåse i det, men for å slippe å ta stilling til det selv, så spurte jeg heller om ønsket fargevalg, og så var strikkeren fornøyd med at det var to versjoner av samme dress, men ikke helt likt. Likens er litt kjedelig å strikke, det hjelper med fargevariasjon.

 065

Vi presenterer nøstebarns heldress i Filcolanas New Zealand lammeuld i fargene lysegrå (950) og isblå (301).  Som vanlig har jeg lagt på lengden på ermene og bena, jeg tar målene fra der glattstrikken starter (etter vrangborden), istedet for hele arbeidet.

Dressene hadde tatt kortere tid å strikke, hadde jeg ikke rotet sånn med bestillingen av garn.

Jeg hadde et nøste grått fra før, så jeg bestilte en av hver av grått og blått.
Da jeg fikk garnet i posten, hadde jeg ikke tenkt på at det grå nå er i 50gramsnøster, altså hadde jeg bare bestilt 50 gram grått. Heller ikke hadde jeg tenkt på at det går mer enn 100 gram til en heldress, host,host.

Ny bestilling. 50 gram grått til, og 100 gram blått.
So far, so good.

Strikker nesten ferdig den grå dressen, og går tom for garn ved knappestolpene. Blir sur, men må jo fullføre det jeg har startet på, dressene er litt kjipe uten hals og knappestolper, og bestiller nye 50 gram grått og 100 gram blått.

123knit som jeg bestiller garn hos, må tro jeg har hikke, som bestiller det samme tre ganger på rad.

Fullfører den blå dressen som jeg har garn til, og oppdager at det holder med 200 gram blått til dressen, det grå nøstet jeg hadde helt i starten var ikke 100 gram som jeg først antok, det var brukt 10 gram av. Arg! Ikke rart det tok slutt.

Grå dress blir tilslutt fullført, og jeg sitter igjen med 100 gram blått garn og litt grått.


067

To dresser til to gutter, klare for høstlufta i Norge.
Strikket i str 1/2-1 år, med ekstra lengde på ermer og ben.
Jeg strikket rundt og klippet opp (eget innlegg kommer for de interesserte)
og brukte glaserte kokosknapper på begge dressene, like som storesøsters knapper på Bella. 
200 gram garn gikk med til hver dress, strikket i dobbel tråd på pinne 3,5, siden jeg strikker løst.


35 kommentarer:

 1. Fine! Nøstebarndressen kler å være ensfarget innimellom også syns jeg.

  SvarSlett
 2. Flotte dresser, flere å strikke til er aldri feil :-)

  SvarSlett
 3. Kjempefine! Bra humor å strikke knappestolpene ulik vei, det liker jeg :)

  SvarSlett
 4. Nydelige sarte farger til små gutter. Jeg liker enkle plagg inn i mellom alt med mønster og sterke farger :)

  SvarSlett
 5. Det skjedde litt av hvert her gitt, før nydelige dresser ble ferdige. Spenning i din hverdag klarer du fint å lage selv ;)

  SvarSlett
 6. Ensfarget er digg det også, ser jeg, midt oppi all stripemanien vår :) Fine og praktiske plagg. Gleder meg til oppklippinnlegg, der har jeg mye å lære. Hilsen pysa.

  SvarSlett
 7. Flotte dresser!! De blir gode og varme for klimaendringsutsatte små… Lenge siden jeg har sett dem ensfargede, men du så fine!

  SvarSlett
 8. Flotte dresser, likt men ulikt, det liker jeg. For ganske akkurat et år siden hadde jeg strikket nøstebarndress til mitt neste tantebarn, sist i mai var det ultralyd og det viste seg å være TO tantebarn på gang. Tante hastet ut på garnkjøp og kvesset strikkepinnene og har bedrevet dobbeltstrikk siden..... Ofte samme modell men ulike farger!

  SvarSlett
 9. He he, men så fine de ble :) Kremt, garn kan man faktisk ikke få nok av. Og så er det jo gøy med pakke(r) i posten! :)))

  SvarSlett
 10. He he - garnhistorien var god. Kjenner igjen den ja.. Men så fine dresser!! Er spent på å se innlegget om rundstrikk og oppklipp :-)

  SvarSlett
 11. He he, du sørger da også for at holde postvæsenet i gang. Nu har du vel garn nok til at strikke et par huer til de søde dragter, ellers ved du jo, hvor du kan bestille mere ;)

  SvarSlett
 12. 123knit er i hvert fall raske å levere, en liten trøst... Fine dresser!

