21. mars 2011

Ennå bruk for votter

stripevotter
Votter til ettåringer er noe herk. Tomlene er ofte for trange eller vottene er for store og detter av. Vi hadde noen fine babyselbuvotter som hadde fin passform, men det tok henne tre sekunder å ta tak med tenna på toppen, nappe av høyre vott, sette tenna i neste vott og pælme godvottene i bekken, og da forsvant den ene under isen. Takkskarruha!
Det er såvidt skiftet fra blått til rødt på gradestokken her nord, men av fjorårets erfaring, gjetter jeg på at det er bruk for votter en stund til. I fjor brukte vi votter til slutten av mai, og det var ikke bare fordi jeg glemte å ta dem av. Mars er lunefull, det kan ikke utsettes til høsten å strikke votter.
Altså fant jeg fram de finske ullrestene etter geitramsvottene mine, og strikket barnevotter etter eget hode til frøkna. 36 masker med to rosa, to grå, forskjøvet med en maske hver omgang, så det var lite tankearbeid på mønsteret, men noe annet enn ensfarget. Tomlene ble ensfargede fordi da var det slutt på grått, men jeg tror jeg skal late som det var meningen, for det var kjekt med litt romslige tomler når ettåringen insisterer på å kle på vottene selv, og sliter med å få tommelen på rett plass.
stripevotter på gulvet
Men å ta på votter innendørs fotosession, niks! De ble nappet av (nyttig triks det der med tenna) og slengt på gulvet. Bildet får være av vottene og den nye strømpebuksa.
Jo, forresten, vi har kjøpt hus! Mer plass til garn og pinner. Vi fortsetter altså her på Helgelandskysten.

24 kommentarer:

 1. Så stilige votter! Likte mønsteret veldig godt!
  Og grattis med nytt hus! :D

  SvarSlett
 2. Heisann. Gode hjemmestrikka ullvanter er det beste til små fingre. Disse var veldig søte! :)
  LenaE

  SvarSlett
 3. Kjenner igjen situasjonen ja. Syns de ble kule jeg de her hjemmestrikka vottene. Gratulerer med nytt hus, det skal bli kjekt med større plass.
  Ha ei forts fin uke ;)

  SvarSlett
 4. Gratulerer med hus!! Helgelandskysten er nydelig i sommervær, men som du sier lunefull ganske ofte ;) vakkert likevel! vottene var fine, kanskje en idé å legge inn knyting i vrangborden slik at du kan snøre vottene fast på snuppa?

  SvarSlett
 5. Fin strømpebukse også :-)

  Votter er nødvendige, men enda bedre er et helt hus. Gratulerer med kjøpet!

  SvarSlett
 6. Stilige votter! Morsomt med slike skråstriper. Og grattis med hus!

  SvarSlett
 7. HVA! Kommer du ikke sørover igjen?
  Gratulerer med nytt hus ihvertfall :-)

  Gi jenta et år til så kan det hende hun blir som juniorhobby, han nekter å gå uten votter selv om det enkelte ganger er mer enn varmt nok til å ikke ha på - f.eks i bilen.

  SvarSlett
 8. Tøffe votter til ei tøff jente ;) Ser henne for meg med tenna klar til å flekke av seg vottene......hehe.

  Gratulerer med huskjøp :)

  SvarSlett
 9. Kjempefine votter! Gratulerer med huskjøp! Det er stas det :)

  SvarSlett
 10. Kjempefine votter! :) Likte stripemønsteret godt, og ingenting er så godt som hjemmestrikka votter!
  Her i Bodø klarer ikke tempen å bestemme seg for om han liker blått eller rødt best, men vi skal nok overbevise han om at rødt er det beste!
  Gratulerer med huskjøp! Helgelandskysten er fantastisk, og jeg tilbringer så mye tid jeg bare kan der i ferier og andre fridager:)

  SvarSlett
 11. Kjempefine striper (og herlig strømpik!)

  Gratulerer med nytt hus og større plass til garnlageret :D

  SvarSlett
 12. Hehe, er jammen ikke dumme disse gullungene våre... Vottene ble kjempefine, og gratulerer med nytt hus! Det blir spennende vøttø.

