9. mars 2013

Lue i farta

Untitled

Forrige helg kom jeg på den glitrende ideen at jeg skulle strikke en lue til det bursdagsbarnet vi skulle i bursdag til samme dag. Ideen var god, sånn bortsett fra tidsaspektet.

Så strikketøyet ble med i selskapet, og der ble det sydd på dusk, men siden jeg brukte et nøste som en gang hadde prøvd å være genser, så ble den så krøllete i maskene at jeg ikke hadde lyst til å gi fra meg lua, så den ble slukøret dyttet nederst i veska, og fikk en runde i vaskemaskinen for en bli-ny-reportasje.

Untitled

Og denne helgen har det vært glitrende sol, så ungene ble tvunget ut på ski for å skaffe bloggebilder av lua/få frisk luft. Eldstemann er uredd i bakken, og har mer skitalent enn sin mor. Hans mor knakk en skistav, og klarte å bruke den brukne skistaven som unnskyldning for å slippe skiturer i over ti år før det ble gjennomskuet og skaffet ny skistav.

Untitled

Førsteklassingglis - noe av det mer sjarmerende som finnes. Så mye tenner ut/inn at tannfeen går surr i om han har fått kronasje eller ikke.

Untitled

Og lua  DRIPS falt jeg for mønsteret; det ser ut som om den ene fargen drypper over på den andre. Veldig kul, veldig rask og fin restegarnslue. Jeg strikket til jeg hadde bare litt igjen av svart, så jeg startet med ny farge litt raskere enn mønsteret sier. Pass på å ikke stramme tråden for mye, for da blir det veldig stramt midt på hodet der du strikker med to farger.

Jeg la opp 88 masker med pinne 3, og byttet til 3,5 etter vrangborden, uten å øke flere masker. Og strikket lengden sånn at det passet til seksåringen her før jeg felte etter mønsteret. Enkel å tilpasse i str, så lenge maskeantallet går opp i 8. Gratismønster er det og.

55 gram Sandnes Smart gikk med pre-dusk, etter dusk glemte jeg veie. Og tenk hvor kul denne kan bli i andre farger! Svart/hvit, gul/grå, rød/rosa, mørk nyanse/lys nyanse av samme farge osv...

Bursdagsbarnet fikk lua denne helgen istedet for forrige helg, så jeg fikk ikke skrytt av skillz i speedstrikking, men bedre å gi bort en lue som er nyvasket og fin, enn en som de selv må blokke pen. Ok, så lånte vi den til skiturbloggebilder, men det var alt :)

God helg!

12 kommentarer:

 1. Kjempekul lue! Stilig med dryppeffekten :-)

  SvarSlett
 2. Den var fin! Fikk lyst til å strikke i gult og hvitt jeg ... Og jammen var jeg heldig med timinga da jeg klikket meg inn her, helt ferskt blogginnlegg og lørdagsgodt for garnsultne blogglesere :) Flotte bilder som vanlig - du har noen supersjarmerende modeller, altså! God helg til deg og dere!

  SvarSlett
 3. Jepp! Restegarnstrikk er uberknall :))

  SvarSlett
 4. Heldige gutten. Ny lue og alt. Herlig!

  SvarSlett
 5. Herlig knall lue! Du er så flink til å bruke svart, tror garnlageret mitt skummelt nok mangler den fargen :/

  SvarSlett
 6. Så kul lue, og ge-ni-alt restegarnsstrikk! Lagt til i favorittar på Rav, treng litt sånne småprosjekt all den tid eg skal strikke frå garnlageret før eg kjøper nytt!

  SvarSlett
 7. Herlig smil! Flott effekt av såppas enkelt mønster, det liker vi :)

  SvarSlett
 8. Herlig! Og selvfølgelig kan man låne en nystrikket lue til skiturer, spesielt hvis man skal ha fotosession :)

  SvarSlett
 9. Kul hue! (som vi sier der jeg kommer fra)
  Enkelt, men effektfullt mønster. Jeg strikker aldri luer/huer,men denne fikk jeg nesten lyst til å lage til yngstemann.

  SvarSlett
 10. Kult mønster!
  Og herlige actionbilder☺

  SvarSlett
 11. Du er altså en mester i at tage gode og sjove billeder til din blog (og til at bestikke/tvinge ungerne til at deltage) :)
  Dejlig hue og endnu dejligere skiglad dreng!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.