  SvarSlett
 13. Så skjønne de ble.
  Herlige farger du valgte.
  Dukker det opp stripete, matchende luer av restegarnet? :-P
  Eller med fugler på?

  Hahaha, neida, nå skal jeg ikke vase. :-)

  SvarSlett
 14. Hehe, takk for morsom garnhistorie.

  Herlig nostalgisk preg over disse dressene synes jeg! Kjempefine :)

  SvarSlett
 15. Fine dresser! Syns også disse er fine ensfargede selv om det er kjedelig å strikke. De har nok klødd seg i hodet på 123knit og lurt veldig på de like bestillingene ;-)

  Jeg følger spent med på når klippeinnlegget ditt kommer:)

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 16. Nydelege fargar! Nøstebarndressen er utan tvil det mest brukte strikkeplagget vi har, det var vel anvendt strikketid så desse blir garantert mykje brukt :-)

  SvarSlett
 17. Jeg blir helt imponert over strikketempoet ditt altså, kan du tipse om hvor du får kjøpt slike racerpinner? Kjempe flotte dresser. Likte så godt fargene. Morsomt å se noen dresser i ensfarget også. Disse blir nok veldig populære og mye brukt.

  SvarSlett
 18. Så fine de ble!!! Du er bare helt fantastisk! Synes fargene ble veldig fine og jeg kan garantere at disse vil bli brukt mye. Godt med ekstra lengde til våre lange, smale gutter. Gleder oss masse til å prøve dem på. Singapore- folket takker og bukker!

  SvarSlett
 19. Flotte dressar, og så fint med ein farge på kvar :)

  SvarSlett
 20. Flotte dresser! Sprekt å strikke to altså, synes det var nok å strikke en :)

  SvarSlett
 21. Kjempefine dresser, og creds til tålmodigheten ;)

  SvarSlett
 22. Dette var utrolig søte dresser! Jeg har kjøpt garn til en slik dress selv også, så tipset om lengre ermer og ben kom helt perfekt:)

  SvarSlett
 23. Veldig fine dressar! Grått og blått er så fint saman :)

  SvarSlett
 24. Kjekt med litt fargevariasjon, da. Jeg syns i hvertfall ofte det er kjedelig å strikke en nummer to som er helt lik, om det så er bare noe så lite som et par sokker. Så jeg ser for meg at to helt like dresser hadde blitt litt kjedelig. Disse blir nok gode og varme for små kropper :)

  SvarSlett
 25. Imponerende at du har orket å strikke to like dresser! Jeg orker nesten aldri å strikke det samme to ganger (selv om det siste innlegget på min egen blogg beviser at det av og til skjer), så jeg er imponert over at du orket!

  Og det skader vel ikke med mer garn i lageret? ;)

  SvarSlett
 26. Utrolig fine - et imponerende stykke arbeid - og et vakkert par.

  SvarSlett
 27. Du holder et utrolig strikketempo!
  Flotte dresser, perfekt til et tvillingpar ;)

  SvarSlett
 28. Så makelaust fine! Sånne heile strikkadressar blir brukt masse. Eg trur pjokkane mine har slitt ut alle dei har fått. Du må forresten gje beskjed om du skal halde bloggfotokurs!

  Snella

  SvarSlett
 29. Å ja, det hadde vært supert med et klippeinnlegg! Nydelige dresser :-)

  SvarSlett
 30. Kjempefine dresser! Jeg likte også disse fargene godt:) Imponert over strikkefarten din, det er jo ikke sååååå gøy med ensfarget glattstrikk..... Heldige gutter da:)

  SvarSlett
 31. Nydelige dresser, og jeg er superimponer over at du strikker to helt like!! (med unntak i farge da) dresser på "null komma niks"!! Du er en racer!
  Som alltid utrolig kjekt å lese innleggene dine, og 123knit er sikkert kjempefornøyd med at du hikker.. hehe.. ;) (Heldigvis er de raske på leveringen)

  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 32. Kjempefine dresser! Veldig fint med ensfaregt og kjekt både for mottaker og deg selv at du kunne strikke i ulike farger.

  SvarSlett
 33. Nydelige dresser! Ensfarget er en god ide! :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.