5. mars 2011

Dilla på lilla

jakke med rundfelling 2
Førsteinntrykk har mye å si. Dette er en av jakkene fra Nøstebarnboka som få har strikket (33 har lagt den inn på Ravelry), og jeg gjetter på at bildet i boka gjør at man hopper over den. Jeg synes den rett og slett er litt kjedelig på bildet, og vises fram i en lilla sak, så man ikke helt ser at det er en superfin, enkel jakke som passer til babyer uavhengig av kjønn. Mulig også fordi oppskriften er for tretrådsgarnet, det er visst ikke like mye solgt som den tynne kvaliteten de har .
JAKKE MED RUNDFELLING
Oppskriften egner seg godt for nybegynnere, synes jeg, for den baserer seg på antall riller og ikke antall cm. Lett å følge med hvor du er, altså. Jeg liker best når det går etter mål, siden jeg stort sett legger på litt på rygglengde, men det er jo bare å legge inn noen riller til før du feller til ermehull.
Jakka er supermyk, laget av Drops BabyAlpaca Silk, dobbel tråd. Jeg slo til på januarsalget, ellers hadde det vært et uforholdsmessig dyrt plagg til en ettåring... (2,5 nøste med lilla, 2,1 nøste med gammelrosa og et nøste koster 42 kr) Det er nesten som jeg ikke har lyst til å gi den bort, så myk er den. Hadde man kunnet strikke av kattunger, så hadde det vært samme følelsen.
knapper og icordhemper
Jakka har jeg strikket før (se bilde nederst)og likte godt å avslutte med en I-cordkant, det gav hele jakka en fin finish. Jeg droppet å strikke knapphull siden jeg ikke klarte bestemme meg underveis om jeg ville ha knapper hele veien eller bare tre øverst, så jeg brukte i-corden til å lage hemper til knappene tilslutt. Synes det ble en fin effekt.
I-cord-kant? (Googler du applied Icord, så får du opp videoer om hvordan det gjøres. ) Jeg pleier å strikke den ved å legge opp tre masker på en kort pinne, strikke de to første maskene, flytte den siste masken over, og så strikke opp en maske fra kanten av strikketøyet jeg vil ha i-corden festet til. Så trekker jeg den forrige masken over den siste strikkede maske. Dytter så de tre maskene til høyre siden av kortpinnen, og starter på nytt. Strikker to, flytter en over, strikker opp en fra strikketøyet, trekker den forrige masken over. Gjenta...
I halsen hadde jeg ikke felt av maskene, bare holdt dem på pinnen, og strikker da i-cordkanten videre over disse maskene.
Hempene laget jeg ved å bare strikke I-corden, uten å strikke innom kanten på strikketøyet. Det ble tre hemper, den ble litt kul med bare knapper øverst. Om det er praktisk, tja...

IMG_6316
Her er forrige versjon jeg laget, sånn for å vise i flere farger. Er fin ensfarget og.
Jakka er altså jakke i rundfelling fra Nøstebarnboka, strikket i Drops BabyAlpaca Silk. 2,5 nøste med lilla og 2,1 nøste med gammelrosa gikk med til en ettåringsjakke. Pinne 4, raske greier. Skulle du få lyst til å strikke noe sånt, vil jeg gjette at dobbel tråd med Askeladen, Duo, Shetland soft eller lignende gjør susen. Dobbel babygarn for den saks skyld. Eller enkel tretråds fra Nøstebarn. Eller Babysilk. Eller.....
God helg!

48 kommentarer:

 1. Ai! Den var jo kjempefin. Du har helt rett i at bildet i boka tydeligvis ikke yter oppskrifta rettferdighet, for denne husker jeg ikke engang, og jeg har bladd igjennom den boka MANGE ganger etterhvert. Artig!
  (Og stor jente, forresten, med fin sveis! :)

  SvarSlett
 2. Kjempefin jakke, jeg skal notere den på tantelisten min. Herlige farger på dine, begge versjoner.

  SvarSlett
 3. Kjempefin jakke, og knappene var også utrolig flotte:)

  SvarSlett
 4. utrolig fin jakke! jeg må også innrømme at jeg ikke husker å ha sett den i boka... og den tar jeg jo frem hele tiden og titter i.... nydlige fargevalg:-))

  SvarSlett
 5. Så fine jakker du har strikket, igjen. Jeg har selv strikket en slik i mørk lilla 3-trådsgarn, str 2 år, og den brukes nå av en jente på 7 mnd.... Strikket helt etter oppskriften. Så tvillingbroren får str 4 år.... ;-)
  Er enig med at jakkene er enkle og lette å strikke, og fine blir de.

