3. mars 2013

Når treåringen får velge farge, må man svelge rosakamelen

013

Bella, bella!

Passende nok heter mønsteret Bella som sånn tålig kan oversettes til søta fra italiensk. Sukkersøtt i rosa, men til hun som arver mye blått og grått og brunt fra storebror, så er det forfriskende med en klar rosafarge oppi de andre fargene. Og når du lar treåringen få velge av nøstene som ligger fremme, så er sjansen stor for at det blir noe lilla eller rosa.

Hun har allerede bestilt en lilla genser, siden lilla er finest.

-Og det sier du når trekvart av genseren er ferdig? Hva med å si det i starten, uberegnelige treåring?

Den taktiske treåringen sørger derfor å skaffe seg to gensere, en i rosa og en i lilla. Det mangler forsåvidt ikke på mønstre jeg har lyst å strikke, så ok for meg.

010

Jeg er svak for bladmønstre i strikkeplagg, og Lene Holme Samsøe har flere som ligner litt på hverandre. Fra før har jeg strikket en vest med blader som går oppover fra et Sandneshefte som Samsøe står bak, og i Mere feminin strik har Samsøe en voksenvest med bladmønster. 


008

Mønsteret er fra heftet Babystrik på pinde 3 som nettopp har kommet til norske strikkebutikker, og som jeg vant i blogglotteri hos Knittingbykaae. Det går egentlig bare opp til str 2 år, men lar seg fint forstørre. Etter bladmønsteret øker du i raglan, og det er lett å øke flere ganger da for en videre genser, eller strikke med tykkere garn og pinner enn mønsteret. Siden jeg har en løsere strikkefasthet enn mønsteret sier, kunne jeg bare følge maskeantallet til største størrelse, og lengden som jeg selv ville ha, og endte med en fireårsstørrelse.

Og egentlig er mønstret til tunika, jakke eller kjole, men det er jo lett å strikke genser når du har jakkemønster. Da strikket jeg bare rundt etter å ha fullført bladmønsteret, og lukket dermed genseren foran. Etterpå heklet jeg hemper og kant i åpningen foran, og frøkna valgte knapper.

Untitled

Stofftrekte knapper fra Panduro, hun ville ha den med mumfins (=muffins) og andre royale tendenser.


Untitled

Garnet er Shetland soft fra Malsen og Mor, i fargen Erteblomst. Jeg kjøpte et nøste for to (?) år siden, og startet å strikke genser i det, i et anfall av korttenkthet. Greit nok at garnet er drøyt, men femti gram gir ikke en fireårsgenser. Så jeg spurte pent om Malsen og Mor hadde noe gjemt bort av den utgåtte fargen, og jommen endevente hun lageret, og fant flere nøster. Holst sitt garn Supersoft ligner veldig, men fargen Allium er lysere (se bildet). Nydelig melert, med små spetter av blått og lilla inni, hvis du er så nærme at du kan kjenne nesa stryke mot genseren.

Jeg tilstår å ha vasket genseren i litt zalovann først for å få ut spinneolja fra garnet siden Zalo løser fett ekstra bra, og så i Milo, og så skylt godt. Da blomstrer garnet opp, fluffer og fyller seg opp, og blir soft, for det er ikke like soft å strikke med. Jeg vasker av og til slikt garn med spinneolje i maskin før strikking for å bli kvitt lukta og myke det opp, har skrevet om det i en tidligere bloggpost. 

034

Takker og bukker til Lene Holme Samsøe for et flott mønster, og til frøkna som plutselig ville stille på bilder igjen. 115 gram genser gir en lettvekter av en genser, tynne ullgensere er en favoritt hos oss.

God søndagskveld! Her har det pudret fra himmelen i helga, så vårstemningen forsvant. Sånn er mars her nordpå.

45 kommentarer:

 1. Helt fantastisk fin genser – til tross for fargen (jeg er nemlig overraskende nok heller ikke overbegeistret for rosa.) Elsket bladmønsteret! Og så er den frøkna der helt ekstremt søt også, da...

  SvarSlett
 2. Nydelig fin!! Sjarmerende jente og flott mønster. Så lett og god ut den genseren!!
  Ull brukes både i sør og nord om dagen, ikke vår enda... fortsatt minusgrader!!

  Fin ny uke!

  SvarSlett
 3. Tynne ullgensere er favoritter her i heimen og ! Nydelig genser på en nydelig treåring!

  SvarSlett
 4. Jøss- klok jente. Ho er nydelig i rosa, sikkert nydelig i alt mulig. Eg liker rosa eg- sjølv om det ikkje viser på minien her i huset.

