21. august 2011

Alfred til Alfred

a i alfred
Noen ganger faller jeg pladask for et mønster, og bare mååå strikke det. Så i tilfelle med genseren Alfred fra Wilfert, en dansk strikkedesigner (ikke overraskende at det var dansk?)
Jeg hadde på følelsen at jeg hadde sett genseren som gratismønster et sted, og etter å ha lett meg grønn og gul, dukket plutselig tipset opp i LiseLottes blogg (slagtenhelligko.dk) at voksenutgaven ligger gratis på nett, og barneutgaven i glattstrikk ligger her, og da er det ikke hokuspokus å kombinere de to. Og volia, Alfred kom av pinnene.

alfred fra wilfert
Nydelig struktur og særs enkel å strikke. Strukturen er totalt seks omganger; to omganger 1 rett, 1 vrang, så en omgang rett, og så to omganger med 1 vrang, 1 rett, fulgt av en omgang rett igjen. Veldig effektfullt, ser nesten litt kurvflettet ut.
For de som synes det er for lite mønster til gensere til gutter der ute; her er et godt forslag! Jeg har jommen lyst til å strikke samme til Hr Monstermønster.
alfredgenser
Frøken tull-og-tøys er vanskeligere å fange med kamera for tiden, hun skal mest fjase og helst holde kameraet selv. Akkurat det er litt for dyrt om blir ødelagt (broremann tok knekken på kompaktkameraet ved samme alder) så hun får ikke viljen. Kjipasmamma.
Alfred skal ikke til våre genserkurver, men til en liten herremann ved samme navn. Så er du tre år og heter Alfred, genser er straks på vei i posten, bare sånn fordi det er høst og kjekke gutter blir enda kjekkere i varme gensere.
brune øyne
En smuuule uskarpt, men her er fargegjengivelsen til garnet best (og øyenfargen hennes- fornøyd med å ha arvet den videre til begge arvingene mine).
Mønsteret er altså Alfred, fra Wilfert, lenger oppi teksten ser du hvor det er fra.
Strikket på pinne 4 i dobbel tråd Duo Merino fra Design.club.dk i str 3 år. Fargenr 530M, en nydeig melert grønnfarge, melert fordi det er blandet inn mørk saueull også. Min favorittgrønn. Brukte 140 gram totalt.

42 kommentarer:

 1. Åh, nei! Min Alfred er jo ikkje tre år på leenge enno... Så då var det vel ikkje hit den genseren skulle. ;) Men jammen vart eg inspirert, for eg er på jakt etter gensermønster!

  Ha ei fortreffeleg ny veke!
  - og jenta di er forresten berre heilt fantastisk skjønn!

  SvarSlett
 2. Veldig flott genser, og nydelig grønnfarge. For ikke å snakke om den søte modellen, da.

  SvarSlett
 3. Såååååå fin den var, og så så fin farge, jeg er jo så glad i grønt:) danske mønster er toppers!!
  En fin uke til deg!

  SvarSlett
 4. Nydelig grønnfarge! Og morsomt mønster, det har kommet mye fint fra Brita Wilfert:-)

  SvarSlett
 5. Kjempefin genser i kjempe flott farger, og herlighet for noen sjarmerende unger dere har :)

  SvarSlett
 6. Nyydelig struktur og mønster!!! Og jente, selvfølgelig:)! Og elsker halvtykke pinner, for da har jeg også sjangs til å bli ferdig.....
  Er overbevist om at min lille prinsesse hadde likt at jeg strikket den til henne i en eller annen rosa melert!! (Det er bare rosa som gjelder der i gården...)
  Takk for tipset!!! Har nå strikka halsen din, dvs, den begynte som det, og så fant jeg ut at den heller skulle bli litt lengre foran og bak enn på skuldrene... Men takk for oppskrifta! Ikke ferdig med innlegget, men linker til deg:).
  Klem

  SvarSlett
 7. Den var flott, herlig effekt av mønsteret!

  SvarSlett
 8. Så flott genser! Lekker farge og nydelig liten modell. Gode guttemønster tas imot med takk - de er definitivt mangelvare!

  SvarSlett
 9. Oj den genser var kjempefin!! Kanskje det er den som havner på pinnene neste allerede! :)
  Jenta de er så fiiin! og de nydeligste øyne :)

  SvarSlett
 10. Veldig fin genser - noterer meg den!:o) Og så har du en skikkelig skjønn modell med glimt i øyet!;o)

  SvarSlett
 11. KJempefin genser i nydelig farge!

  SvarSlett
 12. Oi, for en koselig blogg:-) Utrolig flink til å strikke er du:-)
  Legger deg til på blogglista mi:-)

  SvarSlett
 13. Da er mønsteret notert!
  Virkelig flott genser. Heldige Alfred :-)

  Ha en flott uke!

  SvarSlett
 14. Kjempefin Alfred i en nydelig farge! (Nydelig farge på øya til ungen også :))

  SvarSlett
 15. genseren er nydelig. men modellen er det aller beste. Hun er skjønn, og jammen er hun heldig som fikk de øynene. Det blir vel leven når hun runder 13, da kan du virkelig få vært kjipasmamma.

  SvarSlett
 16. Åh de er virkelig fabelagtig dejlige - begge to og på hver deres vis; din datter fordi det der blik, det der grins og al denenergi.....uhmmm hun er sørme dejlig og frisk at skue. Og så i den lækreste grønne melerede farve - uf, den trøje er et hiiiiit! Heldige dig, der må ta vare på begge dele ;0)

  SvarSlett
 17. Liker både genseren, fargen og ungen som er inni genseren jeg. Stilig struktur....heldige Alfred!

