14. august 2011

Superwash og hjerteklapp

heldress nøstebarn 1
Heldresser kan gjøre deg svett på flere måter, ikke bare når de sitter på kroppen. Denne heldressen som er strikket i Karisma Superwash fra Drops skulle få seg en omgang i vaskemaskinen sånn at den var ren og pen til avlevering i barselgave, og da jeg åpner vaskemaskinen og skal legge dressen pent til tørk, så hadde den vokst! IK!
Barselgaver er liksom meningen at skal passe første leveår iallefall, ellers er det lett at det blir lagt på vent og glemt til størrelsen er vokst forbi. (jepp, jeg hadde noen tøfler fra jeg var selv liten som jeg gledet meg til eldstemann skulle bruke, men de lå pent i kassen til størrelsen var forlengst forbi)
heldress nøstebarn 2
Jeg startet straks å krisemaksimere og planlegge erstatningsgave uten at jeg klarte å bestemme meg for hva, og mens jeg fabulerte og spekulerte, så tørket dressen. Og fant fasongen sin igjen. Puh!
Dressen er skviset på den smale 22mndingen kun for fotoshooten, siden den er str 6-12 mnd, og ikke str 1 1/2-2 år som er klesstørrelsen hennes. Mørkegrått og mellomgrått er muligens dystre farger for en baby, men den blå kanten gjør litt med det mørke.
Heldressen er en av favorittene mine i babytøy, vi brukte den masse til kjøring (ikke noe hull som du må lete etter i bilstolposen) kjekk som ullag i voksiposen, og passe varm til overgangsårstidene.
Og selv om jeg har førti milioner knapper, er det ikke rart at jeg alltid må på butikken og finne noen andre?
Faktaboksen:
Heldress fra Nøstebarn (side 58) strikket i enkel tråd Karisma Superwash. Ikke alle liker håndvask like mye som meg :) Strikket minste størrelse, og la på noen cm på armer og ben, men beholdt maskeantallet, selv om jeg brukte et annet garn. 250 gram totalt av de tre fargene gikk med.

36 kommentarer:

 1. Superwash er skumle saker,men praktisk, så det var jaggu bra at den "fant tilbake" til riktig størrelse igjen! :)

  SvarSlett
 2. Happy ending heldigvis og flott dress til mottaker. Superwash er vel litt ekstra spennende å vaske siden den har mindre spenst enn ren ull? Greit å vite hvertfall, siden jeg har planer om superwashullbukse i nær fremtid. :)

  SvarSlett
 3. Kul dress.
  Ser ut til at _alle_ strikkar nøstebarn-dress for tida. Sidan eg akkurat har funne ut at eg ( mange år etter alle andre... ) elskar ( ehhh.... det var kanskje litt i overkant... ) Nøstebarn-oppskrifter må eg vel hive meg rundt å strikke ein slik dress...? Men kven skal vere mottager? Tja, her må eg visst i tenkjeboksen :)

  God sundag!

  SvarSlett
 4. Hvor er den flot!
  Jeg har lige fået "strikk til nøstebarn", så nu vil jeg prøve, om jeg kan forstå norske strikkeopskrifter. Måske skulle jeg starte med den her dragt...

  SvarSlett
 5. Kjempeflott ble den - jammen bra den fant tilbake til seg selv!

  SvarSlett
 6. Utrolig kul dress! Likte veldig godt fargekombinasjonen!

  SvarSlett
 7. Så flott dress, og den blå knappestolpen var skikkelig knæsj! Godt at den fant tilbake til størrelsen sin :)

  Holder på med en nøstebarndress jeg også, men sliter noe innmari med å få knappestolpen fin.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 8. Kjempefine "farger" (har brukt samme kombinasjon selv, bare med oransje kanting) og snedig med superwash i stedet for to tråder nøstebarnull, det skal jammen prøves. Jeg er nemlig en av de som ikke liker håndvask - alt går i maskinen, så krysses fingre for at det ikke toves. Går stort sett greit.. stort sett :-/

  SvarSlett
 9. jeg elsker hele dresser til småtasser! Kjempe fin er den!
  God søndag!

  SvarSlett
 10. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 11. Det er jo til å få alle slags sykdommer av, når strikkeplagg endrer fasong eller størrelse i vask. Godt den kom på bedre tanker til slutt! God søndag!

  SvarSlett
 12. Så fin den var. Digger fargene du har strikket i :D Du skriver også alltid så morsomt, er ikke rart denne bloggen er en av mine soleklare favoritter :D

  SvarSlett
 13. Den ble veldig lekker! Veldig.

