17. mars 2011

Tar du aldri mål eller?

ullbukse str altfor stor
Fireåringen har tre ullbukser i sirkulasjon, og en av dem er til en hver tid våt eller møkkete, så nye ullbukser er på sin plass. På samme tid har han satt inn ekstragiret på lengden, så beina hans er mye lenger enn de var sist jeg strikket ullbukser til ham. Altså fant vi ut at det var på tide med en ny ullbukse. Jeg fant et mønster i str 6 år i ribb, og tenkte at det var jo elastisk og greit, og kom til å vare en stund.  En god stund.
Etter å ha strikket opp tre nøster Karisma og ENNÅ ikke kommet til delinga for bein, så sank motivasjonen, for da visste jeg innerst inne at denne buksa ikke kom til å passe denne våren. Eller høsten. Eller i barnehageperioden.
Str seks år? Njaaaaa. 8 år muligens?
022
Men buksa er fin den! Selv om den for tiden er litt trang over skuldrene... Så jeg strikket den ferdig for å unngå at den skulle havne som evig uferdig. Litt tvangsstrikk var alt som skulle til for å kunne få den ferdig og prøve den på sønnen. Og stålsette meg for kommentarene fra sidelinja; Tar du aldri mål, eller? Mohahaha! Den der må du blogge!
En gang i fremtiden kommer jeg til å takke meg selv for at jeg strikket den ferdig, for å strikke ullbukser til lange slamper, DET er kjedelig det!
Faktaboks:
Ullbukse i str 6 år (joda! strikkefastheten stemmer!) fra Sandnes Tilbehør Tema 12. (Fint hefte, forresten!) Brukte 100 gram med mørkegrått og 230 gram mellomgrått Karisma fra Drops.

29 kommentarer:

 1. Hihi, morsomt innlegg! Buksa var fin den :)

  SvarSlett
 2. Jeg har nettopp strikket ei bukse i str 8 år og ribb, til ei nabojente....fikk heldigvis litt betalt for den....men ensfarget...utrolig kjedelig....spesielt bein nr 2, det føltes ulidelig langt.....mye lengre enn det første liksom. Merkelig greie det der. Så jeg kjenner meg altså igjen i innlegget ditt og tror du kommer til å være glad at du strikket den ferdig.....en dag! ;)

  SvarSlett
 3. Flott blei den, og før du veit ordet av det så har guttungen vokst i den. Då blir det nok ein anna lyd i frå sidelinja, tenker eg.. hehe..

  Flott gutt i flott bukse! :D

  SvarSlett
 4. "Selv om den for tiden er litt trang over skuldrene... " *kniiis* Strikk armer også så har du heldress? ;)

  Godt å se at det er flere som blingser litt og ender opp med ting som ikke blir helt som en hadde tenkt :)

  Ser ut som skikkelig god bukse da! :)

  SvarSlett
 5. *ler* dette måtte jeg lese høyt for mannen. Flott ullbukse da, selv om den er litt trang over skuldrene! :)

  SvarSlett
 6. Du er sikkert glad for at buksa ble stor om et par års tid ;) Det tar lang tid å strikke til store slamper ja, men de liker å gå i ullbukser lenge :) Fine farger forresten

  SvarSlett
 7. Bedre den er for stor enn for liten :-) Bare vent, før du aner det er den i bruk!

  Jeg gidder ikke strikke sånne svære greier, så jeg er imponert! (Jeg kjøpte ei hos Nøstebarn i stedet, og den har virkelig vært flittig brukt de 3 siste vintrene. Han fikk den som 5 åring, er nå 7,5 og kan kanskje bruke den til høsten også, så sånne ribbukser er virkelig gode å ha!)

  SvarSlett
 8. Hehe, heller for stor enn for liten :) Nå kan den jo vare leeeeenge! Og imponerende at du strikker en så stor bukse. Merker at min tålmodighet helt klart ville vært slutt etter første ben...

  SvarSlett
 9. Heltemodig innsats med tvangsstrikking! Den kommer nok godt med etterhvert, selv om jeg kan huske at protester mot ullbukser kom på et tidspunkt her i huset - og ulltrøyer! :(

  Ha en fin helg! :)

  SvarSlett
 10. Hihi! Er jo bare å brette opp på bena. Tviler på at han har rompe til å fylle den om to år, så oppskriften er vel god og lang oppover magen (eh, brystkassa?)
  Men fin var buksa, og flink har du vært! Det er kjedelig med lang ribb...