  SvarSlett
 18. Tips om fine ting til gutar er alltid velkomment :)
  Frøkna er til å ete opp :)

  SvarSlett
 19. Nydelig liten Alfred, og veslesnuppa er som alltid en perfekt modell :)

  Må nok notere meg denne oppskriften, trenger idèer til fine guttegensere...

  SvarSlett
 20. Den er så fin - modellen ligeså:-)

  SvarSlett
 21. Så fiiin! Herlig farge, og så skjønn modell.
  I helga begynte jeg faktisk på en "Herlig herresweater" til mannen her i huset, og mønsteret er virkelig knallfint! Kanskje det blir en til barn etter hvert også. :)
  Takk for herlig inspirasjon!
  -strikkelisa

  SvarSlett
 22. Kjekt å finne gode gutte-mønstre, selv om denne passet minst like bra til den viltre lille modell-frøknen din da. Herlig heldress under her også. :)

  SvarSlett
 23. Herlig genser og et flott mønster. Jeg har stor sans for mønstre som er enkle og strikke og huske og som samtidig gjør mye av seg.

  SvarSlett
 24. Fin genser! Tenk, akkurat dette mønsteret har jeg også lett og lett etter, etter å ha sett en fabelaktig gressgrønn versjon på Ravelry. Takk for tipset!

  SvarSlett
 25. Dejlig trøje, dejligt mønster og SKØN farve.
  Jeg er også vild med Alfred modellen, den passer bare så godt til børn.

  SvarSlett
 26. Superherlig genser, og så den lekre fargen da...
  Og du tar som vanlig gode bilder!

  SvarSlett
 27. Skikkelig fin struktur i genseren:)

  SvarSlett
 28. This is so cute, love the colour and I'm rather partial to the double moss stitch, great texture. I too love Danish designs - is there any wonder ;D

  SvarSlett
 29. Åh! Den var virkelig supersøt! Takk for bra tips. :)

  SvarSlett
 30. Lækker strik i lækker farve. Jeg elsker grøn

  SvarSlett
 31. Hei! Hvis man skal lage denne i voksenutgave til damer...Hva slags garn tror du man kan bruke da? Jeg ser i originaloppskriften brukes det et garn som heter Pisa. Vet du noe om det garnet, eller har du noen andre gode forslag - om jeg kan være så frekk å spørre?

  SvarSlett
 32. Kaptein Biff:

  Anbefaler Ravelry som søkedatabase på garn, den er gull! Der finner jeg at Pisa er et garn som er 100% ull, har 104meter per 50 gram og det er en tykkelse som ganske mange garntyper har.

  Feks Peruvian Highland wool fra 123knit, Karisma fra Drops, Drops Merino Extra fine (siger i voksenplagg, har jeg hørt), dobbel babyull gir omtrent den tykkelsen, Abuelita tjukk merino fra pickles, Smart fra sandnesgarn... ganske mange, altså.

  SvarSlett
 33. Ah, så bra, tusen takk! Både for innspill og tips til fremgangsmåte. Jeg fikk en hjemmestrikka gave i valgfri modell og valgfritt garn til jul. Jeg tror jeg har lyst på Alfred, så får hun heller bare lage den bittelitt mindre enn mannemodellen. Ellers sikler jeg på en som heter cobblestone pullover i damevariant, men mamma er skeptisk til å strikke på engelsk dessverre.

  SvarSlett
 34. Hei.
  Superfin genser!!
  Har lyst å strikke den til voksen mann, men skjønner ikke helt alt som står i mønsteret. Kan du hjelpe meg litt her?
  Hva menes med dette avsnittet her?

  Håper du kan hjelpe meg, tusen takk :)

  SvarSlett
 35. Det kom vist ikke med. Her er det ;)

  Tag 1 m ud på begge sider af hvert mrk på hver 2. omg. Lav udt i lænken mellem 1. og 2. m både før og efter hvert mrk (= plus 8 m for hver gang). Saml lænken op og strik den drejet r eller vr, som det passer ind i mønstret. Skift til rundpind, når m-antallet er øget tilstrækkeligt

  SvarSlett
  Svar
  1. Sen kveld før svar; mulig du har funnet ut av det før jeg svarte.
   Oversettelse er:
   øk 1 maske på begge sider av hvert merke annenhver omgang. øk ved å ta tråden som er mellom 1. og 2.maske både før og etter hvert merke (=8 masker økt for hver omgang) . Denne tråden strikkes vridd rett eller vridd vrang som det passer inn i strukturmønsteret.
   Bytt til rundpinne når du har nok masker.

   Slett
 36. Tusent takk. Stor hjelp :)

  SvarSlett
 37. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 38. Hei
  Nydelig genser og takk for tips om oppskrift. Har begynt på genseren for gutten min. Sliter litt når jeg kommer til økningene. Håper du kan hjelpe:
  1)Skal man kun øke på annenhver omgang?
  2) skal man alltid strikke rett maske etter økningene slik som det står i herreoppskriften?
  3) når man skal øke mellom 3 og 4 maske før merket, skal man ikke telle med/ inkluder selve masken som merket står i når man teller?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så lenge du gjør likt på alle økestedene, så er det ikke så farlig.
   Ja, du skal øke annenhver omgang.
   I mønsteret vil de to maskene midt i raglanen strikkes rett, og så kommer økningene på hver side av de to rette midtmaskene.

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.