  SvarSlett
 14. Kjempfin dress, likte fargekomboen veldig godt :-)

  SvarSlett
 15. Kjempefin dress!
  Den har jeg og strikket i rosa og grå striper. Strikket den til jentungen på 6mnd, men la på en cm her og en cm der og vips var den aaalt for stor...
  Men glad nå da, for da har snuppa på 1,5 en god og varm sovedress til barnehagestart:)

  Når strikkeiveren ikke er tilstede, tar jeg en tur innom bloggen din, den eneste jeg følger, også får jeg litt ny strikkegiv:)
  *løper å henter strikketøyet*

  SvarSlett
 16. Så fin den ble! Og godt den fant igjen fasongen sin. Nøstebarndressen er noe av det jeg har strikket som jeg liker best, men den har godt av litt ekstra lengde i forhold til mønsteret.

  SvarSlett
 17. Så flott at dressen ble som den skulle. Ikke morsomt når ting går skeis, mange arbeidstimer til nesten ingen nytte...
  Fine farger synes jeg, så kan den brukes av både jenter og gutter. For slike dresser blir nok ikke helt utslitt, vil jeg tro.
  Ha en fin søndag. =)

  SvarSlett
 18. Dressen er kjempe fin. ;-)

  SvarSlett
 19. Kjempefin dress! Og bra den fant fasongen sin igjen ;) Flott fargekombinasjon!

  SvarSlett
 20. Flott dress! Synes det var flott fargekombinasjone også. Synes det ofte kan bli litt for mye rosa og lyseblått til de små.

  SvarSlett
 21. Synes fargene er fine jeg. Helt enig i at det gjorde seg med det blå☺

  Jammen godt den fant igjen strørrelsen sin når den tørket!

  En sånn dress har jeg garn til liggende... Kanskje tantesnuppa skal få til jul....Hmmm....

  SvarSlett
 22. Kjempefin dress! Og veldig bra den fant formen igjen :)

  SvarSlett
 23. Mye arbeid så skjønner på panikken din! :) Synes den var knallfin, så bare det blåe og gråe i den ved første øyekast :)

  SvarSlett
 24. Superwash er kendt for det trick med at vokse i vask og så (heldigvis) krympe i tørring.
  Den heldragt ser dejlig ud!

  SvarSlett
 25. Fiiin! jammen var det en god ide å bruke karisma til heldress!

  Og du, apropos dress - hva synes du (som er god på både ull og barn) om pysj fra Bånsull vs Nøstebarn? Hvordan er Bånsull i halsen? (jeg synes mye fra Nøstebarn blir veldig åpent i halsen).

  SvarSlett
 26. Kristin; jeg fant ikke bloggen din, så jeg svarer her istedet.

  Vi har testet begge pysjene på henne, og de er såpass like at jeg ikke tenkte så nøye på at de var forskjellige. Myke og varme og supre til vinteren til frk nei-til-dyne.

  SvarSlett
 27. Super:)
  Jeg har aldri prøvd det garnet, men nå tror jeg sannelig jeg vil gi det et forsøk. Jeg liker også ren ull aller best, men de jeg strikker til vil heller ha superwash har jeg forstått sånn etter hvert:)

  SvarSlett
 28. Hei igjen!

  Takk for svar om natt-tøy til dynenektere.
  Jeg har ingen blogg, men snart en luksuspysj.

  SvarSlett
 29. Luksuspysj er ordet. Jeg var lur/frekk og ønsket den i bursdaggave til lilledamen, og oppdaget prisen etterpå da jeg kjøpte en selv siden vi ville ha en til pga skift. Hoho! Men god er den til små dynenektere.

  SvarSlett
 30. Deilig kosedress!
  Takk for koselig kommentar hos meg!
  Jeg syns ofte det enkle er det fineste..selv om det ikke er så utfordrende rent strikkemessig..
  ;-)

  SvarSlett
 31. Den ble utrolig flott! Morsomt med en slik dress i litt mørke farger, ble noe utenom alle de andre. Utpå høsten skal jeg i gang med dress nr. 7, jeg blir visst aldri lei av disse og strikker i vei når det ankommer nye babyer i vennekretsen :)

  SvarSlett
 32. Kjempefin dress, syns du er råflink! Etter at jeg selv har brukt min onepiece har jeg funnet ut hvor fantastisk genialt det her plagget er, å nå er det favorittstrikkegaven min :D Bare synd det tar litt tid på hver enkelt!

  SvarSlett
 33. Kjempetøff! Lillemann her i huset har vokst ut av den han fikk i barselgaven, men kanskje det ikke var så dumt å lage seg en superwash-variant. Selv syns jeg Nøstebarn-garnet blir for varmt når det strikkes dobbelt. Den var perfekt i vinter på en nyfødt, men nå når han er større og mer bevegelig passer det vel bedre med en tynner utgave...hmm...må i tenkeboksen nå ja ;0)

  SvarSlett
 34. Den dressen var flott! Må be svigermor pent om hun gidder å strikke, merker jeg...

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.