22. februar 2011

Nyinvesteringer

kortpinner
Egentlig har jeg tenkt å strikke fra lageret (som resten i blogglandia i januar og februar) men siden jeg på lørdag hadde med et strikketøy som ikke funket til å sitte på bussen med, og ufrivillig fikk noen timer ekstra i nabobyen = shoppet sokkegarn og nye pinner til bussturen hjem.
Alle andre har sikkert oppdaget de superkorte KnitPropinnene (10 cm!), til sammenligning er en 15 cms pinne ved siden. Jeg trodde 15 cmpinnene var korte, jeg. Ett sokkepar i str 21 senere kan jeg melde om at de er litt vel korte. Det blir litt krampete, men det er nok en tilvenningssak. Søte er de iallefall.
Og grunnen til busstur?
Humørsyke bil ble for humørsyk for oss, da den stoppet IGJEN i helgen, og jeg kom forsent til jobb. Uggent var det også i kald bil (selv med te og strikketøy) og dårlig vær tutende utenfor. Og en strek igjen på mobilen. Og siden den har vart omtrent så lenge vi estimerte da vi kjøpte for snart fem år siden, så hadde vi jo tenkt å skifte bil i år. Jeg pendler over et fjell, så det er nyttig med en blid bil.
Altså trålet vi/svigerfar Finn.no i helgen, og mandag kikket jeg på de aktuelle, prutet, vurderte og slo til på en VW Touran. Masse plass til garn.  Hadde med kontrakt og eierskifteskjema fra NAF på nettet, og betalte og fikset forsikring i løpet av en time. Alt med yngstebarnet på ryggen i meitai.... Selger var imponert over effektiviteten. Jeg og, jeg HAAAATER å bestemme sånne kjøp. Bil er noe nødvendig, men ikke noe jeg brenner for.
Så nå er pendlinga trygg igjen!

24 kommentarer:

 1. Gratulerer med ny bil! Og med nye strikkepinner selvfølgelig. Jeg bor for langt uti periferien til at jeg hadde fått med meg de ultrakorte pinnenes ankomst, men nå skal jeg prøve å få den lokale sjappa til å ta dem inn.
  Kanskje synd for strikkefremdriften din at du har skifta bil (mindre dødtid i bilen), men helt sikkert sunt for det generelle velværet. Og jeg er superimponert over effektiviteten i bestemmelsen og gjennomføringa. Du slutter aldri å imponere. :)

  SvarSlett
 2. Heisann! Til lykke med bilkjøpet! Mye artigere å handle garn og pinner enn bil, jeg gruer meg til jeg skal bytte ut min bil en gang til høsten, er mest interessert i at den frakter meg fra a til b, (b= garnbutikken).

  SvarSlett
 3. Gratulerer med både nye pinner og ny bil :)

  SvarSlett
 4. Tillykke med den nye bil - jeg er fuld af medfølelse -> vi har næsten også lige skiftet (renault grand scenic) = 3 børn kræver plads. Jeg var mest overrasket over hvor mange der kigger på biler for sjov! Dét kunne aldrig falde mig ind!
  Jeg har prøvet 12 cm pinde og det synes jeg er for korte - kan godt forstå hvis 10 cm føles for krampagtigt.

  SvarSlett
 5. Kjempefin blogg!
  Mye fin inspirasjon :)
  Ta en titt på min nystartede
  strikkeblogg:

  http://maskedilla.blogspot.com/

  Katrine

  SvarSlett
 6. Jeg gikk også med tanker om å bytte ut den gamle bilen min snart, noe som brått ble høyaktuelt da minstemann(jente) krasjet og bilen ble kondemnert. Har brukt de siste to ukene på å surfe finn og sjekke og undersøke. HATER å shoppe bil! Endelig er avgjørelsen tatt og "ny" bil hentes senere i dag. Så kan vi atter gå tilbake til en hverdag der alt er på stell og tiden kan brukes på noe fornuftig, som å strikke for eksemel :) Gratulere med ny bil!

  SvarSlett
 7. Jøss, stilig med korte pinner! Det ser jo litt knotete ut, de får vel nesten ikke plass inni hånden en gang? Men gøy å prøve noe nytt, da!

