8. mars 2011

Rødstrømper

sokker i str 21
Som første plagg etter ultralyd sist, ble det strikket røde stømper til datteren. Flere røde strømper kommer det til å bli til datteren, siden jeg synes det er fint å være rødstrømpe, og gjerne definerer meg som feminist. Men denne gangen ble det tre par i rødt-rosa-lilla-svart i str 21. Feminister kan bruke flere farger enn rødt.
Og jommen er det praktisk med seks like sokker, når man leter etter like sokker om morran. Og så er det praktisk å kunne vite at alle de rosa-røde-oransje-svarte-sokkene er like store, så når en av de ikke passer lenger, så kan alle ryddes bort med en gang. Effektivt. Strikket i Online Supersock, i fine, brede striper.
Idag er den hundrede kvinnedagen på verdensbasis, og jeg skulle gjerne sagt noen bevingede ord, men linker heller til et bra innlegg av YarnHarlot.
(Edit; teksten kunne være litt forvirrende ser jeg. Ingen kryptiske meldinger om formering, vi er ferdig i nyfødtspalten)

24 kommentarer:

 1. Gratulerer med dagen, rødstrømpe:-)
  Hilsen en annen rødstrømpe.

  SvarSlett
 2. Tøffe små sokker! :) Kjempelurt å strikke like sokker av stripegarn så blir det litt mere spennende å strikke også :) Feminist eller rødstrømpe - viktig er det fremdeles.

  SvarSlett
 3. og for ordens skyld....var det etter ultralyd denne gangen også? Liker sokkene og tankegangen....hadde jeg bare kunnet få til å strikke de der helene.....dere som gjør det får det til å høres så enkelt ut. Mål for 2011 er å lære det....skal se at hele slekta får sokker til jul ;)

  SvarSlett
 4. Flotte sokker, og idéen med tre like par er så god! Men hva når ungene blir store og føttene vokser som uvær? Jeg gidder IKKE strikke tre like par til 15-åringen med str. 45 i sko ;)Nei, nyt denne typen tenking mens du kan.......

  SvarSlett
 5. Fine sokker og god idé med like sokker i lik str! Ultralyd?

  SvarSlett
 6. Gratulerer med kvinnedagen til deg også :O)
  Hilsen en feminist med amnge fargepreferanser.

  SvarSlett
 7. Så mye fint du har strikket, likte veldig godt vesten til lillegutt og tror jeg skal strikke en til min prins... ha en fortsatt fin uke hos deg!

  SvarSlett
 8. Gratulerer fra en rødstrømpe til en annen! ... og jammen ble det rødstrømper hos meg også, gitt! ;)

  SvarSlett
 9. God ide med de ens størrelser!!! Og ja, rødstrømper er bare skønne ;)

  SvarSlett
 10. Yes, like sokker er så kjekt! Ikke alltid sokker blir slitt likt heller, så da er det greit å kunne reparere/kaste bare én sokk:)

  SvarSlett
 11. Praktisk og flott! :D Heldig lita jente..

  Ha ein fin dag!

  SvarSlett
 12. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 13. Så lurt å strikke fleire par som kan blandast når situasjonen krev det!
  Var kjempefin den lilla jakka i forrige innlegg. Eg har no lest Nøstebarnboka inn og ut, men kan ikkje kjenne igjen denne i forhold til bileta i boka. Var så kjempefin denne! Må nok finne fram boka att..

  SvarSlett
 14. Takk for oppklaring om familiesituasjonen, jeg leste det også som at noe nytt var på gang. Gratulerer med gårsdagen, røde, varme strømper strikket med kjærlighet til små jenter må da være perfekt!

  SvarSlett
 15. Flotte sokker. Kjekt at de er like!

  SvarSlett
 16. Hehe, jeg leste også at det var flere på gang ;) Men nå skjønner jeg at det var feil, og at jeg slett ikke var alene! Fine sokker, imponerende at du gidder SÅ mange "nr-2-sokker"!

  SvarSlett
 17. Så praktisk, smart! Jeg har laget et innlegg med link til deg, håper det er ok? Hilsen Hermegåsa.
  Jakka fra nøstebarn var forresten kjempe fin, og jeg som trodde jeg nesten kunne boka utenat skjønte ikke hvilket mønster du mente med en gang, så ja, du har helt rett.

  SvarSlett
 18. Godt innspill, Elisabeth! Hihi!

  SvarSlett
 19. Gratulerer med overstått, jeg hang meg mest opp i at du orket å strikke tre identiske par på rappen. Vel er sokkene små, men likevel.

  Samtidig burde det vel ikke sjokkere meg at du er hakket mer tålmodig enn meg, i lys av en del andre prosjekter du har fullført. Hehe.

  SvarSlett
 20. sååå lurt med flere sokker i samme flerfargete garn!!! must do! rødsokkpower!!!!

  SvarSlett
 21. hihi jeg tenkte nok at....men takk for forklaringen,like sokker er kjekkt,jeg strikket det for en stund siden nå er det kun 3 sokker igjen,herlig med bhg start:)

  SvarSlett
 22. Fine sokker! Og det er lurt å lage flere like ja. Vaskemaskiner pleier jo ofte å spise den ene av et par...

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.