1. oktober 2015

Skrinet med det rare i

IMG_4281

Jeg har en forkjærlighet for metallbokser og fin emballasje, så jeg prøver hardt å ikke kjøpe alle fine metallesker jeg kommer over. Tross alt er de ikke like fine når de er stablet i boden i mørket. Men en av metallboksene har fått flyttet over i strikkekommoden min, det er en liten matboksstørrelseboks.

IMG_4278

Og oppi der, fylt til randen, er alle pyntebåndene mine.

Fylt til randen, fordi det er så fristende å kjøpe med seg fine bånd når jeg finner dem, men så vil jeg helst ikke ha så vannvittige mengder heller, så jeg får ikke kjøpe mere bånd enn det er plass i matboksen. (Brudd på regelen er å kjøpe seg større boks, eller flere bokser, men jeg forsøker tappert å begrense stæsjet.)IMG_4270

I det siste har jeg jo fått brukt båndene mine litt mer, siden de kan brukes på innsiden av jakker jeg strikker og klipper opp, for å skjule sårkanten. I tillegg gir de jakka noe mer, noe hemmelig på innsida som gjerne kan være litt fargerikt.

Så hvor kjøper jeg all herligheten? Og hva ser jeg etter når jeg kjøper bånd?

Jeg ser oftest etter vevde bånd, og om mulig, i bomull eller lin eller andre naturmaterialer. Sånn for å matche det at jeg stort sett strikker i naturmaterialer. Men veldig mange bånd er polyesterbånd, og i bruk må jeg si at de funker bra de og.

De er stort sett 15-20 mm brede (eller bredere), men de bredeste båndene får jeg ikke brukt så mye. Jeg har funnet mine på strikke- og sybutikker, på Heimen Husflid, på Grønland (stoffbutikkene der), på Skaperverket på Grünerløkka, på Knappehuset og på nett på ebay eller etsy.

Søker du på woven ribbon, sewing tape, jaquard ribbon, kawaai ribbon, trim, så får du opp mye å velge mellom.

IMG_4276

Så nå bør jeg vel strengt tatt bare strikke flere strikkejakker som må klippes opp?

Her er et lite knippe av de som har fått bånd til nå:


IMG_2431

Lille Loppa. IMG_4259

Retrokofte med bånd fra Rosa Pomar. 


070

Yndlingsjakka med en glitrende hemmelighet (paljettbånd fra København). 9 kommentarer:

 1. Dette var jo rene godteboksen! Sikle, sikle ... Takk for tips!

  SvarSlett
 2. Gøøøy med esker i alle varianter - en av mine svakheter. Flotte bånd, og det gir en utrolig flott effekt på et strikkeplagg. Mye digg på etsy igrunnen... Goood helg :-)

  SvarSlett
 3. Jeg har også en forkjærlighet for fine metallbokser og har noe til altslags bruk ;)

  SvarSlett
 4. Da er vi to!! Jeg går, f.eks. svært sjelden ut igjen fra Søstrene Grene uten en ny metallkoffert... De er fine gaver da, med noe hjemmestrikket oppi...;)
  Flotte bånd altså! Jeg må kjøpe noen selv....til retrojakka som har vært ferdig et år....

  God helg!

  SvarSlett
 5. Koselig skrin med fint innhold. Kjenner det rykker litt i hamser-genet mitt når jeg ser sånne samlinger av bånd og knapper og andre herligheter.

  SvarSlett
 6. Jeg deler din forkjærlighet for metallbokser *elsk*. For uten de med ulikt innhold på kjøkkenet så har jeg to som inneholder knapper, en stor med garn, en med gavebånd og forskjellig tape...Og mange som venter på innhold! Og bånd har jeg ikke, det skyldes nok at jeg kun har strikket én eneste jakke som ble klippet opp. Neste prosjekt får bli jakke med en fin overraskelse på innsida :)

  SvarSlett
 7. Kul boks og mange fine bånd!

  SvarSlett
 8. Takk for tips:) Bra bruk av fine bokser! Og gjett om jeg har lyst på båndsamling...Nesten-ferdige prosjekter forblir jo bare det.

  Kristin

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.