12. november 2015

Tilbakeblikkstorsdag #2

Untitled

Ingenting er så stas som å gå gjennom gamle bilder og le seg skakk av tidligere tiders mote. Takk til brodern som gikk med på å vise bildet.

Denne torsdagen presenterer jeg det glade nittitall da brodern og jeg hadde like gensere som mamma hadde strikka (yngstebror har sluppet unna, kan ikke huske at han hadde lik som oss av denne her). Altså; cred til mamma som orket å strikke gigagensere til oss; jeg ville ha min ekstra stor, figurnært var et fremmedord på nittitallet, og alle garnprodusenter må ha solgt noe psyko med garn til hver genser, siden de var gigantiske.

Men jeg husker bare at jeg synes jeg hadde superfin genser, og at jeg brukte den mye. Sånn i ettertid er jeg imponert over at jeg fikk de ermene under noe som helst av jakker, men siden alt var XL på den tiden, så var kanskje jakkeermene og det?

Etter sveisen å dømme er dette rundt konfirmasjonstiden, da jeg hadde permanent (som jeg måtte ta flere ganger siden håret var for tykt og tungt, og dermed bare lot seg krølle i luggen og i nedkantene, og resulterte i flatt på toppen og KRØLL nederst, og som passkontrollørene lo seg skakke av i flere år fremover. Alltid en boost for selvtilliten å ha passbilde fra ungdomstidens hårforsøk.)

Noen som hadde lik genser som oss?

8 kommentarer:

 1. Hahaha, sorry at jeg ler men det var kanskje litt meningen ;) Tror jeg hadde slik genser jeg også, jeg fikk iallefall flashback når jeg såg den. Må rett og slett spørre mamsen om det stemmer, lurer i såfall på hvor den har blitt av! Godt motebildet endrer seg, vi ler nok like mye om 20 år når man tar tilbakeblikk på bloggen :) satser på vi fremdeles blogger da :)

  SvarSlett
 2. Haha, må jo bare le. Det er ikke alt som er like fint i disse minnebøkene ;o)
  Nei hadde ikke sånn, men jeg selv strikka angoraakrylgrøss stoooor genser til meg og kjæresten i 1987. Svart og lilla til oss begge..

  SvarSlett
 3. Så herlig! Jeg strikka faktisk samme genseren, fire stykker faktisk. En til lillebror på 188, en til daværende kjæreste på 196 og to babyvarianter. Finullproduksjonen måtte nok økes på grunn av de genserne alene, skjønner ikke at jeg orka...

  SvarSlett
 4. Melder meg inn i klubben! Jeg har et par 90-tallsgensre liggende umonterte i en kiste hos mamma, type tomannstelt med korte, vide ermer. De blir nok aldti montert, sukk. Men jeg kan sikkert kle opp hele familien hvis jeg rekker dem opp og bruker garnet på nytt.

  Morsomt med gamle bilder! Og om 20 år ler vi sikkert av det vi kler oss i nå. ;)

  SvarSlett
 5. Dette var den aller, aller første genseren jeg strikket.
  Den var til meg selv og akkurat passe stor, ingen king size her......
  Genseren ligger fremdeles i skapet nettopp fordi den var først men er sjelden i bruk.

  SvarSlett
 6. Hvor er I fine (og trøjerne ligeså). Jeg synes at kunne huske, at min mor strikkede en trøje, temmelig meget lig dem.
  Det er da for øvrigt en fantastisk ide med tilbageblikstorsdag med strikkefokus. Må spørge min mor om jeg må kigge vores gamle billedalbum igennem. Der må være mange guldkorn gemt der :)

  SvarSlett
 7. Hehehe, dere var nå fine også da :)

  SvarSlett
 8. Hahaha... jeg har også gensere fra den tida, og de var store garnsluk, ja. Genseren min fra den tida, en type Nokas-genser, er vel mer L, tenker jeg. Lurer på om det var vanlig å tenke rundt 1 kg til en genser? Husker jeg strikket OL-gensere til både pappa og brodern, og det var utrolig mye garn som gikk med. Hadde vært et ordentlig innhugg i lageret å lage gensere etter 90-tallsmodellen, da.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.