  Ha en finfin dag!

  SvarSlett
 13. Garttis med hus og blivende tilværerelse på Helgeland! Godt å ta et valg og oppgi midlertidig tilværelsen?

  Fine votter, kjekt at tommelen er ekstra synlig, det er jo der påkledningsutfordringene er størst. Jeg leste akkurat Elizabeth Zimmermans tips om at man alltid burde strikke tre votter i et "par" til barn, og plassere tommelen i siden så det ikke er forskjell på høyre og venstre vott... Så er man redda om bekken sluker en vott. Til neste tur forbi bekken, i alle fall...

  SvarSlett
 14. Det er jo NÅ det er virkelig behov for gode ullvotter. Våt snø..
  Hva med å strikke hemper på vottekanten, og sy fast knapper på dressen? Da kommer de ikke (så lett) av :-)

  SvarSlett
 15. Det er som å høre om lillemor her i huset. Votter de er til for å ta av og på - helt selv. Selbuvotter er fine, men de trådene! Fin variant du hadde strikket der! Her nordpå er det nok bare å innse at ullsesongen er lang - vi tar av stilongsen når shortsen skal på! Mamma strikka ullbukse i fjor til sommerbruk for Finnmarksbarn - og det ble det jammen bruk for også!

  SvarSlett
 16. Wow! Gratulerer med nytt hus! Er det med eller uten monstre under trappen? Aldeles herlige strømpebukser på veslejenta og! Og fine votter. Selv om de er slengt på gulvet. Fant en vott det var noe kjent med selv utenfor barnehagen en søndagstur. Jammen var ikke den bønnhørlig merket med eldstejenta navn og, så kan man bare lure på hvor lenge den må ha ligget der under slaps og søle og vintervær... så ja, moralen er: merkelapper er en god ting, selv om det ikke alltid er tilstrekkelig. Og gaffateip! Da sitter vottene på, selv om du nok får et forklaringsproblem overfor barnehagepersonalet...

  SvarSlett
 17. Jeg glemte av... i dag presenteres forresten karnevalskostymene på bloggen, om du har lyst å se.

  Hilsen Marthe

  SvarSlett
 18. Så flott blogg du har. Første besøk for meg her inne og er det greit for deg kommer jeg snart tilbake...
  Herlig strikk, morsomme tekster og flotte bilder av skjønne unger. Jepp, da trives jeg:)
  Hilsen fra Elisabeth
  -og grattis med nytt hus!

  SvarSlett
 19. Å, så fine vottar! Kjekt med store tomlar, er jaggu knøtete å få vottane på desse små. Likte godt strømpebuksa og eg ;)
  Gratulera med nytt hus!

  SvarSlett
 20. Gratla med hus!! Hus er spennende!
  Votter blir spist, mistet, bortevekk og mystiske personer henter votter i skuffen. Rare greier, nesten verre enn sokker.
  Får håpe disse fine vottene varer helt til neste vinter.
  Snuppete strømpers også:-)

  SvarSlett
 21. Samme erfaring med votter her i huset, det er noe herk!!
  Flotte votter du har laget.
  Gratulerer med nytt hus, det er spennende!!
  Håper du titter innom, for nå har jeg også fått meg en hobby-blogg.
  Klem fra eks-arbeidskollega :-)

  SvarSlett
 22. Gratulera med huskjøp. Fine vottar.

  SvarSlett
 23. Først av alt: Gratulerer med huskjøp! Selvfølgelig blir det Helgelandskysten på dere framover, det er jo verdens vakreste område (ikke inhabil jeg vel) :)

  Vottene ble forresten kjempefine, enkelt og dekorativt mønster. Men kan du ikke lage sånn snor mellom dem som på babyvotter? Da blir de i alle fall ikke borte. Jeg hadde snor på ungenes votter til de ble ganske store, så fikk de heller henge og slenge om de ble revet av...

  SvarSlett
 24. Stort tillykke med huskøbet!!!

  Det er nogle fine vanter, og det er da bare smart at der er plads til at manøvrere tommelen på plads, når man "kan selv"!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.