27. november 2016

Bestefar i ung alder
En dag blir han her bestefar. I mellomtiden har han nå jakka klar, en klassisk sjalskragejakke med V-hals og lomme, og strengt tatt burde jeg sy på albuelapper, som en riktig bestefarjakke skal ha.

En svimlende tanke, når han er bestefar, så er jeg oldemor. Hatten han bruker er fra hans oldefar, min bestefar var en mann med hatt, og jeg tror han hadde synes det var fint at det eldste oldebarnet bruker hattene hans, og har de samme brune øynene som han selv.


Det er ikke en udelt glede når jeg er ferdig med et strikkeplagg, for det innebærer at plagget skal fotograferes utendørs, og det å kaste vinterjakka og ta bilder i kulda, det fordrer en lynrask fotograf og et samarbeidende barn. Flaks vi kunne krysse av på to av to der.

Han valgte ikke mønsteret til jakka selv, men jeg pleier å være lydhør om de kommer med ønsker om strikkeplagg. Stort sett er kriteriet at det skal være et ikkekløende, tynt ullplagg, og jakka som er strikket i sportsgarntykkelse (100 meter/50 gram) er i grenseland på hva han foretrekker, men som kan være fint å ha i skapet til kaldere dager. Vinteren kommer. Noe fordeler er det å være strikkende tyrann, en får ennå velge hva jeg skal strikke. Så står han fritt i å velge hva han vil bruke.


En kjekk ung mann i kanelbrun jakke, med ørlite dekor av en sikksakkbord i vrange masker.
Mønsteret er fra Sandneshefte 1409 Smart til barn,  og jeg har valgt å strikke jakka i Filcolanas Peruvian Highland wool  jeg kjøper hos 123knit, for den har altså den nydeligste brunfargen.
Kanelfarget, ørlite melert. Mmmm!

Denne jakka begynte jeg på da jeg dro på Oslo Strikkefestival for å ha noe enkelt og sosial strikk, det går liksom ikke feil å strikke ensfarget og bare frem og tilbake. Johanne fra Podcasten Nördic knitting spurte om å få filme da jeg strikket, og la idag ut en video på instagram der jeg har akkurat startet på strikketøyet. Den forklarer forsåvidt hvordan jeg rekker å strikke så mye, jeg er utålmodig og strikker kjapt. Takk for filming, Johanne!

God adventstid, folkens. Jeg pleier på denne tiden få en ubendig lyst til å strikke alle julegaver, og på samme tid få tidsregnestykket på hvor mye tid det vil ta, ikke til å gå opp. Muligens om jeg flytter til Venus, der et døgn tilsvarer 117 jorddøgn, men det innebærer endel logistikkutfordringer.
16 kommentarer:

 1. Skulle gjerne blitt med til Venus ein tur... evt funne tidspause-knappen. Har også plutseleg oppdaga at det ikkje er september lenger og at eg ikkje rekk å få ferdig så mykje. Pluss at mange gaver må vere ferdig til neste helg, då eg kan spare mykje med å få sendt dei med familiemedlemmer (ikkje posten...) sukk... Lærer visst aldri at julegaver, bør startast på før hausten...

  SvarSlett
 2. Fin gutt og fin jakke! Digger bestefarstilen :) og fargene. Er på vei inn i Spiderman-æraen her, men får likevel kledd på ungen stort sett hva som helst av ull, bare det ikke klør, heldigvis. Han liker ikke å fryse, så han tar mer enn gjerne på seg ull, bare Spidermantskjorta kan være utenpå genseren ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. jeg unngår høye halser på ulltøy, det har jeg tilslutt lært at er pent, men ikke brukbart

   Slett
 3. Flott bestefarjakke, og herlig brunfarge. Ekstra kjekt med ekte bestefarhatt. :)

  Nå må jeg se den videosnutten din også. :)

  SvarSlett
 4. Kule bilder av en kul gutt!!! Stilig jakke til ham!!! Ikke rart det går unna når du turbostrikker som du gjør :-)

  SvarSlett
 5. Fin jakke på en fin tøffing:)

  SvarSlett
 6. Veldig stilig kar, altså 😊

  SvarSlett
 7. Thanks for ones marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it,
  you are a great author.I will remember to bookmark your blog and will come back in the future.
  I want to encourage you continue your great posts, have a nice evening!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.