24. november 2016

Nytt vennskap
Jeg og patentstrikk har ikke vært venner.

Vi har sittet på hver sin side av gjerdet, og jeg ville gjerne strekke ut en hånd og teste moroa, men der har det vært full blokade fra beskrivelsene jeg har lest, og null forståelse.Patentstrikk er lei av å bli kalt vanskelig, og jeg har vært lei av å ikke få det til. Jeg har da et rykte som Strikker å pleie.

Youtube er løsningen på så mangt, men det slår ikke å bli invitert til Emmy og få middag og en forklaring på at tofarget patentstrikk vil være vennen min allikevel. Og at det er flere måter å strikke tofarget patentstrikk på, den tungvinte måten med å stikke pinnen inni omgangen under, eller den supre måten med kastene som legges som et vennlig sjal over skuldrene på den løse masken du tar av, og at det var system i galskapen. Ahhh! Da løsnet det.

Og da åpner en ny verden med patentstrikk eller brioche som det kalles på engelsk. Jeg skal kaste meg ut på sjalene til Stephen West og sprette avgårde på elastiske, spretne briochemasker. Og så fryde meg over at det blir kult på baksiden og.

Mmm. Sprett, sprett, sprett.

Så nå er jeg i full gang med lue i tofarget patent fra Finstrikket, boka til Helga Isager.  Den vakre blå er Malabrigo lace (lagt dobbelt, for den er så tynn) og Isager Alpaca spiller andrestemmen i grått.
Malabrigo lace var en gave fra strikkevenn Ellen (takk!) , og nå får den vakre blå slippe ut i lyset. Den kommer til å lyse blått og vakkert i mørketida. Det trengs i november.

Takk til kollega Grete med makrolinse for bildene. Fine!
9 kommentarer:

 1. Ja men ja men ja men JA!!!! Har vært i nøyaktig samme båt, og gav akkurat den lua på båten for et par måneder siden. Men to måter, det gir jo mening! Har fått til patent i en farge, men beskrivelsen i Finstrikket var som fra en annrn planet!
  Kanskje jeg må en liten tur over dette gjerdet en gang til da!
  Takk for oppmuntring!!

  //Carin

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint å høre at det er flere av oss! Når jeg fikk forklaringen at det er flere veier til Rom, så løsnet det.

   Slett
 2. Digger tofarget patent! Kan ha den fornuftige, men litt kløete, ulla ytterst og den myyyke luksusen innerst ; Nå når dere er venner så må jeg bare anbefale Askews Me Dickey og matchende lue fra Stephen, de er bare gull i vinterkulda ��

  - Doffeliten

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips! Genialt å kunne bruke mykt på innsida, har ikke tenkt så langt ennå. Men det øker jo mulighetene mye.

   Slett
 3. Jeg slapp ned en maske på en patentstrikket genser en gang på 80-tallet. Siden har det vært isfront.

  Må kanskje snuse litt på youtube da. For jeg lærte det på det tungvindte måten. Husker/vet du hva det kalles? "Brioche with yarn overs" eller noe slikt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmmm, litt usikker? Muligens noe å finne hos Stephen West, han bruker teknikken med å flytte annenhver maske løs over sammen med et kast, og så strikke forrige omgangs kast sammen med neste maske Det er utrolig klønete forklart av meg. Eh...

   Slett
 4. Stilig med tofarget patent! Så bra dere er blitt venner. Jeg holder på med en lue i halvpatent (den metoden med å strikke ned i masken under), og skal snart ta fatt på en hals i "ordentlig" patent (den metoden med kast). Jeg liker begge jeg, men førstnevnte er mye lettere å rette opp i hvis man mister en maske.

  SvarSlett
 5. Jeg snuste på teknikken i fjor vinter gjennom at jeg kjøpte denne boka: http://www.ravelry.com/patterns/sources/knitting-fresh-brioche-creating-two-color-twists--turns

  Vips hadde jeg strikket et to meter langt skjerf! De tydelige bilde-for-bilde-forklaringene gjorde mening. Det er knotete til å begynne med, men plutselig går kastene omtrent av seg selv!

  SvarSlett
 6. Ser veldig flott ut så langt da.
  De fargene ser skikkelig lekre ut, vinterfarger!

  Kos deg med fortsettelsen!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.