17. juli 2016

S for småstrikk og sommer

IMG_6163


Etter å ha strikket en liten kortbukse i barselgave, satt jeg igjen med mye av det samme garnet, siden jeg tok litt hardt i når jeg skulle beregne hvor mye garn som gikk med til en kortbukse til baby. Det går med så lite at du lurer litt på om de snart ringer fra Skjult kamera, og ler høyt i telefonen når du forteller hvor mye garn som gikk med, og hvor mye garn du bestilte til buksa.

-52 gram til en selebukse med korte bein og lommer. 52 gram! - De ler seg skakk i andre enden, for det er jo absurd at det finnes plagg som ikke veier noe. Vi har da frimerker som veier mer enn det! Hohoho!

-Og hvor mye bestilte du? 150 gram? Da har du akkurat ikke nok garn til tre sånne!

Jeg fant ut å strikke nesten ferdig to kortbukser til var litt sær tilleggsgave, så jeg lette etter plagg som veide enda mindre for å strikke noe matchende. (og for dere som nå tenker at tangatruser veier skikkelig lite, så strikker jeg altså ikke det i barselgave. Vel er jeg sær strikkedame, men la oss ikke tøye strikken).

IMG_6162

Luer. Luer veier mindre enn en bukse. Selv en kortbukse. Muligens er sesongen for når du bruker lue og kortbukse samtidig kort (en ettermiddag i juni, kanskje), men babyer er kjent for å bruke luer på andre tider enn vi andre. (Jeg pleide bli forfulgt på tbanen da jeg var i foreldrepermisjon, av fremmede mennesker som lurte på hvorfor babyen ikke hadde lue på seg. At vi satt innendørs på tbanen var ikke gyldig fraværsgrunn til lua) 

Altså har nå Laurits ny bukse og lue. 

Selv om buksa er i glattstrikk, og lua er i rillestrikk, så matcher de, siden garnet er likt. Veldig lurt, for da kan du egentlig bruke de mønsterne du har får hånden, og ikke lete gal etter mønster som har både lue og bukse, for det ser planlagt ut når det er samme farge. Lur strikkedame. 


Pocket playsuit er buksa (blogget før)

Bearly bonnet er lua. 25 gram. Ennå garn igjen. Ikke så bearly uten ørene på lua, men nå dearly.


2 kommentarer:

  1. Fin liten barselgave. Og det er neimen ikke lett å beregne garnmengden alltid. Bjørnelue uten ører ble bra det også. :)

    SvarSlett
  2. Fint sett! Kortbukse kan jo brukes med trøye/body og strømpebukse også, da blir vel lue et enda mer passende tilbehør :)

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.