  ... og grattis med ny bil! SÅ herlig med effektive damer som fikser sånn selv, jeg kjenner plenty av dem som hadde sittet i sofakroken med strikketøyet sitt og ventet på at mannen skulle ha fikset det der... ;)

  SvarSlett
 8. Det høres lurt ut med en trygg bil når du pendler over fjellet. Godt at det er god plass til garnkjøp i den nye bilden også:))

  SvarSlett
 9. Grattis med ny bil! Bilkjøp er virkelig ikke øverst på min liste over artige ting å gjøre - her utsettes det til det lengste. Mannen kjører rundt i en gammel, krokanfarget arbeidsbil som virkelig trenger å byttes ut... men det var å gjøre det da...
  Jeg syntes de korte pinnene er supre å bruke, syntes pinnene henger seg mindre opp i arbeidet og det er lettere å håndtere. Det er vel en vanesak.

  Go`stikking!

  SvarSlett
 10. Grattis med din tysker - du fikk vel gode vinterdekk med pigger på kjøpet også - fjell overganger e lumske greier!

  Strømpepinner på 10 cm må nu bli i det korteste laget - forruten til babysokker - 15 cm e vel den gyldne middelvei - mens æ synes til å ha mine strømpepinner i 20 cm... tidvis holder jeg på med pinnefekting :) Jaja...

  SvarSlett
 11. Så søtt sukkertøy du har fått deg.

  Grattis med ny bil. Det var noe sånt hos oss også. Transaksjonen var overstått i løpet av en halvtime på togstasjonen. Haha.

  SvarSlett
 12. Gratulere med bil. Jeg ser på bil som deg kun en nødvendig,den skal starte og stoppe og virke. Ellers er det et fett for meg. Og jeg er nok like effektiv som deg. F.eks da jeg kom innom bilbutikk med 25000 og sa jeg skal ha en bil som virker for dette!! Og det fikk jeg:) Lykke til med bilen og selvfølgelig de nye strikkepinnene!!

  SvarSlett
 13. Bil - skal virke - og ferdig med det :-)

  SvarSlett
 14. Hei :-)

  Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
  ALLE som har link til Barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
  Ny sjangse - Hver måned :-)
  Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
  eller på Facebook

  Vil du være med ? :-)

  SvarSlett
 15. Eg har fått tips om bambusstrømpepinnar til 25 kr settet på TuffsStrikk (http://www.mamut.net/TuffsStrikk/). Finst i fleire lengder.

  SvarSlett
 16. Gratulerer med ny bil!
  Jeg har sånne korte pinner, 10 cm, fra før-knitpicks-tiden. Kjøpte dem som fingerpinner - dvs til å strikke fingre på vanter med, og til det fungerer de jo perfekt (og særlig i "gamle dager" da de vanlige strømpepinnene var 20 cm og ikke 15). Men blir de ikke strengt tatt litt for korte til sokker??
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 17. Takker for tips Ingeborg! JEg har pinner til en hel barneskole tror jeg, diverse kjøp når jeg ikke husker hva jeg hadde hjemme, samt arv fra mamma og bestemor= fire millioner i pinne 3.

  SvarSlett
 18. Gratulerer med ny bil!

  Jeg har også noen sånne korte strikkepinner, blir ikke helt fortrolig med dem. Men de er jo søte da!

  SvarSlett
 19. De så skumle ut de der....Jeg strikker med metall nr 2 for tiden og er hele tiden litt smånervøs for å glemme en av dem igjen i sofaen, men fatale følger...Strikking kan være hasardiøst...God helg!

  SvarSlett
 20. Grattis m ny bil! Lunefulle gamle bilar er ikkje noko kjekt.
  Eg er nøgd med 15 cm-pinnane mine, trur ikkje behovet for 10 cm-pinnar kjem til å melde seg med det fyrste, men ein veit jo aldri... :D
  God helg.

  SvarSlett
 21. Gratulerer med ny bil!
  Over fjellet MÅ man ha en bli som går!

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 22. Sikke en fin blog!! I am here to stay!! Melder mig som fast læser og kommer snart igen!

  Camijo :-)

  SvarSlett
 23. Grattis med spennende garn, strikkepinner og ny bil, i den rekkefølgen...

  Og du: VW Touran har et hav av små skuffer og rom, og i tilfelle nye forsinkelser kan det anbefales å ha et lite nødgarn- og pinnelager i et av de! Gled deg til å finne alle rommene! Skuffene "mellom beina" (eh, dette er ikke en krudd fysiologisk beskrivelse, altså!) er geniale til bil-nødvendigheter som tørkerull, kjeks, ballonger, strikketøy osv. Vi hadde hatt vår Touran i ca 2 år da eldstemann ropte lykkelig fra bagasjerommet at han hadde funnet et nytt rom! Det viste seg å være en luke på størrelse med en 5'er med et 12 V uttak bak... Enjoy!

  Og takk for hyggelig kommentar på flettemannen min. (o:

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.