1. september 2013

Striper i september

086

Babysilken jeg kjøpte i sommer er blitt til en tunikakjole til høsten. Originalmønsteret er ensfarget og har strukturstrikk på bærestykket, men når snartfire er med i garnbutikken, så er det store sjanser for at fargeendringer skjer. Tross alt er det henne som skal bruke plagget, hvorfor skulle hun ikke ha stemmerett?

047

Over-kneet-lengde funker som gull for en aktiv frøken, ikke noe kjolegreier som er i veien når man skal hoppe fra stubbe til stubbe. Og Babysilk fra Du store Alpakka er mykt og behagelig, og ennå høyt på lista over mine yndlingsgarn.

Synd de skal slutte å forhandle det hos min nærmeste forhandler, et tap synes jeg. (eller et hint til meg at jeg burde kjøpt mer favoritter der? Jeg prøver!)  Så da jeg manglet ett nøste for å fullføre, ventet jeg til husstanden skulle innom en annen landsdel til å supplere. Da tar det litt tid før kjolen blir ferdig.


091

Søt hverdagskjole til barnehagen.
Ermeløsningen er litt uvanlig, med ermer som strikkes rett ut fra forstykke og bakstykke, noe som gir striper som følger ermet ned. Det gjør at forstykket tar halvannen evighet å komme gjennom vrangomgangene, men når du da har fullført foran og bak og skal til å legge opp til ermene, næmmen, de er jo på plass!

(Og siden jeg er en sløvtass til å sy sammen ting, så delte jeg ikke til foran og bak før jeg kom til der jeg skulle øke rett ut til ermer, for å få mindre å sy sammen. Og så felte jeg dem sammen istedet på toppen. )

 035

Jeg laget litt lengre ermer enn mønsteret, men er litt delt på om det ble fint. Korte ermer på en ullkjole synes jeg er tungvint, for da må man ha noe mer på når man skal ut, og må bytte til genser. Men modellen er litt finere med korte ermer.

Men sånn ble det.

095

Snartfire er fornøyd, iallefall! Kløfri kjole, yndlingsfarger og at jeg strikket til henne.

061

Mønsteret heter Bamsekjole fra Marte Helgetun, og det står i boka I all enkelhet. Originalen er ensfarget og strukturstrikk, men en liten stemme ville ha striper. Og jeg ville bruke Babysilk istedet for Mirasol, siden jeg er fan av babysilk. Ok, det strekker seg, men ikke krise i en barnekjole.

Brukte maskeantallet til str 6 år pga annen strikkefasthet, og endte med fireåringkjole. 3 nøster lys lilla + 3,5 nøste mørk lilla gikk med på pinne 3. Hullraden i midten hadde jeg dobbel avstand mellom hullene, for jeg synes de var litt for nærme i mønsteret.


003

Og gjett hvem som har arvet storebrors sykkel uten støttehjul? Flaks vi bor på et sted med trettisoner, mye flatt og perfekt for sykling? Uten støttehjul før fire, tjoho!

19 kommentarer:

 1. Kjempe stilige bilder du har tatt. Snartfire egner seg særdeles godt som modell vil jeg si. Veldig fin kjole/tunika også. Praktisk å strikke en kjole som kan brukes til hverdags og aktivt i lek. Det er jo tross alt flest hverdager og da blir den jo mer brukt. Regner med at dette blir et favorittplagg.

  SvarSlett
 2. Nydelig kjole og jente, og fine bilder med liv i.
  Likte stripevarianten din bedre enn originalen, så det er mulig jeg lar meg inspirere.

  SvarSlett
 3. Kjempefin kjole, minst like fin som originalen :-)
  Alltid kjekt med arv etter storebror. Hos meg er det motsatt til storesøster fortvilelse, iallfall noen ganger.

  SvarSlett
 4. For en nydelig snart fireåring du har!:) Flotte bilder og flott hverdagskjole, som også funker med striper. Kjekt med kjole/tunika det går ann å sykle i!;)

  Venter bare det skal dukke opp en kanin her inne jeg nå.....;)
  Ha en finfin kveld!:)

  SvarSlett
 5. Så utrulig fin den blei! Min 4-åring (som óg er stolt tohjul-uten-støttehjul-syklar) har ønska seg samme kjolen, men eg har ikkje nok garn i riktig type. Å lage den i striper falt meg ikkje inn, men den du har laga var heilt fantastisk. Gleder meg alltid til å gå innom bloggen din for inspirasjon :)

  Helsing Nøstet!

  SvarSlett
 6. Smart å strikke kjole i garn som siger, kanskje den holder lenge, selv om frøkna spiser flaggstangfrø?! Flott kjole :)

  SvarSlett
 7. Så spennende å se at strikketøyet som ble borte i brenneslekrattet under verandatrappa (tidligere innlegg på bloggen din - kjente igjen stripene), nå har blitt til en superfin hverdagsbarnehagekjoletunika til ei smellvakker aktivprinsesse-hoppejente :-)

  SvarSlett
 8. Knallfin - igjen! Denne var jo tilnærma festkjole, spør du meg!

  SvarSlett
 9. For en flott tunikakjole! Ser ut som mottaker er særdeles fornøyd :)

  SvarSlett
 10. Vel gjennomført! Denne gjorde seg veldig godt med striper. Herlige bilder med liv i av snartfireåringen:-)

  SvarSlett
 11. SO herleg kjole, og nei, ermane er ikkje for lange, det blei knallfint!!!

  SvarSlett
 12. Kjempeflott kjole - og likte godt ermlengden!

  SvarSlett
 13. De fundne striber blev smukt færdige. Sikke en glad prinsesse med praktiske ærmer (kan godt lide, at risikoen for at dyppe ærmerne er elimineret).

  SvarSlett
 14. Striper er absolutt tingen i september. Og i januar, februar, mars...

  Flott kjole, og så gøy å se bildene dine. Fotogen datter du har, og mammaen er ikke så dum bak kameraet heller. Perfekt kombinasjon! :)

  SvarSlett
 15. For noen herlige bilder av storjenta! Og søt kjole - er sikkert super til barnehagen!

  SvarSlett
 16. Kjolemodellen i boka er søt, denne ble enda søtere og står i stil til snart 4-åringens søte smil :)

  SvarSlett
 17. Ble rett flott me striper og armene ble ikke for lange heller, et vellykket strikk fra deg atter engang :-)

  SvarSlett
 18. Wow, for en fin kjole! Syns ermelengen var veldig fin jeg :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.