  SvarSlett
 5. For et nydelig garn! Nydelig rosafarge også. Knappene var supersøte, tror jeg må ta meg en tur innom Panduro, gitt! Både datteren og gensteren var sjarmerende! Flotte bilder og fint innlegg :)
  Hilsen Ingrid

  SvarSlett
 6. Nydelig genser - har for nylig selv strikket rosa (til megselv).

  Lene Samsøe har virkelig mye fint - mange som snakker om Strik til baby på pinde 3 ja - har du sett den Feminin Strik? Mye i bladmønstere der også - og veldig poppis her i DK.

  SvarSlett
 7. For en søt genser, på ei søt jente!!
  Skulle jo bare mangle, hun trenger jo en genser til... :-)
  Bør nok utvide mine strikkekunskaper...

  Flott arbeid du gjør :-)
  Klem fra sør

  SvarSlett
 8. Finfin rosafarge! Det heftet frister ganske mye, altså... Lite vårstemning her midt på kartet også, men jeg liker myke filler, jeg :)

  SvarSlett
 9. Skøn charmerende spilopmager..... Og lækker bluse..

  SvarSlett
 10. Så fin genser, og så fin datter :)

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 11. Sikke en skøn skøn sweater som er perfekt til den smukke smilende pige! Farven er dejlig og lige den farve min datter ville vælge :-) Mønster, farve og pige er et super godt match!

  SvarSlett
 12. Utrolig fin genser! Og jenta ser ut som hun er storfornøyd:-) Det er jo genialt med mønster som begynner på toppen - det er jo så lett å endre både på størrelse og fasong underveis. Denne genseren er jo vitterlig et bevis på det:-)

  Og forresten, takk for tips om Zalo! Det har jeg ikke tenkt på før.

  SvarSlett
 13. Genseren ble superfin! Jenta kler da rosa.. selv om det er rosa både opp og ned i mente en stund -til det kjedsommelige for mammaer... men vips, så er det blått som gjelder, eller en annen farge.
  Hos oss ble rosa byttet ut med blått i 6-7 års alderen og Hello Kitty er bånn i bøtta og prinsesser er "ut". Noen år igjen for din del, men det går fort og plutselig er du der :)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 14. Søt skjønnhet :) Deilig unge, i deilig farge. Dette er ein genser eg absolutt kunne strikket til dattera mi :) Fulgte linkene, men de var ikkje til dette mønsteret. Er virkelig blitt hekta på å strikke ovenfra og ned.... Og bladmønsteret står hjerte nær... Har du nr på hefte, eller bilde av hvordan bok etc ser ut på utsiden slik at denne damen kan øke mønster-haugen sin?
  Snille Snille deg ;)
  Zalo tipset er hendig notert.... Ha ei super uke
  Hanne-Kristine

  SvarSlett
  Svar
  1. Heftet er mye omtalt i innlegget i bloggen datert 21.februar, ta en titt der. Mye fint!

   Slett
 15. Fantastisk fin ge3nser. Jeg måtte bite i det sure rosaeplet selv, men nå er det på vei ut igjen, og jeg overlevde den fasen også ;-)
  Zalotipset var nytt for meg - det skal jammen prøves!

  SvarSlett
 16. Kjempeflott genser og nydelig rosa farge, syns jentungen har god smak jeg ;) Genseren står på to do lista, og heftet er bestilt (men de var selvfølgelig utsolgt når jeg bestilte, så må nok vente litt til før det dukker opp) ;) Tror du burde kreve prosenter av salget deres, for har mistanke om at noen andre også har lest tidligere innlegg om heftet og blitt fristet ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje det er en ny karrierevei? Strikkeinspirator?

   Slett
 17. Rigtigt fin! God idé med opvaskemiddel til at opløse olien først - det må jeg prøve.

  SvarSlett
 18. Innmari fin genser du har strikket :O)

  SvarSlett
 19. Virkelig kjempefin bladgenser!! Liker mønsteret og fargen veldig godt!
  Mange fine og sjarmerende bilder av treåringen din :O)
  Hold ut rosakravet, det går over! Helt plutselig.
  Har for sikkerhetsskyld sikret meg heftet :O)

  SvarSlett
 20. Kjempefin genser på en skjønn jente! Bladmønsteret var kjempefint, det må jeg prøve å huske til senere. Takk for gode tips. Og å snill de var som fant garnrester til deg. Ha en fin dag! :)

  SvarSlett
 21. Aldeles nydelig genser! Ingenting å si på fargen når den først skulle være rosa:)
  Er det ikke morsomt at unger i sør og nord sier mumfins?! Muffins, hva er det???

