11. august 2011

Siste rest av bestillingen

049
Siste rest av bestillingsstrikken kommer nå. (Jommen er det bloggestim i august, muligens abstinenser siden jeg blogget lite i juli?) Sparkebuksa i nestforrige innlegg var med på bestillingen, samt to babyluer og to par Mosters babystrømper, begge oppskrifter fra Nøstebarn.
052
Lua umontert ser flaggermusaktig ut, og strengt tatt er jeg mer fan av luer som ikke skal sys sammen. Men sååå mye søm er det ikke, ok,da. At jeg gikk litt surr i økninger og fellinger og gav flaggermusen en ekstra vinge er sånn som skjer. Oppdaget det i det jeg skulle sy sammen, og syntes diagrammet var sååå galt. For feilen måtte jo være i oppskrifta? :)
Her en dag så jeg noen som hadde strikket denne med et felt i hver farge, og det var kult! *noterer bak øret til neste gang*
047
Med på bestillingen var det med garn også til to par sokker, ønsket var et par med brede striper (2 striper i hver farge)og ett med tynne striper (1 stripe pr farge). Igjen et mønster som skulle sys sammen, hrmf. Men de er supersøte i rillestrikk, og det er lett å sy sammen pent. Skulle tro det var en kommende fotballstjerne som skal ha sokkene, da fotballeggene er ganske markerte her, men de er gode og lange.
Jeg strikket samme sokker til hentesettet til datteren, men da i helhvitt. Funker finfint i både stripete og ensfarget versjon.

sokker
053
Da var bestillingen utført, og sendt i posten! Ah!
Faktaboks:
Alle mønstre fra Nøstebarnboka, og alt garnet er totrådsgarnet fra Nøstebarn. Strikket på pinne 2,5 (jeg strikker løst). Luene veier 30 gram tilsammen og sokkene veier 30 gram per par. Kjekke restegarnspuslerier,altså.

19 kommentarer:

 1. Supersøtt alt du lager! Tenker mottaker blir fornøyd!
  Ha en fin kveld :-)
  Klem

  SvarSlett
 2. Godt å sende av gårde ferdige produkter! De strømpene ser kjempefine ut :)

  SvarSlett
 3. Flotte ting ferdig:) Likte godt de sokkene! SÅ deilig ut å ha på seg for småe barneføtter:)

  SvarSlett
 4. Så mye fint du har strikket :) (som alltid!) Det er tydelig at hverdagen er tilbake, for blogglandia har virkelig våknet til liv igjen. Koselig!

  SvarSlett
 5. Så herlige plagg du har strikket:) Merker jeg ikke syntes det er SÅ ille at sommeren er over og høsten snart er her, når jeg ser så mye fine strikkaplagg ;) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 6. Sikke en lækker bunke. Modtageren bliver helt sikkert lykkelig.

  Jeg kom til at grine, da du skrev om "flagermusen" for det havde jeg aldrig tænkt på før, men jeg kan da sagtens se det, når du nævner det ;)

  SvarSlett
 7. Kjempesøtt alt sammen. Men jeg likte spesielt godt sokkene. Slike sokker som følger leggen, sitter mye bedre på synes jeg. Har alltid vært fornøyd med slike til småbarn/babyer.

  SvarSlett
 8. Så flotte saker. Deilig når en bare kan bestille slike ting, så kommer det i posten ikke lenge etter. Flink er du. =) Ha en fin fredag. =)

  SvarSlett
 9. Vel utført bestillingsstrikk! Søtt babytøy.

  SvarSlett
 10. Flotte sokker!
  Kan jeg spørre hvor du har hentet mønsteret??
  En venninne har lagt inn ønske om lange sokker til babyen sin....

  SvarSlett
 11. Super kule sokker!! Vil også gjerne vite hvor oppskriften kommer fra ;p Kjempe fin blogg forresten, hilsen Elisabeth :)

  SvarSlett
 12. Du er bare HIMLA SNILL
  Ingridm

  SvarSlett
 13. Hei! du har inspirert meg opp til flere ganger! Jeg har strikket mange (MANGE) utgaver av "jakke med rundfelling" fra nøstebarnboka etter at jeg så jakka hos deg, mye finere framstilt enn i boka! Men nå lurer jeg litt på hvilket garn du har brukt til de monsterstrømpene. Nøstebarn sitt eller noe annet?

  SvarSlett
 14. IngridM: niks, jeg er ikke snill, jeg gjør det ikke gratis :)

  Hildegunn og resten som lurte; jeg rettet på teksten slik at svaret blir tydeligere; til bestillinga brukte jeg nøstebarn sitt totrådsgarn. Sokkene til hentesettet er silkeulla fra Nøstebarn.

  M

  SvarSlett
 15. Kjempe fint alt sammen! De sokkene vil jeg lage også. Finner ikke oppskriften i nøstebarnboka. Hvor har du funnet oppskriften på disse?

  SvarSlett
 16. Ane: sokkene er Mosters babysokker. Står i Nøstebarnboka s112.

  SvarSlett
 17. Aha, der fant jeg. Tusen takk! :)

  SvarSlett
 18. Prøver meg på de kjempesøte knestrømpene, men lurer på en ting: hva blir forskjellen på å ta av siste maske og strikke den som første på neste pinne (slik det står i oppskriften) - sammenliknet med å strikke pinnene helt ut men ta av første maske på hver pinne? Kan du svare meg på det? Litt forvirring her...

  SvarSlett
 19. Anne Ragnhild; tja, det er jeg ikke sikker på, så lenge du gjør det samme hver gang og ikke bytter mellom de to måtene, så tror jeg du kommer i havn uansett.

  Det må bli å prøve seg fram.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.