16. november 2015

Okertøffing

IMG_4400


Skulle barnet ditt (i størrelsen 6 mnd til 8 år) trenge en ullbukse til høsten? Eller vinteren, som det muligens snart heter, siden vi har byttet kalenderblad til november?

Så kan jeg tipse om en enkel oppskrift fra Klompelompeboka som ligger gratis på nett, (oppskriften, ikke boka, altså), med en bukse som er lang i lortfallet som man sier på vulgært, eller saggebukse som det og kalles. Eller tøffingbukse, om du absolutt skal være korrekt og følge overskriften til oppskriften.

Mammaen ønsket seg noe som passet fint til blått, og oker kan krysse av på det kriteriet. I tillegg ser jeg oker og høstfarger overalt, så den lille tøffingen i tøffingbuksa kan også krysse av for trendy. Og varm på beina. Tre kryss i taket.

IMG_4386

Passer fint til blå containere og!

Jeg brukte 105 gram med Sterk (behagelig garn til ullbukser, fin tykkelse, mykt og slitesterkt, men muligens nuppete i lengden, selv om genseren jeg strikka til sønnen holdt seg bra)  til en bukse i ca 2 årsstørrelse, tre knapper (bare sydd på, ingen gylf gjemmer seg her) og en buksestrikk. Strikk i livet er et must på ullbukser synes jeg, det er sjeldent bare vrangbord og viljestyrke holder ullbukser oppe alene.

Slit'an! Som de sier i Bergen.


12 kommentarer:

 1. Fine bilder! Veldig fin gulfarge det der. Og den tøffe buksa ble enda tøffere med tøffe knapper!

  SvarSlett
 2. Artig bukse! Her har nok tiden for sånne plagg gått fra oss, Klumpen hadde ikke tatt på seg en strikket ullbukse uten kamp. Like greit, siden han snart har like lange bein som sin mor. Men noen ganger ønsker jeg meg en liten å strikke til, sukk.

  SvarSlett
 3. Kjempe flott bukse. Jeg som var helt anti-gul tidligere har blitt så glad i denne fargen. Jeg har til og med strikket meg skjørt i okergul nå. En merkeligkombinasjon med tanke på at jeg mislikte gul veldig sterkt tidligere og at jeg ALDRI skulle strikke skjørt til meg selv. :P

  SvarSlett
 4. Stilig bukse! Og containeren var råstilig som bakgrunn.

  SvarSlett
 5. Kjempefin, både buksa og fargen!

  SvarSlett
 6. Ja takk for den nydelige buksen! �� Den falt i smak hos både liten og stor! Vi sliter'an! ����

  SvarSlett
 7. Så knæsje og fine bilder!
  Ja, hvem skulle ikke hatt noe så fint .
  Får nok strikke noe slikt til gaveboksen.

  SvarSlett
 8. Kjempefin bukse! Og fargen passer veldig godt sammen med blått, ja. Jeg er også glad i okergul. Vanlig ren gul blir liksom litt sånn skrikete (om det er noe som heter det), om du skjønner hva jeg mener. Men okergul er liksom en litt mykere, lunere fargevariant :)

  SvarSlett
 9. Kjempekul bukse i flott farge :)

  SvarSlett
 10. Takk for tipset, har lenge hatt planer om en bukse til minste guttungen i gul/oker i et gammelt sisu garn jeg kjøpte for ørten år siden, kanskje det endelig skal få komme frem fra lageret......Var vel egentlig tiltenkt til eldstemann i sin tid.....hehe. Bedre sent enn aldri.....

  SvarSlett
 11. Kjempefin bukse! Elsker fargen, gult er kult:-) Jeg har boka, så takk for tips. Denne skal nok strikkes:-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.