30. august 2013

Grønt lys

007

Det startet med en grønn veske. Så ballet det på seg.
Plutselig var ertegrønn den nye snakkisen i klesskapet og ble bestis med alle de svarte, hvite og grå som var der fra før.

Untitled

Skarp grønn, altså. Ny favoritt.
Den grønnyansen har jeg ikke brukt særlig før, den mangler i kleskapet. Jeg har vært på høstfargekjøret tidligere, med mosegrønn, mørkegrønn, oransje, rustrød, rødbrun, gråsvart som favoritter i klesveien. Hadde jeg gått meg bort i skogen i september/oktober hadde sjansen for å finne meg vært minimal.


008

Så de nye mohairsokkene blir i klesskapet.
Det er jo superviktig å matche sokker med veska.  Tror jeg må droppe sko denne vinteren så alle ser hvor fargekoordinert jeg er.

Mohair + sokker? Går det i hop, altså?
Sjølingstad uldvarefabrik har et parti med mohairsokkegarn for tiden. 80% mohair + 20 % ull.
Dette er mohair fra angorageita, der mohairfiberet kommer fra. Jo yngre dyr, jo mykere pels, så dette sokkegarnet er fra en voksen geit. Ikke mykt.  Mykere mohair er ofte merket baby- eller kidmohair, med tynnere, mykere fibre.

De fleste forbinder mohair med den fluffy, hårete utgaven, men den finnes altså som ubørstet, stivere garn uten halo. Og den typen kan funke til sokker. Tilstandsrapport om holdbarhet kommer.
Garnet er glansfullt, omtrent som silke, og ifølge  The Knitter's book of yarn av Clara Parkes så er mohair sterkere og varmere enn ull, og kan ta opp fuktighet uten å føles fuktig. Ser lovende ut for sokkene, altså.

Kjekk wikipediaartikkel om mohair på engelsk her for de som vil utvide fiberhorisonten på en fredagskveld. Jeg tok dykk i boklageret mitt, og fikk lest meg litt opp om mohair i The Knitter's book of yarn av Clara Parkes.

75 gram mohairsokkegarn fra Sjølingstad uldvarefabrik + pinne 3 + tåopp = veskematchende sokker.
De har andre farger enn grønn, sånn hvis veska di skulle ha en annen farge enn min.

13 kommentarer:

 1. Grønt er veldig fint! Spennende med disse mohairsokkene - fine ble de i hvert fall!
  God helg!

  SvarSlett
 2. Kjempefint med grønt til hvitt og svart. Kanskje grønn blir høstens gul? Hvis det var forståelig for andre enn meg? ;-) Hvordan er mohairsokkene å ha på seg, da? Er de myke nok til at det ikke klør? Har vært litt nysgjerrig på det garnet der...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, det kan se litt sånn ut. Men gul holder stand, iallefall i okergul og sennep, de er overalt for tiden. Selv jeg har fått det med meg.

   Sokkene er eh.. ikke så myke. Det blir ikke barnesokker, for å si det sånn. Men med sokk inni gjør det ikke noe. Klør ikke gjennom vanlig sokk.

   Slett
 3. Kjempefin grønnfarge! Misunner deg den veska bittelitt ;)
  God helg! :)

  SvarSlett
 4. Kjempefine sokker som matcher vesken :) Tror nok at du kler grønt godt!

  SvarSlett
 5. Stilig! Litt misunnelig på de som klarer å matche og planlegge strikkingen så fint etter farge. Jeg klarer visst aldri å bli så organisert. God og grønn helg! :)

  SvarSlett
 6. Å, den veska er så fiiin! Jeg har også gått og snust på den grønnfargen. Foreløpig har jeg den bare på innsiden av en blå shorts med hvite prikker! Men de har en fiiin genser på Lindex...

  SvarSlett
 7. Den grønnfargen er nydelig!!! Og gøy at praten går ivrig i klesskapet :-)

  SvarSlett
 8. Grønt er smukt - og din taske er fantastisk...

  SvarSlett
 9. Mmm... veldig svak for matching her! Du får sy på en lærsåle så du kan bruke dem som lobber, da kommer de godt frem gjennom vinteren;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempeide! Hehe! Jeg har nesnalobber, det får holde. Føles som jeg går med tøfler ute, men det er supervarmt.

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.