  Herlig modell du har da, skal si hun har grodd til. :-)


  Ha en fortsatt fin helg. :-)

  SvarSlett
 6. Du har helt rett, jeg har aldri lagt merke til jakken. På en annen side har jeg ikke boka heller, men jeg har bladd i den altså :-)

  SvarSlett
 7. Enig! Den var råfin i din versjon :) Syns det er altfor mange av plaggene i den boka som er avbildet dårlig, eller i en så liten størrelse at det ser ut som om modellen er betalt for å komme inn i plagget.. Vanskelig å finne inspirasjon da, men gurimeg de er jo så mye finere i virkeligheten :)

  SvarSlett
 8. Oj, ja den var fin! Har i grunn ikke lagt merke til den jakka i boka i det hele tatt! Får visst ta en ekstra kikk:)

  SvarSlett
 9. Den var veldig fin! En god ide til...
  Har sett gjennom dine Ravelryprosjketer og fått mange gode tips til babytøy. Det er nemlig født tvillingjenter i familien, så da må jeg jo strikke søte små plagg som også er litt praktiske. Takker for mange tips:-)

  SvarSlett
 10. Den jakka har jeg også strikket, og jeg er helt enig med deg at nøstebarnbokaboka ikke gir et "rettferdig"inntrykk av den- den ser rett og slett gammelmodig og litt rar ut i boka. Men det er kjempegod og fin jakke som vesla her i huset bruker masse, og jeg skulle onske jeg hadde "oppdaget" den før:-) Har vage planer om å strikke den uten ermer også, som en vest..en gang..

  SvarSlett
 11. super fin,takk for tipset om endene dine,det har jeg lurt på leeeenge:)

  SvarSlett
 12. Skikkelig flott jakke du har strikka, kjempefine farger du har brukt:))

  SvarSlett
 13. Deilig jakke! Fantastisk fargekombinasjon :)

  SvarSlett
 14. Knallflott jakke, du er flink til å gi "kjedelig" oppskrifter/bilder, nytt liv, denne må seff kikkes nærmere på i boka nå.... Kjempefine farger du har valgt på begge jakkene. Å strikke med kattunger ja....temmelig upraktisk vil jeg tro, men sikkert veldig mykt..... ;)

  SvarSlett
 15. Kjempefin jakke, og med fin-fin finish. Sikter da til I-cord kanten og de lekre knappene.
  Ha en fortsatt trivelig helg :-)

  SvarSlett
 16. Så fin jakke på en nydelig modell :-)

  SvarSlett
 17. Fine jakker begge to, herlige farger. Jeg hev meg også på januar/februar salget og kjøpte drops garn (som jeg nok egentlig ikke trengte, jeg har jo allerede esker med garn stående, men, men) og der i blant kjøpte jeg alpakka silke garnet som du har brukt her. Helt klart en ny favoritt, jeg tar meg selv i å sitte å kose med det jeg strikker når jeg strikker av dette herlige myke garnet :) Heldig jente som får denne jakken.

  SvarSlett
 18. Hej. Der var den jo lige, den trøje som jeg leder efter mønster på. Den ser så fin ud, lige min smag. Jeg kan godt forstå du har strikket den flere gange. Hvor mon jeg kan få fat i den bog/mønster?

  SvarSlett
 19. Heilt einig med deg i at denne jakka ikkje kjem til sin rett i boka. Det ser eg tydelig no, for jakka du har strikka var kjempefin. Lurt med icord-kant. Takkar for tipset! Skal prøvast. God søndag:)

  SvarSlett
 20. Jeg synes jakken er fin i boka også, men din versjon er bedre! Jeg har strikket denne en gang, i ensfarget hvitt. Litt kjedelig altså ;) Det var nok lenge før Ravelry, men kanskje man skulle legge inn eldre prosjekter dersom man fikk tid? Jeg har også kjøpt Baby Alpaca Silk på salg, men kun offwhite. Tenkte å prøve ut garnet på f.eks et prinsesteppe. Men garnet føles deilig å kose med, må jo være perfekt strikket også :)

  SvarSlett
 21. Så fin jakke! Jeg har faktisk strikket to av denne jakken - i gammelt oransje Peer Gynt som hadde ligget på vent i ti år. Jeg likte din versjon med icord veldig godt, og fargene/knappene gjorde seg virkelig!

  Rart med den Nøstebarnboka. Gjennomgående fine mønstre, men det er noe med en del av bildene som rett og slett ikke er så vellykkede.Har du feks lagt merke til de unaturlig røde kinnene på mange av barna? Er de sminket, eller er det lagt på i Photoshop, tro?

  SvarSlett
 22. Ja denne jakken er en av mine favoritter!!! Min lille tupp har hatt endel silike i ulike farger.
  Holder nå på med en i grått til en baby gutt.
  Fin med tynne striper, det skal prøvest :)

  God søndag!

