3. mars 2011

Med pinner i bagasjen

035

Å reise kan være utfordrende, særlig vinterstid i Norge. Akkurat da takker man høyere makter for at det er nok garn og strikkepinner tilgjengelig i håndbagasjen, når man får to timer ekstra å vente på Bodø flyplass en tirsdag kveld, og ungene er stuptrøtte, men klarer å sjangle litt rundt i lekestativet litt til. Litt strikk gjør ventetiden ikke så ulidelig, og man klarer å behandle Widerøepersonalet humant. Ikke rart jeg alltid får beholde strikkepinnene i sikkerhetskontrollen.
(For øvrig ble jeg plukket ut til nøye gjennomsøk da vi skulle med flyet nedover. At en voksen med en fireåring som spurte om absolutt alt akkurat da, og en ettåring som har Houdini som sitt store forbilde, skulle ha noe som helst mulighet eller interesse til å kapre ett fly? Vel brukt tid, Securitas.)
Reisestrikketøy er vanskelig å velge, stort sett velger jeg noe på rundpinne i tynt garn ala bolen på en barnegenser, men denne gangen var det sokker som vant. Helt enkle sokker i Drops Karisma i sukkertøystangstriper, et nøste hvitt og ett rødt. Dette er ikke sokkene som holder til Dovre faller, men behagelig mykt er det.
Jeg er mer glad i å bruke strikkesokker enn å strikke dem, men siden sokkestrikkerne i familien er minkende, så er jeg jommen nødt til å ta pinnene i egne hender.

Altså: sokkestrikking stod på programmet. Helt streite greier, med lite tankebruk, og striper i to farger. Og Bodø flyplass slapp å bevitne sur passasjer som ville hjem.
Edit: ser teksten kunne være litt misvisende. Jeg og ungene reiste alene nedover, men på tilbaketuren var vi lykkelig gjenforent med Hr.Monstermønster. Lettere å strikke litt da. Og ferien er over, vi er tilbake i storm og dritvær.

17 kommentarer:

 1. Reisestrikketøy er viktig! Jeg prøver alltid å planlegge det slik at jeg har noe egnet - helst noe på rundpinner og tynt garn ja:-) Sokkene ble fine de! God helg, hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 2. Fine var de! Selv har jeg en Benjamins voksebody med meg når jeg skal ut på Widerøe-tur i ettermiddag. Men jeg håper selvfølgelig at turen går uten forsinkelser. Jeg vil jo helst ha noe å strikke på på møte hele helga. Ha en god helg!

  SvarSlett
 3. Jeg syns du er tøff som reiser så langt med to små:-)

  Flott sokk!

  God ferie;-)

  SvarSlett
 4. kos deg på ferie og flott å ha med seg til reisestrikk

  SvarSlett
 5. Du skriver så utrolig bra, ler så godt av de morsomme beskrivelsene dine. Jeg har sokke angst jeg, og liker i likhet med deg best å ha strikkede sokker på føttene og ikke på pinnene, jeg har imidlertid heller ingen som strikker sokker til meg så jeg må vel til pers i år også ;)

  SvarSlett
 6. Stilig bilde med matchende prikker og stripete sokk!

  Så vidt jeg husker var det nok utfordringer i seg selv å reise med to små, om ikke forsinkelser og div. skulle komme oppå det igjen. Beundringsverdig at du klarer å strikke i tillegg! :)

  SvarSlett
 7. Jeg ønsker meg t-skjorte med teksten I knit so I don't kill people. ;)

  SvarSlett
 8. Morsomt bilde! Jeg elsker jo stripete sokker, og har lenge hatt lyst på et par rød/hvite. Det får bli neste sokkeprosjekt.
  Tror Securaitas må ha vært i sadistisk humør den dagen...
  God helg!

  SvarSlett
 9. Enkelt strikketøy kan kurer det meste av grufs ,-)

  SvarSlett
 10. Godt at du hadde strikketøyet når ventetiden ble lang:)

  SvarSlett
 11. Veldig fine polkasokker!

  Hilsen Stina

  SvarSlett
 12. Flotte sokker som sikkert vil bli mye brukt! Artig å høre litt om ferien også! Ha ei god helg!

  SvarSlett
 13. For et herlig foto!! Vakre sokker og super sammensetning av objekt og bakgrunn. Skikkelig eye-candy, egentlig.

  Ha ei trivelig helg!

  SvarSlett
 14. Lekre sokker, og det er faktisk en ting som fungerer på reise selv om man ofte da har fem pinner. Lite og lett er nok stikkordet.

  SvarSlett
 15. Rålekkert bilde *nam*

  Jeg er avhengig av reisestrikk selv. Imponert over at du får strikket med to små med på tur.

  SvarSlett
 16. Knallekre sokker! Jeg vil å ha! *pønske*

  SvarSlett
 17. Reisestrikketøy er eit must. Då har ein noko å bruke tid på det vert forseinkingar, noko som slett ikkje er uvanleg i Nrge vinterstid :)
  God helg.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.