  SvarSlett
 11. Jeg synes buksen var kjempe fin. Virkelig imponert over at du ikke mistet motivasjonen. Den kan da brettes opp også slik at den kan brukes litt før. Tenk hvor deilig det blir når buksen passer og du slipper unna med å strikke en ny bukse fordi at du har denne liggende :D

  SvarSlett
 12. :-D Du er flink til å skrive innlegg med humor.
  Hadde dette skjedd med meg ville buksa enda som ein UFO nederst i strikkekorga, og sannsynlegvis aldri dukka opp att.

  SvarSlett
 13. Den er da ikke for stor!
  Brett opp bena, og brett ned livet, så er den perfekt, og du har en bukse som passer i flere år! Fargen og stripene passer uansett alder:-)
  Flott bukse! Og som alle andre er jeg iponert over standhaftigheten din.

  SvarSlett
 14. Bedre den er for stor enn for liten :-) Bare vent, før du aner det er den i bruk!

  Jeg gidder ikke strikke sånne svære greier, så jeg er imponert! (Jeg kjøpte ei hos Nøstebarn i stedet, og den har virkelig vært flittig brukt de 3 siste vintrene. Han fikk den som 5 åring, er nå 7,5 og kan kanskje bruke den til høsten også, så sånne ribbukser er virkelig gode å ha!)

  SvarSlett
 15. Ups! Beklager! Der kom jammen samme kommentaren en gang til... Det var ikke helt meningen!

  Ha en finfin fredag!

  SvarSlett
 16. Mohahaha! Buksa er super den... Det e heilt utrolig hvor mye podene vokser nå for tiden, du skal se den passer til høsten.....

  SvarSlett
 17. Haha, kanskje det blir moderne med svært høye liv på guttebukser igjen, ala 20-tallet? Men praktisk blir det neppe på en stund med 20cm (for)lange gamasjer... Kjekt å ha på vente i alle fall!

  Da bildet ditt dukka opp som miniatyr i bloggrollen min, gav fargene og det høye livet en viss assosiasjon av star treks uniformer i Voyager-stil, og siden jeg har sett her tidligere at du er en gal heldress-strikker, lurte jeg virkelig på om du hadde strikka ull-trekki-drakt til sønnen! DET hadde vært noe det...

  Live long and prosper!

  SvarSlett
 18. Fnis.

  Om det er noen trøst,er det nok enda minst et år til bilbuksa til sønnen her i huset begynner å passe. Den strikka jeg i fjor.

  SvarSlett
 19. Hehe, for trang over skuldrene. Buksa ser jo fin ut, selv om den er litt lang på midten.

  SvarSlett
 20. Buksen er fin den!! :-)
  Kan han ikke bruke den nå, kommer det garantert en dag den passer, ikke sikkert det blir så lenge til heller, unger vokser sinsvakt fort!! ;-)

  SvarSlett
 21. Hihi, ja bittelitt lang den;-) men tøff dame som du er gjorde du den ferdig *applaus*

  SvarSlett
 22. Flott ullbukse som passer før du aner.
  Veldig flott og hyggelig blogg du har, en fryd å besøke deg.
  Ønsker deg en fin helg.

  SvarSlett
 23. fiiin, og flott å ha klar når den passer :D
  ha en fin kveld
  /myr

  SvarSlett
 24. Det vart jo ei fin bukse i alle fall :-)

  (*Kremt* Det finst ei liknande bukse her i huset. Strikka i str. 3 mnd, men passar perfekt til toåringen...)

  SvarSlett
 25. Flott bukse da, og det er jo ikke farlig med det som er for stort - han vokser snart inn i den :)

  Ha en fin lørdag!

  SvarSlett
 26. Hehe, det er jo ikke pent å le, men jeg ler litt likevel ;) Fin ble den, og om en stund så er du overlykkelig over at du fullførte! :)

  SvarSlett
 27. Kjempeflott ullbukse, og nå passer den lenge i alle fall:)

  SvarSlett
 28. Hihi, sånn kan det gå!

  Men en bukse som går langt opp i livet er vel ikke så dumt, og lange bein kan brettes opp.

  SvarSlett
 29. Kjempeflott!! Du kjem til å vere kjempeglad for at du fullførte den når guttungen vert stor nok til å passe inn i den.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.