  SvarSlett
 23. Flott jakke!
  Kunne jo ikke huske å ha sett denne jakken i Nøstebarboken. Og siden boken nå lå ved siden av meg her, så måtte jeg jo bare slå den opp og se. Og ja, ser jo hvorfor jeg ikke har sett den før. For wow, såååå mye finere din versjon er. Takk for godt tips på små endringer.

  SvarSlett
 24. Jakken er nydelig!!

  og jeg er helt enig om det garnet, helt fantastisk mykt!

  SvarSlett
 25. Wow, nydelig! :)*legge på minnebanken*

  SvarSlett
 26. Utrolig søt jakke til nydelig jente! Og så fine knapper da! Artig blogg du har! :)

  SvarSlett
 27. Søt!

  Likte den rødorange aller best, litt morsomt med det litt rotete mønsteret som blir når rilleskiftene vises "på vranga".

  God søndag!

  SvarSlett
 28. Jeg har rett og slett oversett denne jakken - som åpenbart flere andre. Skjønne versjoner du har laget. Jeg er fasinert over icord-kanten. Jeg har selv bare strikket snorer på denne måten, men du og du så mye finere det er fremfor en heklekant rundt et plagg!

  SvarSlett
 29. Nyyydelig jakke! Og for noen fine knapper du har funnet også.
  Mye fint å se i bloggen din, og mest av alt er jeg imponert over den hele dressen du har strikket til en voksen. Blir nesten litt uvel av å tenke på alt arbeidet som ligger bak.. :) *Bøyer meg i støvet!*

  SvarSlett
 30. He, he... Strikke av kattunger... Skjønner sammenligningen, men får dog noen litt groteske tanker i hodet... Tror kanskje dyrebeskyttelsen ville reagert om du hadde konvertert til kattungestrikking!

  Kjempefin jakke foresten!

  SvarSlett
 31. Flott jakke! Lilla er en flott farge!

  SvarSlett
 32. Veldig flott versjon av denne jakka, som jeg også har bladd litt fort forbi i boka. Kjempefine farger, både den lilla og den oransje.

  SvarSlett
 33. Supersøt tulle med flott jakke! Er hekta på lilla selv... *ler*

  SvarSlett
 34. Fantastisk flott!! :) *Inspirert* Og jeg tenker med en gang, hvem kan jeg strikke denne til? :)

  Elsker fargevalgene dine! :)

  Klem

  SvarSlett
 35. Flott jakke!! Nå må jeg bla litt i NB-boka ;s
  Flott modell, hun minner meg veldig om bøllefrøkna mi :)

  SvarSlett
 36. haqr boken, men har aldri vurdert å strikke den. Helt til jeg så dine... Må strikke! Fin blogg foresten! Jeg hiver meg på leselisten din ;-)

  SvarSlett
 37. Så fin, allsidig enkel men alikevel fin fin. Man er i fare for å overse nydelige strikkeplagg i mange hefter/ bøker, så det er veldig greit med disse bloggene hvor du faktisk får se resultatene fremvist i alskens farger og variasjoner. Kjekke farger du bruker, kombinert med fiffige detaljer!

  SvarSlett
 38. Fin! ♥

  Ha ei god veke...

  SvarSlett
 39. Lovely, likte spesielt godt oransj og raudt. Skal leggja den meg på minnet. I grunnen er det mange av plagga i Nøstebarnboka som ser litt kjedelege ut. Litt for fornuftige på ein måte....

  SvarSlett
 40. så fin! Har sett den med striper to steder i det siste nå, og det gjør seg veldig bra!
  Må helt klart strikkes :)

  SvarSlett
 41. Du har en veldig god evne til å se potensialet i dårlig stylede strikkemønstre. Denne jakken hadde jeg, i likhet med mange her, totalt oversett. Men med dine farger, knapper og kanting ble den jo kjempetøff. Mye mulig at jeg må lage denne en gang, er mer glad i pinne 4 enn 2,5...

  SvarSlett
 42. Helt nydelig, nå fikk jeg lyst til å strikke en sånn igjen.

  SvarSlett
 43. Så fin jakke. Icorden var prikken over i-en.

  SvarSlett
 44. For ei herlig babyjakke! Og den var like fin i begge fargene dine! Men er helt enig i at det er det kjiiiipe bildet av den i oppskriftsboka som dreper folks lyst til å strikke den. Dine er ca. 100 ganger mer inspirerende! Me løøøøøøøv!!!!! Og dattra di er bra skjønn da! =D

  SvarSlett
 45. Wooh, de är jättefina båda två! :)

  SvarSlett
 46. hei liker dine spreke fargevalg, jobber med en bok med barneklær trenger folk som kan hjelpe med oppstrikk, noe for deg? Mail meg på seveve@c2i.net hvis du er intressert. Sender deg tråd og betaler litt for jobben (hvis du ikke vil beholde plagget).

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.