12. mars 2013

Knotten trenger ennå varme

Untitled

Jeg strikket sokker i Viking Raggen, og synes garnet var så tykt og mykt at det sikkert kunne funke som luegarn også. Resten av kroppen har høy toleranse for ull og kløfaktorer, men panna mi sutrer om det kommer kløgarn på. Så da tærne tipset om myk ull rundt seg, så lurte panna på om den kunne legge inn garnforslag til lue.

Hjernen hadde fordommer mot garnet, siden det er superwash og tretti prosent nylonforsterket, og synes at sånn garn egner seg best til sokker, men panna freste tilbake, og lurte på om det var hjernen eller panna som var nærmest garnet, og neste gang hjernen var nærmest garnet, så var det hjertlig velkommen til å ha veto. Hjernen gadd ikke krangle mer om superwash og nylon, og fant heller på et fint mønster til panna.

066

Det enkle strukturmønsteret som oppstår når du strikker 1 rett, 1 vrang-vrangbord og bryter med en rille før du igjen fortsetter med 1 rett, 1 vrang-omganger har jeg brukt før i en jakke og i babyjakka Mini, men det kunne passe fint til ei lue og. Fleksibelt og tøyelig (selv om det ikke er et must for luer, luestørrelsen min er heldigvis ikke noe som varierer stort gjennom dagen)

148

Konklusjonen;
fin og enkel lue med stjernefelling på toppen, passerer kløtesten godt. Panna fornøyd.

Hjernen fornøyd med å ha pønsket ut eget mønster, men hadde glemt litt at panna liker at lua sitter litt strammere rundt hodet, og burde tipset fingrene om å bruke 1/2-1 pinnestørrelse mindre de første fem centimetrene av lua, sånn at den sitter bedre på.

Ny, forbedret bør på pinnene, men vårlengten har satt inn. Nok luer akkurat nå.

11 kommentarer:

  1. Godt det ikke er bare jeg som har en sensitiv panne selv om resten av skrotten tåler det meste på ullfronten. Har mer enn en gang vandret uelegant rundt i garnbutikker med et nøste lite diskret plassert mot knotten for å se om det er brukbart som luegarn!

    SvarSlett
  2. Mønsteret fungerte veldig fint til lue. Der tenkte hånden eller pannen godt :)

    SvarSlett
  3. Haha, du har det med å skrive godt altså!!
    Liker også det mønsteret der, funker bra på lue også ser jeg!
    Tøffe bilder :o))

    SvarSlett
  4. Knallfin, kor tar du det fra?????

    SvarSlett
  5. Det er camomille, ja! Høyt elsket.

    SvarSlett
  6. Fin lue. Jeg liker så godt slike enkle strukturmønster. De er så effektfulle samtidig som de er fine. Du skriver som alltid også veldig godt så jeg ler godt over den kranglete pannen og hjernen.

    SvarSlett
  7. Fantastisk! Alltid like kjekt å lese innleggene dine☺
    Her brukes Viking sportsragg til det meste, liker det veldig godt!
    Flott lue! Det enkle er ofte det beste;)

    SvarSlett
  8. Sånn lue vil jeg også ha!! :-)
    Du har jammen en gløgg panne du!! ;-) ♡


    StrikkePia

    SvarSlett
  9. Fin! Jeg ser at det sjalet du har på må på pinnene i løpet av året. Liker det godt!

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.