  SvarSlett
 22. Den ble herlig altså! Rosa eller ei, mønsteret kommer godt fram og gir et elegant utseende :)

  SvarSlett
 23. Herlig genser, og stilig sveis på den jenta!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! Bob på småjenter er ganske kult, synes vi.

   Slett
 24. Haha hun berta der altså :) Veldig fin genser, selv om den er rosa. Er jo helt enig i at det er fint med litt når hun arver mye storebrortøy da! Jeg driver og ønsker beg boken i bursdagsgave, siden jeg har to små nieser...

  SvarSlett
 25. FANTASTISK fin!! Og så skjønn hun er i rosa! Holder fortsatt på med tunikaen i samme heftet. TingTarTid med studenten :)

  SvarSlett
 26. Flott genser! Klart hun skal ha en rosa....og en lilla! Vår niåring har fortsatt ikke kommet over den rosafasen, sukk. Ja ja.

  SvarSlett
 27. For ein fantastisk fin genser! No blei eg inspirert til å skrikke bladmønster eg og:) sigrid:)

  SvarSlett
 28. Ja, ein må vel berre innrømme at jenta har komme i rosaalderen.... Veldig kledeleg, og lekker genser! Så nydeleg dei bladene fall utover skuldrene! Mine jenter er så store at dei vil ha Skappel-genser... ååå så kjedeleg den ser ut å strikke i forhold til desse lette bladene!!

  SvarSlett
 29. Praktfulle bilder av den lille frøkna vår

  SvarSlett
 30. Lille skønsak! Også sweateren, men modellen er jo både yndig og snedig. Godt tænkt sådan at ønske en anden farve så langt inde i strikningen :)

  SvarSlett
 31. Kjempe fin genser. Jeg er som deg veldig svak for bladmønster. Digger knappene og selvsagt må hun ha knapper med royale tendenser. Jeg er ikke så veldig rosa av meg, men jeg er helt klart mer fan for skarp og klar rosa fremfor pastell rosa så tommel opp for fargen fra min side.

  SvarSlett
 32. Ho er berre nydeleg, og det er genseren og.. Høyres ut som ho veit kva ho liker eller ikkje ;)

  SvarSlett
 33. rÅÅÅsa e no en fin flott farge! Ikke minst er det flott med noe rosa som ikke alle andre små frøkner har :)

  SvarSlett
 34. Zalooo?????
  Hvilket MOT!!!
  Jeg syns shetland soft minner litt om nøstebarngarn, og er derfor redd for såpen , også milo.
  Jeg er egentlig flink å vaske ullplagg men har vært flere ganger uheldig med nøstebarns silkeull og milo( har nå nøstebarnsåpe).

  Jeg har ikke fått ut all spinnoljen i mine prosjekter med shetland soft med maskinvask og milo.
  Lillebror lukter maskin:)
  Hvis det er lov å ønske seg tema for innlegg ville en ytterligere forklaring på dette zalotrikset vært kjempe kjekt:D.
  Kan man gjøre det med nøste og tror du?

  Ingrid M(rav)

  SvarSlett
 35. Det er vel bare et tidsspørsmål før treåringen blir hanket inn som modell av flere enn deg. Finere pannelugg skal man lete lenge etter!

  SvarSlett
 36. Denne var bare helt fantastisk fin! Jeg er som deg - utrolig svak for bladmønstre. Denne skal definitivt strikkes! Herlige bilder og, det må jo bare sies at hun ser ut som et stort sjarmtroll den jenta di:)

  SvarSlett
 37. Så flott genser - den frister å strikke og hun var jo så fin i den - fargen er strålende! Men lilla er fint det også;)

  SvarSlett
 38. Det lønner seg å være litt utspekulert! Utrolig fin genseren ble. Du strikker så mye fint at prosjektlisten min blir kjempelang:) Inspirerende blogg du har!

  SvarSlett
 39. Nydelig datter du har! Og, genseren er fantastisk fin!:)

  SvarSlett
 40. Wow, for en herlig rosa og fin genser! Den lyste skikkelig opp :) Nydelig liten frøken også, klart hun må få rosa innimellom :)

  Har nettopp fått med meg det her nye oppskriftsheftet til Lene Holme Samsøe. Her har det vært lite strikking og bloggesurfing i det siste. Kan ikke ta seg pauser fra det, skjønner jeg. Går glipp av mye fint da. Tror jg må skaffe meg det heftet.

  SvarSlett
 41. For en nydelig rosa genser! Og en sjarmerende jente :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.