10. november 2015

Løten og Nesna i novemberJeg klipper fra Facebooksiden til Løten bibliotek, der vi var på Ullhælj i vår. Løten is the place to be. 

Velkommen til en helt spesiell ULLÆFTA! 19. november får vi storfint besøk av Ann Myhre (Pinneguri) og Merete Jansvik Toft (Monstermønster) - designere, medlemmer av Vottelauget og medforfattere av boka "Eventyrvotter". 

Kl. 18.00 åpner vi dørene for strikkekafe.
Kl. 19.00 blir det foredrag med Ann og Merete. De vil snakke om Vottelauget og vottene i boka. 
Etter foredraget fortsetter Ann og Merete med demonstrasjon av teknikkene latvisk flette og tommel uten hull.
Strikkekaféen er åpen helt til kl. 22.00.

Det blir signering og salg av boka, og (morgrethe) stiller med butikk hvor hun selger garn som egner seg til vottestrikk.

Vi gleder oss! 

Gratis inngang. :)Så om du skulle være på Løten 19.november og lurer på hva du skal finne på, og synes strikking og blide strikkebloggere høres ut som en god måte å tilbringe kvelden på, så bli med! 


Untitled


Skulle du bo litt lenger unna, feks på Nesna, så kan jeg tipse om at jeg tar turen 28.november til Nesna museum og presenterer boka der. I midten av november åpner det votteutstilling på Nesna, der en votteutstilling er på veien fra Tromsø museum. Verdt å få med seg! Sjyvotta, kjørevotter, og ull i bruk! 

Jeg satser på å få vist litt teknikker og drikke kaffe (det er museumskafe fra 12, så strikker vi litt mer intenst fra 14) .

I tillegg får jeg gleden av å stille i juryen (som superstrikker, takker og bukker!) for Nesnavotten, så det er bare å slå seg løs og vinne heder og ære (og bra premier!) 

Strikk votter basert på tradisjon og nyskaping
I forbindelse med utstillingen ”Varme hender”- en utstilling om vottens kulturhistorie, utlyser Helgeland Museum avdeling Nesna en konkurranse i strikking av votter.
Vurderingskriterier
- nyskaping med vekt på bruk av tradisjonelle elementer
- design
- helhet
Premier
- Garnpakke verdi 1000 kroner
- Granpakke verdi 500 kroner
- Strikkebok
Dommerpanel
- Merete Jansvik Toft, superstrikker og strikkeblogger.
- Jorunn Vrålstad, avdelingsleder Helgeland Museum, Leirfjord.
- Mette Gårdvik, 1. lektor, kunst og håndverk Høgskolen i Nesna.
Innleveringsfrist 26.november 2015. Vottene leveres til Helgeland Museum avdeling Nesna, havnevegen 1. Innleverte bidrag vil bli stilt ut på museet ut 2015, og vinneren kunngjort i forbindelse med åpningen av utstillingen og SuperNesna-lørdag 28.november. Merk bidraget ditt godt.


Tusen takk til Løten bibliotek og Nesna Museum som synes det er en god ide å ta imot besøk av Vottelaugmedlemmer! 


5 kommentarer:

 1. Så kult! Du er så driftig. Synd jeg ikke bor i nærheten.

  SvarSlett
 2. Hei. I vår var jeg innom da Husflidslaget hadde drop-in om tvebandstrikking på min lokale garnbutikk.. Husflidsdamene sa da ganske strengt at Latvisk flette egentlig burde hete tvebandflette. Jeg fikk nemlig en aldri så liten aha-opplevelse der. Hva tenker du om det? Hilsen fast leser Unni

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, det kan det så absolutt. Jeg møtte teknikken første gang i bøker om Latviske votter, og har lest om den på engelsk, og da tar man med seg de ordene. Tvebandstrikk har jeg ikke gjort så mye av, men skulle gjerne blitt kurset litt i. Kanskje i 2016? :)

   Jeg kan være streng på feks at det heter flettestrikk og ikke kabelstrikk, men latvisk flette versus tvebandsflette går vel mer på at tvebandstrikk ikke er så superkjent.

   men for all del, den horisontale fletta som oppstår, er jo pga to tråder som snurres i mønster på forsiden. og det er sånn man kan lage mønster i tvabandstrikk.

   Slett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Tommel uten hull? Høres upraktisk ut

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.